Main Content

Slováci v akcií: Žiaril Graňák aj Staňa, v KHL skórovali až piati

utorok, 2. október 2012 11:40 | Autor: Dávid Lech

Slováci v akcií: Žiaril Graňák aj Staňa, v KHL skórovali až piati
Slováci v akcií: Žiaril Graňák aj Staňa, v KHL skórovali až piati | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

S príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

Hviezdou dňa Dominik Graňák
Hviezdou dnešného dňa sa stal slovenský obranca v službách Dinama Moskva Dominik Graňák, ktorý sa pod výhru  svojho tímu nad Nižnekamskom 5:1 podpísal jedným gólom a jednou asistenciou a tak sa spoločne s najväčšou hviezdou tímu, Rusom Alexandrom Ovečkinom, postarali o presvedčivé víťazstvo. Graňák odohral v zápase necelých 18 minút a pripísal si na svoje konto aj tri plusové body za čo mu patrí právom označenie hviezda dňa.

Ako sa darilo Slovákom?

KHL

V pondelok sa slovenskí hokejisti predstavili len na klziskách KHL, no darilo sa im. Gólovo sa dokázali presadiť piati, keď Miroslav Šatan vsietil čestný úspech Slovana Bratislava na ľade Traktoru Čeľjabinsk, keď slovenský nováčik KHL prehral 3:1. Darilo sa predovšetkým bekovi Dominikovi Graňákovi, ktorý sa s Alexom Ovečkinom podieľal na víťazstve Dinama Moskva 5:1 nad Nižnekamskom. Slovenský obranca aj ruská superhviezda Ovečkin si pripísali na svoje konto zhodne po góle a jednej asistencii. Gólovo sa presadili aj traja slovenskí hráči HC Lev Praha – útočníci Juraj Mikúš a Tomáš Surový a obranca Juraj Mikuš. 

V bránke sa objavili dvaja slovenskí brankári. Jaroslav Janus nedokázal zabrániť prehre „belasých“ a z ľadu odchádzal s 90% úspešnosťou zásahov. Skvelú formu opäť potvrdil Rastislav Staňa, brankár CSKA Moskva, ktorý z 29 striel, ktoré smerovali na jeho bránu pustil za svoj chrbát iba jednu a postaral sa o víťazstvo Moskovčanov v Magnitogorsku 1:2 po samostatných nájazdoch.

Miroslav Šatan (Slovan Bratislava) – 1 gól
Dominik Graňák (Dinamo Moskva) – 1 gól, 1 asistencia
Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 asistencia
Juraj Mikuš (HC Lev Praha) – 1 gól
Juraj Mikúš (HC Lev Praha) – 1 gól
Tomáš Surový (HC Lev Praha) – 1 gól
Marcel Hossa (HC Lev Praha) – 1 asistencia
Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) – 27 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 90% úspešnosť zásahov
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 28 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,5% úspešnosť zásahov