Main Content

Hokejové topky: Fasel verí v olympiádu s hráčmi z NHL, lockout možno celú sezónu

streda, 26. september 2012 12:17 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Fasel verí v olympiádu s hráčmi z NHL, lockout možno celú sezónu
Hokejové topky: Fasel verí v olympiádu s hráčmi z NHL, lockout možno celú sezónu | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Dnes bez hviezdy dňa
Žiadny slovenský hokejista sa vo včerajších zápasoch elitných európskych líg nepresadil tak výrazne, aby sme ho mohli označiť za hviezdu dňa.

Rene Fasel verí v účasť hráčov z NHL na ZOH 2014

Švajčiar Rene Fasel, ktorý je prezidentom IIHF sa vyjadril, že je optimista a verí v olympijskú účasť najlepších hráčov sveta z NHL. Zimné olympijské hry 2014 sa uskutočnia v Soči v dátume 7.-23.2. 2014. Do štartu ZOH 2014 chýba presne 499 dní.

Nová kolektívna zmluva v nedohľadne, rokovania sa neobnovili
Podpis novej kolektívnej zmluvy sa stále viac a viac predlžuje, keď NHL s NHLPA naďalej nezačali rokovať a oba inštitúcie pracujú, no len na svojich vlastných projektoch a neprejavujú záujem sadnúť si za jeden stôl a dohodnúť sa na novej kolektívnej zmluve, vďaka ktorej sa nemôže začať nový ročník NHL. Je tak reálne, že sa zopakuje sezóna 2004/2005 v ktorej sa NHL vôbec nehrala.

Tuukka Rask z Bostonu do českej Plzne
Jeden z najtalentovanejších mladých brankárov NHL Fín Tuukka Rask bude počas výluky pôsobiť v českej Tipsport extralige, keď sa na zmluve do konca lockoutu dohodol s tímom z Plzne. 25-ročný gólman sa v stredu zapojí do tréningového procesu svojho nového tímu a prvýkrát by mohol nastúpiť v nedeľňajšom meraní síl so Spartou Praha.

Alex Sjomin posilní svoj domovský klub

Ruský krídelník Caroliny Hurricanes Alexander Sjomin posilní svoj rodný klub Sokol Krasnojarsk. Sjomin bude v tíme Vyššej ligy, ktorá je druhou najvyššou ruskou súťažou po KHL pôsobiť bez nároku na mzdu t.j. zadarmo.

Dacjuk premiérovo skóroval za CSKA Moskva, gól mu však neuznali
Hokejová hviezda Pavel Dacjuk sa stal počas výluky novou posilou CSKA Moskva. V drese CSKA nastúpil včera proti Avangardu Omsk a podarilo sa mu skórovať. Jeho gól však bol natoľko neobyčajný, že ho rozhodcovia nemohli uznať – skóroval totižto hlavičkou, čo pravidlá hokeja nepovoľujú. Video si pozrite tu >>>

Murray sa vracia do Švédska
Počas výluky v švédskej Elitserien bude pôsobiť aj švédsky obranca San Jose Sharks Douglas Murray, ktorý sa dohodol na spolupráci do konca výluky s tímom Djurgardens IF.

IFK Helsinki posilní Bergenheim
Fínsky útočník bude počas nútenej prestávky v najlepšej hokejovej lige sveta hrať v domovskej krajine, keď bude obliekať dres IFK Helsinki. Bergenheim je útočníkom Floridy Panthers a je odchovancom Jokeritu Helsinki.

Nemecký druholigový mančaft posilnia dvaja útočníci z NHL
Nemecký druholigový klub Eispiraten Crimmitschau získal do svojich radov posily zo zámoria. Nemecký klub posilnia útočníci Wayne Simmond z Phiadelphie Flyers a Chris Stewart zo Saint Louis Blues.

Jan Mursak z Detroitu do Ľubľany
Slovinský obranca Detroitu Red Wings Jan Mursak bude počas výluky v zámorí pôsobiť v tíme nadnárodnej rakúskej EBEL ligy v HDD Telemach Olimpija Ľubľana. Mursak odohral v NHL 44 stretnutí s bilanciou 2+2.

V KHL disciplinárka nadeľovala dva tresty
Spartak Moskva sa bude musieť zaobísť bez dvoch svojich hráčov, ktorí boli potrestaní disciplinárnou komisiou. V troch zápasoch za faul kolenom si nezahrá Nikita Ščitov, dva zápasy bude nútene pauzovať Vladimir Galuzin za údajný fyzický kontakt s jedným z rozhodcov.

Podľa Clearyho a ostatných hráčov sa výluka natiahne
Skúsený hokejista Detroitu Red Wings Daniel Cleary sa v rozhovore pre zámorské média vyjadril, že je ohľadom novej kolektívnej zmluvy skeptický a myslí si, že NHL hrozí aj úplné zrušenie sezóny 2012/2013. Tento názor kvituje množstvo hokejistov, niektorí sa vyjadrili, že výluka môže trvať aj dlhšie než jednu sezónu.

Slovenské reprezentantky budú o ZOH 2014 bojovať v Poprade
Poprad sa stal dejiskom finálového kvalifikačného turnaja o ZOH 2014 v Soči. V Poprade sa uskutočnia súboje C-skupiny v ktorej sa predstavia domáce hokejistky, ktoré budú hostiť Nórky, Japonky a ešte jeden tím z predkvalifikácie.

Nové Zámky porazili Ujpést
Hokejistom Nových Zámkov sa v maďarskej lige naďalej darí, keď dokázali zvíťaziť na ľade tímu Ujpesti TE 1:4 po dvoch góloch Dobrého, po jednom góle pridali O. Štefanka a M. Štefanka.

Prvá hokejová liga pokračovala tretím kolom
Tretím kolom pokračovala druhá najvyššia slovenská hokejová súťaž. Darilo sa predovšetkým domácim tímom, keď česť hosťujúcich klubov zachránil víťazstvom len Trebišov. Výborným výkonom sa v drese Spišskej Novej Vsi prezentoval Ľubomír Vaic, ktorý dvakrát skóroval. Jeho výkon však zatienil ešte jeden hráč a to René Schneider, ktorý k výhre Prešova 6:4 nad Liptovským Mikulášom prispel hattrickom.

Výsledky tretieho kola prvej hokejovej ligy:
Spišská Nová Ves – Považská Bystrica 5:4
Prešov – Liptovský Mikuláš 6:4
Trnava – Prievidza 4:1
Michalovce – Senica 7:3
Detva – Bardejov 4:3gws
Topoľčany – Trebišov 3:4

Trenčín aj po štvrtom extraligovom kole bez bodu
V štvrtom extraligovom kole sa našlo šesť dvojgólových strelcov, padlo 29 gólov. Nitra je naďalej v lige bez prehry, keď si dokázala poradiť na domácom ľade s Martinom 5:4 po predĺžení. Piešťany po výprasku v Košiciach prehrali na domácom ľade 3:4 so Zvolenom. Skalica bez Žigmunda Pálffyho zvíťazila na ľade Banskej Bystrice najtesnejším rozdielom 1:2.  Súhrn zápasov nájdete tu >>>

Ako sa darilo Slovákom?

KHL

V troch zápasoch KHL nastúpili do neúprosných bojov štyria Slováci. V drese Spartaku Moskva sa predviedli Branko Radivojevič a Štefan Ružička, tí však svojmu tímu bodovo nepomohli a Moskovčania prehrali na domácom ľade s Atlantom Mytišči 2:5. Darilo sa však obrannému tandemu Donbassu Doneck Peter Podhradský – Jaroslav Obšut, obaja si pripísali jednu asistenciu, no ani to nestačilo ukrajinskému nováčikovi KHL k víťazstvu, keď Donbass prehral v Jaroslavli 2:1.

Peter Podhradský (Donbass Doneck) – 1 asistencia
Jaroslav Obšut (Donbass Doneck) – 1 asistencia

Česko

V českej extralige sa bodovo presadili štyria Slováci, keď víťazný gól zápasu vsietil za České Budějovice obranca Peter Frűhauf. Po jednej asistencii si pripísali René Vydarený, Juraj Valach a Richard Rapáč.

Peter Frűhauf (HC Mountfield České Budějovice) – 1 gól
René Vydarený (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia
Juraj Valach (HC Kometa Brno) – 1 asistencia
Richard Rapáč (HC VERVA Litvínov) – 1 asistencia

Švajčiarsko

Do štatistík sa zapísal aj hokejista Juraj Kolník, ktorý vo švajčiarskej lige prispel k výhre svojho Rapperswilu na klzisku Bernu 1:3 jednou asistenciou.

Juraj Kolník
(Rapperswil) – 1 asistencia

Švédsko

Zápasovú prax v švédskej Elitserien začína nadobúdať Július Hudáček, ktorý nastúpil do dnešného zápasu svojej Frölundy so Skellefteou. Slovenský gólman však nedokázal zabrániť prehre 2:5, napriek 29 úspešným zákrokom.

Július Hudáček
(Frölunda) – 29 úspešných zákrokov, 5 inkasovaných gólov,