Main Content

Slováci v zahraničí: Hviezdou dňa Ružička, darilo sa až 12 Slovákom (29.9.)

sobota, 29. september 2012 12:34 | Autor: Dávid Lech

Slováci v zahraničí: Hviezdou dňa Ružička, darilo sa až 12 Slovákom (29.9.)
Slováci v zahraničí: Hviezdou dňa Ružička, darilo sa až 12 Slovákom (29.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

S príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

Hviezdou dňa Štefan Ružička
Štefan Ružička vo včerajšom zápase Spartaku Moskva proti Dinamu Riga potvrdil, že patrí medzi širšiu špičku najobávanejších kanonierov v KHL. Bývalý hráč Philadelphie Flyers, ktorý pôsobí v Spartaku už piatu sezónu, zaznamenal proti Rige dva góly, no ani tie napokon nestačili na bodový zisk. 

KHL

V troch piatkových zápasoch KHL sa prezentovali len dvaja Slováci. Obaja sa však dokázali bodovo presadiť, keď v drese Spartaku Moskva strelil 2 góly Štefan Ružička a jednu asistenciu si pripísal Branko Radivojevič. Slovenský útočný tandem však nedokázal zabrániť prehre svojho Spartaku na ľade Dinama Riga a Moskovčania prehrali tesne 5:4. V ostatných dvoch zápasoch Víťaz Čechov – Atlant Mytišci 4:5 po samostaných nájazdoch a Severstaľ Čerepovec – Lokomotiv Jaroslavľ sa do hry nezapojili žiadni iní Slováci.

Štefan Ružička
(Spartak Moskva) – 2 góly
Branko Radivojevič (Spartak Moskva) – 1 asistencie

Švédsko

V švédskej Elitserien sa do štatistík zapísali dvaja slovenskí hokejisti. Ladislav Nagy si do kanadského bodovania pripísal dva body za dve asistencie v zápase MODO Hockey – HV 71 3:1 a slovenský brankár Július Hudáček odchytal v drese hostí zápas Lulea – Frölunda (2:1). Napriek tomu, že inkasoval len 2 góly, na svoje konto si víťazstvo nepripísal.

Ladislav Nagy
(MODO Hockey) – 2 asistencie
Július Hudáček (Frölunda) – 20 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 90,9% úspešnosť zásahov

Česko


V českej extralige sa slovenským hokejistom darilo, keď strelili 1 gól a pripísali si 6 gólových prihrávok. Najviac žiaril slovenský útočník Martin Bartek, ktorý si na svoje konto pripísal jeden gól a jednu asistenciu. Ani vďaka svojim dvom bodom však nezabránil prehre Pardubíc 2:5 so Slaviou Praha. 

Jozef Kováčik
(Kometa Brno) – 1 asistencia
Róbert Petrovický (Kometa Brno) – 1 asistencia
Martin Bartek (HC ČSOB Pojištovňa Pardubice) – 1 gól, 1 asistencia
Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 asistencia
Juraj Majdán (HC Verva Litvínov) – 1 asistencia
Martin Čakajík (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 asistencia

Nemecko

V nemeckej najvyššej súťaži DEL Slováci získali 2 body za jeden gól a jednu asistenciu. Jeden gól strelil Martin Hlinka z Hannoveru, na gól mu prihrával jeho slovenský spoluhráč Ivan Čiernik. Hannover však prehral s Wolfsburgom 1:2.

Martin Hlinka
(Hannover) – 1 gól
Ivan Čiernik (Hannover) – 1 asistencia