Main Content

Košičanky začnú ligu v Rusku, potrápi ich časový posun

utorok, 23. október 2012 13:30 | Autor: TASR

Basketbalistky Good Angels Košice odštartujú sezónu pod európskymi košmi v Eurolige 2012/2013 stredajším súbojom B-skupiny v Orenburgu, kde o 15.00 h SEČ nastúpia proti miestnej Nadežde.

Košičanky začnú nový ročník pod Uralom, kde v minulom odohrali posledný zápas na palubovke súperiek. Vtedy však pod týmto pohorím končila ich púť súbojmi play-off s Jekaterinburgom. Na takmer 3000 km dlhú cestu do Orenburgu sa vydali zverenky Maroša Kováčika v pondelok ráno.

Mikrobusmi sa presunuli do Budapešti, odkiaľ leteli do Moskvy a po osemhodinovom čakaní nasledoval presun do Orenburgu. Pod Ural priletia v utorok v skorých ranných hodinách. Nadežda patrí medzi favoritov B-skupiny. Good Angels sa pod európskymi košmi proti ruským súperom nedarí, z doterajších dvadsiatich súbojov vyhrali jediný - v osemfinále Európskeho pohára FIBA 2007 zdolali Vologdu 78:70.


Čaká ich posun v čase

Košičanky sa okrem náročnej cesty budú musieť v Orenburgu vyrovnať aj so štvorhodinovým časovým posunom. "Snažili sme sa družstvo pripraviť čo najlepšie. Orenburg je silný súper, patrí do ruskej top trojky. Ale my nie sme bez šancí," uviedol pre denník Korzár Maroš Kováčik.

A pokračoval: "Orenburg má najvyšší výškový priemer v celej Eurolige. V obrane nehrajú nátlakovo, skôr sa spoliehajú na výškovú prevahu. Prím tam hrá americká pivotka Bonnerová či ruská reprezentantka Žediková. V útoku je tento tím veľmi silný. Prijateľný výsledok nám môže priniesť jedine poctivá obrana. Orenburgu ešte bude chýbať americká rozohrávačka Montgomeryová, tá má zmluvu až od prvého novembra. Myslím, že by sme mohli byť o niečo zohratejší ako súper. Máme dostatok informácií, preštudovanú hru ruského tímu. Verím, že to všetko nám pomôže. Hráme s top favoritom. My môžeme len prekvapiť."


Turnaje zakončia v Rumunsku

Na Good Angels čakajú v rámci B-skupiny aj súboje proti tímom Fenerbahce Istanbul (Tur.), Famila Schio (Tal.), Uniqa Euroleasing Šopron (Maď.), Arras Pays d'Artois (Fr.) a Municipal Targovište (Rum.). Hráčky deväťnásobného slovenského majstra privítajú v prvom domácom súboji maďarský tím Uniqa Euroleasing Šopron 31. októbra.

V ďalších stretnutiach sa predstavia pod košmi francúzskeho Arras Pays d'Artois (7. 11.), doma v Infiniti aréne proti talianskemu Schiu (21. 11.) a novembrový program uzavrú 28. v Istanbule na ihrisku favorita skupiny Fenerbahce. Prvú polovicu bojov v základnej skupine zakončia 5. decembra domácim stretnutím proti rumunskému tímu Municipal Targovište. Odvety sú na programe 12. decembra 2012 - 6. februára 2013.

Celkovo hrá v Eurolige 21 tímov, ktoré sú rozdelené do troch skupín. V uplynulom ročníku štartovalo v EL 23 družstiev, teraz v nej absentuje víťaz Final Four 2012 Ros Casares Valencia, ktorý sa do súťaže neprihlásil z ekonomických dôvodov. Okrem "anjeliek" má Slovensko zastúpenie ešte v BK IMOS Brno, ktorý má v kádri Annu Jurčenkovú. Na súpiske CCC Polkowice figuruje ešte Ivana Jalčová, ktorá však už medzičasom prestúpila do Spišskej Novej Vsi.

Zloženie základných skupiny EL 2012/2013:
A-skupina: Rivas Ecópolis (Šp.), Sparta&K Moskovská oblasť (Rus.), Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.), Bourges Basket (Fr.), Uni Györ (Maď.), BK Brno (ČR), Tarsus Belediyespor (Tur.)
B-skupina: Fenerbahce Istanbul (Tur.), Beretta-Famila Schio (Tal.), Good Angels Košice (SR), Nadežda Orenburg (Rus.), Uniqa Euroleasing Šopron (Maď.), Arras Pays d'Artois (Fr.), CSM Targovište (Rum.)
C-skupina: UMMC Jekaterinburg (Rus.), Galatasaray Istanbul (Tur.), Perfumerías Avenida Salamanca (Šp.), ZVVZ USK Praha (ČR), CCC Polkowice (Poľ.), USO Mondeville Basket (Fr.), WBC Nový Záhreb (Chor.)


Program 1. kola:
Streda 24. októbra:
A-skupina: Sparta&K Moskovská oblasť (Rus.) - Tarsus Belediyespor (Tur.) /16.00/, Bourges Basket (Fr.) - Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.) /20.00/
B-skupina: Nadežda Orenburg (Rus.) - Good Angels Košice (SR) /15.00/, Municipal Targovište (Rum.) - Famila Schio (Tal.) /17.00/, Uniqa Euroleasing Šopron (Maď.) - Arras Pays d'Artois (Fr.) /18.00/
C-skupina: WBC Nový Záhreb (Chor.) - Galatasaray Istanbul (Tur.) /18.00/, ZVVZ USK Praha (ČR) - Perfumerías Avenida Salamanca (Šp.) /18.00/, CCC Polkowice (Poľ.) - SO Mondeville Basket (Fr.) /19.00/

Štvrtok 25. októbra
A-skupina: Uni Györ (Maď.) - BK IMOS Brno (ČR) /18.00/

© WEBNOVINY