Main Content

Basketbalistky Košíc chcú doma vyhrať prvý euroligový zápas

streda, 31. október 2012 07:00 | Autor: TASR

Po neúspešnej premiére v ruskom Orenburgu (65:70) nastúpia basketbalistky Good Angels Košice v stredu na prvý zápas Euroligy v domácom prostredí.

Na palubovke Infiniti arény privítajú od 18.30 h v B-skupine maďarský tím Uniqa Euroleasing Šopron.

Košičanky by pred vlastným publikom chceli dosiahnuť prvé víťazstvo. Šopron na úvod ročníka zdolal pred týždňom doma francúzsky tím Arras Pays d´Artois 56:52.

"Naše ambície v Eurolige nie sú malé. Ak ich chceme naplniť, musíme vyhrať. V Orenburgu sa nám to síce nepodarilo, ale tím, ktorý tam hrá do poslednej minúty vyrovnanú partiu, musí ukázať veľa kvality. My sme ju aj ukázali, ale mali sme tam výpadky, ktoré nás stáli víťazstvo," uviedol na klubovom webe tréner Good Angels Maroš Kováčik.

Šopron je tradičný účastník Euroligy. Oba kluby sa veľmi dobre poznajú. V stredu večer chcú domáce podať dobrý výkon a získať dva body. "Iné ako výhru neberieme. Spoliehame sa na domáce prostredie. Verím, že aj diváci nám pomôžu,“ uviedla pre Korzár česká opora Good Angels Petra Kulichová.

Takmer dvojmetrová reprezentantka ČR sa výborne pod košom dopĺňa s Krivačevičovou a Piersonovou. Šopron sa v Košiciach bude spoliehať na kvality srbskej pivotky Jeleny Milovanovičovej a Američanky Shenise Johnsonovej. V kádri Uniqa Euroleasing je aj rodáčka z Dunajskej Stredy Kitti Doncsecsová. Šopron hrá v Eurolige pravidelne od roku 2000, jeho najlepším umiestnením je 4. priečka z roku 2009. V sezóne 1997/1998 sa radoval z triumfu v Pohári Ronchettiovej.

© WEBNOVINY