Main Content

Slovácií v akcií: V KHL 2 slovenské body, v Čechách deväť

pondelok, 22. október 2012 13:21 | Autor: Dávid Lech

Slovácií v akcií: V KHL 2 slovenské body, v Čechách deväť
Slovácií v akcií: V KHL 2 slovenské body, v Čechách deväť | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V štyroch nedeľňajších zápasoch sa presadili dvaja slovenskí hokejisti. Gól vsietil Martin Cibák a podieľal sa na výhre svojho tímu na ľade Amuru Chabarovsk 1:2. Bodovo sa presadil aj slovenský krídelník Štefan Růžička, ten sa blysol asistenciou v zápase Spartak Moskva – Traktor Čeľjabinsk. Jeho tím však prehral 4:5 po samostatných nájazdoch.

Štefan Růžička
(Spartak Moskva) – 1 asistencia
Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk) – 1 gól

Česká Tipsport extraliga

14. kolo českej Tipsport extraligy prinieslo deväť slovenských bodov. Zaskveli sa predovšetkým útočníci Pardubíc Radovan Somík a Martin Bartek obaja si na svoje konto pripísali po jednom góle a jednej asistencii. Dva kanadské body pozbieral aj Tomáš Slovák z Plzne, ktorý asistoval pri oboch góloch svojho tímu a pomohol im tak k cennému víťazstvu v Litvínove (1:2). Po jednej asistencii získali aj Hruška, Kováčik a Sloboda. V bráne sa objavil aj Peter Hamerlík z Třinca. Tomu sa však vôbec nedarilo, keď odchytal len úvodnú tretinu v zápase Pardubice – Třinec, ale po tom, čo inkasoval tri góly sa po prvej tretine nechal vystriedať.

Milan Hruška (
HC Kometa Brno) – 1 asistencia
Jozef Kováčik (HC Kometa Brno) – 1 asistencia
Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól, 1 asistencia
Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól, 1 asistencia
Karol Sloboda (HC Vítkovice Steel) – 1 asistencia
Tomáš Slovák (HC Škoda Plzeň) – 2 asistencie

Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec) – 10 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, odchytal 20 minút, 76,9% úspešnosť zásahov