Main Content

Slováci v akcií: V KHL bodovalo 5 Slovákov, skóroval len Mikúš

štvrtok, 18. október 2012 09:00 | Autor: Dávid Lech

Slováci v akcií: V KHL bodovalo 5 Slovákov, skóroval len Mikúš
Slováci v akcií: V KHL bodovalo 5 Slovákov, skóroval len Mikúš | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V desiatich zápasoch KHL dokázalo bodovať 5 slovenských hokejistov. Jeden z pätice vsietil gól, ostatní si pripísali po jednej asistencii.

Gólovo sa presadil útočník HC Lev Praha Juraj Mikúš. Jeho presný zásah však nestačil na to, aby český nováčik v KHL získal aspoň bod a Lev prehral na ľade Ufy 4:2. Na Mikúšovom góle sa podieľal aj Tomáš Surový, ktorý mu asistoval. Gólovú prihrávku si pripísal v drese pražského tímu aj obranca Zdeno Chára.

Branislav Mezei síce asistoval v zápase Jekaterinburg – Jaroslavľ, jeho tím však podľahol Lokomotivu 3:4pp. Zvíťaziť nedokázal ani Spartak Moskva, ktorého farby háji aj Štefan Ružička, ktorý asistoval pri jednom z troch gólov svojho klubu. Nedarilo sa ani Slovanu Bratislava. Ten utŕžil nelichotivú „šestku“ na ľade Čerepovca. Všetkých 6 gólov inkasoval slovenský brankár Jaroslav Janus.

Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 asistencia
Štefan Ružička (Spartak Moskva) – 1 asistencia
Juraj Mikúš (HC Lev Praha) – 1 gól
Tomáš Surový (HC Lev Praha) – 1 asistencia
Zdeno Chára (HC Lev Praha) – 1 asistencia

Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) – 33 úspešných zákrokov, 6 inkasovaných gólov, 84,6% úspešnosť zásahov