Main Content

Včera sedem slovenských bodov v zahraničných ligách

streda, 21. november 2012 11:40 | Autor: Dávid Lech

Včera sedem slovenských bodov v zahraničných ligách
Včera sedem slovenských bodov v zahraničných ligách | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V jedinom zápase KHL Dynamo Moskva – Víťaz Čechov 3:2 sa bodovo nedokázal presadiť žiadny Slovák.

Švédska Elitserien

Viac sa darilo Slovákom vo Švédsku. Bodovo sa dokázal presadiť slovenský útočník Ladislav Nagy, ktorý zaznamenal dva kanadské body za dve asistencie. Nagy, hráč MODO Hockey, prispel k víťazstvu svojho mužstva na ľade Frölundy  0:2, keď v drese domácich nastúpil do brány slovenský gólman Július Hudáček.

Ladislav Nagy (MODO Hockey) – 2 asistencie
Július Hudáček (Frölunda) – 15 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 88,2% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

Aj v českej extralige sa Slovákom darilo, keď traja dokázali vsietiť gól. Skórovať sa podarilo Marekovi Hovorkovi, Marekovi Zagrapanovi a Rudolfovi Hunovi. Po bode za asistenciu získali Dávid Skokan a Denis Rehák. Marek Hovorka vsietil víťazný gól v zápase Litvínov – Sparta Praha, keď pražská Sparta zvíťazila 2:3 po predĺžení. Gól forwarda Třinca Mareka Zagrapana nepomohol jeho tímu k víťazstvu a jeho tím prehral 4:2 na ľade Zlín. Do brány hosťujúceho celku sa postavil Peter Hamerlík, ktorý inkasoval tri góly a napriek tomu, že nedoviedol svoj tím k zisku bodov podal veľmi solídny výkon. Posledným hráčom, ktorý skóroval bol Rudolf Huna, ktorý jedným gólom prispel k výhre Vítkovíc nad Brnom 4:1. K trom bodom „oceliarom“ pomohol asistenciou aj Denis Rehák. Asistencia poputuje aj do štatistík Dávida Skokana, keď jeho Slavia porazila Kladno 4:3 po shutoutoch.

Marek Hovorka (HC Sparta Praha) – 1 gól
Marek Zagrapan (HC Oceláři Třinec) – 1 gól
Dávid Skokan (HC Slavia Praha) – 1 asistencia
Rudolf Huna (HC Vítkovice Steel) – 1 gól
Denis Rehák (HC Vítkovice Steel) – 1 asistencia
Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec) – 35 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 92,1% úspešnosť zásahov