Main Content

Ako sa darilo Slovákom? Žiaril Hlinka, Slováci úradovali najmä v Čechách

pondelok, 1. október 2012 08:37 | Autor: Dávid Lech

Ako sa darilo Slovákom? Žiaril Hlinka, Slováci úradovali najmä v Čechách
Ako sa darilo Slovákom? Žiaril Hlinka, Slováci úradovali najmä v Čechách | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

S príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

Hviezdou dňa Martin Hlinka
Hviezdou dnešného dňa sa stal útočník nemeckého tímu z Hannoveru Martin Hlinka, ktorý sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo svojho tímu na ľade Eisbärenu Berlín, keď si na svoje konto pripísal dva góly a podieľal sa taktiež na jednom góle svojho tímu asistenciou.
Ako sa darilo Slovákom?

KHL

Do nedeľňajších súbojov nastúpili dvaja slovenskí hokejisti v drese Donbassu Doneck obrancovia Peter Podhradský a Jaroslav Obšut. Ani jeden z nich sa však bodovo nepresadil.

NEMECKO

Nedeľa priniesla v nemeckej najvyššej hokejovej lige päť slovenských bodov. O body v DEL lige sa postarali traja hokejisti - Dušan Milo, ktorý si pripísal na svoje konto asistenciu a dvojica hráčov z Hannoveru Ivan Čiernik (1+0) a mužom zápasu Berlín – Hannover 2:4 sa stal Martin Hlinka, ktorý dvakrát skóroval a raz asistoval.

Dušan Milo (Krefeld) – 1 asistencia
Ivan Čiernik (Hannover) – 1 gól
Martin Hlinka (Hannover) – 2 góly, 1 asistencia

ČESKO

V českej extralige sa do štatistík zapísali desiati Slováci. Do súbojov nastúpil aj brankár Peter Hamerlík, ktorý svojmu tímu z Třinca vychytal víťazstvo po samostatných nájazdoch 5:4. V Česku sa darilo predovšetkým Jozefovi Balejovi a Martinovi Bartekovi. Balej si na svoje konto pripísal jeden gól a jednu asistenciu. Bartek raz asistoval a v shootoutoch rozhodol o víťazstve svojich Pardubíc. Zaujal aj presný zásah Vladislava Baláža z Litvínova pre ktorého to bol prvý gól v českej Tipsport extralige. Gól sa podarilo vsietiť aj Vydarenému a Galambošovi.

Tomáš Slovák (HC Škoda Plzeň) – 1 asistencia
Jozef Balej (HC Škoda Plzeň) – 1 gól, 1 asistencia
René Vydarený (HC Mountfield České Budějovice) – 1 gól
Martin Čakajík (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 asistencia
Peter Galamboš (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 gól
Vladislav Baláž (HC VERVA Litvínov) – 1 gól
Martin Bartek (HC ČSOB Pojištovňa Pardubice) – 1 asistencia, premenený rozhodujúci samostatný nájazd

Peter Hamerlík
(HC Oceláři Třinec) – 37 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 90,2% úspešných zásahov