Main Content

Hokejové topky: Sekera sa dohodol so Slovanom, Chára Európu nerieši (28.9.)

piatok, 28. september 2012 11:40 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Sekera sa dohodol so Slovanom, Chára Európu nerieši (28.9.)
Hokejové topky: Sekera sa dohodol so Slovanom, Chára Európu nerieši (28.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Zdeno Chára si dáva načas
Agent 35-ročného Zdena Cháru Matt Keator v hráčovom mene vyhlásil, že sa „Big Z“ nikam neponáhľa a zvažuje všetky ponuky. Kapitán slovenskej reprezentácie na MS 2012 chce podpisu svojho kontraktu počas výluky nechať voľný priebeh a tak si nestanovil ani žiadny termín, do ktorého by sa mal definitívne rozhodnúť.

Andrej Sekera novou posilou Slovana Bratislava
Po Ľubomírovi Višňovskom prichádza do Slovana Bratislava ďalší hokejista so skúsenosťami z NHL. Posilou slovenského nováčika KHL sa stal obranca Andrej Sekera, ktorý celú svoju kariéru v NHL odohral v Buffale Sabres. 26-ročný bek premiérovo v drese Slovana nastúpi siedmeho októbra v meraní síl s Dinamom Minsk.

Ľubomír Višňovský neodcestuje so Slovanom na trip
Slovenský obranca, ktorý počas výluky pôsobí v bratislavskom Slovane neodcestuje s nováčikom KHL na trip do Ruska pre zranenie pravého lakťa. Zranenie si privodil ešte v pondelňajšom zápase s Barys Astana, neskôr sa podrobil magnetickej rezonancii, ktorá potvrdila zápal pravého lakťa. Višňovský musí ostať minimálne 3 dni bez tréningu a hokeja, v pondelok sa má dozvedieť ohľadom svojho zdravotného stavu a prípadnej nútenej pauzy viac.

Slovan zdvihol cenu vstupeniek
Hokejový klub HC Slovan Bratislava zdvihol počas výluky cenu všetkých vstupeniek o dve eurá. Najlacnejšia vstupenka na zápas Slovana v KHL tak bude stáť 10 eur, najdrahšia 18 eur. Slovan získané finančné prostriedky použije na krytie poistiek hráčov NHL, ktorí posilnili slovenský tím (Višňovský, Sekera).

HC Lev sa taktiež posilnil v defenzíve
HC Lev Praha ohlásil príchod českého skúseného obrancu Martina Škoulu, ktorý do českého tímu prichádza z Avangardu Omsk, kde nedávno skončil po vzájomnej dohode medzi klubmi. 32-ročný zadák odohral v NHL 776 zápasov v drese Colorada, Anaheimu, Dallasu, Minnesoty, Pittsburghu a New Jersey.

Ďalšie prípravné zápasy v NHL zrušené
Vedenie NHL zrušilo ďalšie prípravné zápasy v zámorí, ktoré sa mali uskutočniť 1.-8. októbra. Je tak viac než pravdepodobné, že sa nová sezóna neodštartuje podľa plánov – v pláne bolo, že sa sezóna začne 11. októbra.

Ďalšie stretnutia NHL a NHLPA naplánované na víkend
Podľa zámorských médií by stretnutie medzi NHL a NHLPA v piatok malo mať pokračovanie ešte tento týždeň počas víkendu. Predstavitelia oboch strán by si mali spoločne za jeden stôl sadnúť v sobotu aj v nedeľu. Podľa všetkého tak chcú rokovať a dohodnúť sa na novej kolektívnej zmluve, ktorá vypršala pätnásteho septembra.

Jaroslavľ podpísal zmluvu s dvomi hráčmi z NHL
Tím KHL Lokomotiv Jaroslavľ sa dohodol na zmluve s dvoma hráčmi zo zámoria - brankárom Semjonom Varlamov, ktorý v NHL chytá v drese Colorada Avalanche a obrancom Dmitrijom Kulikovom, ktorý naposledy pôsobil vo Floride Panthers, momentálne je však v zámorí bez zmluvy.

Draftová jednotka roku 2012 sa v Európe dlho neohriala
Jednotka draftu 2012, ruský útočník Nail Jakupov sa po odohraní dvoch zápasov v klube Neftechimik Nižnekamsk, s ktorým sa dohodol na pôsobení v čase výluky sa musí vrátiť do zámoria, keď prestup tohto hráča neprešiel cez IIHF, pretože Kanadská hokejová federácia nevydala hráčovi transfer kartu.

Fínska Lukko Rauma získala do svojich radov troch Dánov
Fínsky klub Lukko Rauma posilnia traja dánski hokejisti z NHL. Do tímu účastníka najvyššej fínskej hokejovej ligy prichádzajú obranca Philip Larsen z Dallasu Stars a útočníci Phoenixu Coyotes Mikkel Boedker s defenzívnym špecialistom Fransom Nielsenom, ktorý háji farby New Yorku Islanders.

Reprezentáciu Litvy bude viesť Nemec Haake
Reprezentáciu Litvy povedie nemecký kouč Bernd Haake, ktorý sa bude snažiť o to, aby sa Litva dokázala presadiť v kvalifikácii o zimné olympijské hry v Soči, ktoré sa uskutočnia v roku 2014. Haake bude tím Litvy trénovať bez nároku na mzdu a do reprezentácie by rád pritiahol útočníka Dainiusa Zubrusa, ktorý v NHL odohral už 1065 zápasov.

Jozef Stűmpel v Nitre do 4. novembra
40-ročný slovenský útočník Jozef Stűmpel, ktorý mal s hokejovým klubom z Nitry podpísaný kontrakt do konca septembra, predlžil svoju zmluvu o ďalšie týždne a pod Zoborom tak zotrvá minimálne do štvrtého novembra, kedy sa uskutoční prvá reprezentačná prestávka.

Zvolen tesne zdolal SR „20“
Zvolenskí hokejisti tesne zvíťazili na ľade slovenskej „dvadsiatky“ 2:3, keď sa gólovo v drese hosťujúceho tímu presadili Ďaloga, Zuzin a Podkonický. V drese slovenských reprezentantov do dvadsať rokov skórovali Luža s Mrázom.

Ako sa darilo Slovákom?

KHL

V šiestich zápasoch KHL, ktoré sa odohrali vo štvrtok sa dokázal presadiť len jeden Slovák a to obranca Peter Podhradský, ktorý strelil jeden gól a prispel tak k hosťujúcej výhre svojho tímu Donbassu Doneck v Nižnom Novgorode 3:4 po samostatných nájazdoch, keď slovenský bek vsietil tretí gól svojho tímu.

Peter Podhradský
(Donbass Doneck) – 1 gól

ČESKO

V Česku sa odohral jeden extraligový zápas, ten však ostal bez akéhokoľvek slovenského zápisu.