Main Content

V KHL včera bez bodu. Darilo sa však Slovákom v AHL.

nedeľa, 18. november 2012 15:25 | Autor: Dávid Lech

V KHL včera bez bodu. Darilo sa však Slovákom v AHL.
V KHL včera bez bodu. Darilo sa však Slovákom v AHL. | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V jedinom stretnutí KHL Sibir Novosibirsk – Amur Chabarovsk 3:2 na ľad vykorčuľoval len jeden Slovák a to domáci bek Kristián Kudroč, ktorý na ľade strávil 16 minút a 37 sekúnd, bodovo sa však nepresadil.

AHL

Darilo sa však slovenským hokejistom v AHL. Bodovo sa dokázali presadiť štyria Slováci. Najvýraznejšie bodoval Tomáš Jurčo, ktorý dvoma gólmi pomohol svojmu Grand Rapids k víťazstvu v Lake Erie 5:6 po predĺžení. Jeho spoluhráč Tomáš Tatar si v zápase pripísal jednu asistenciu a taktiež sa zapojil do bitky. Tvrdosť súperových rúk okúsil aj Richard Pánik, ktorý okrem bitky stihol získať aj kanadský bod za asistenciu pri víťazstve svojho tímu, keď Syracuse zdolalo Hershey 6:1. Posledným hokejistom spod Tatier, ktorý v noci bodoval bol Michal Marinčin, ktorý si pripísal gólovú prihrávku na víťazný gól v stretnutí Oklahoma City – Milwaukee 2:1 po predĺžení.

Tomáš Jurčo (Grand Rapids) – 2 góly
Tomáš Tatar (Grand Rapids) – 1 asistencia, 1 bitka
Richard Pánik (Syracuse) – 1 asistencia, 1 bitka
Michal Marinčin (Oklahoma) – 1 asistencia