Main Content

Hokejové topky: Hviedzou dňa Zálešák, Brodeur nekončí! (24.9.)

pondelok, 24. september 2012 11:27 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Hviedzou dňa Zálešák, Brodeur nekončí! (24.9.)
Hokejové topky: Hviedzou dňa Zálešák, Brodeur nekončí! (24.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Slovenskou hviezdou dňa Miro Zálešák
Vo včerajších zápasoch elitných zahraničných líg sa zo Slovákov najviac darilo Miroslavovi Zálešákovi, ktorý v  drese Chomutova zaznamenal pri výhre svojho tímu nad Libercom (2:5) tri asistencie. Viac informácií o tom ako sa darilo Slovákom vo včerajších zápasoch nájdete na konci tohto článku!

Martin Brodeur neplánuje ukončiť kariéru kvôli výluke
Legendárny hokejový kanadský brankár New Jersey Devils Martin Brodeur sa vyjadril, že neplánuje skončiť so svojou kariérou kvôli výluke. 40-ročný brankár sa vyjadril, že by vo svojej kariére rád pokračoval a v NHL pôsobil minimálne ešte jednu sezónu. Lockout v zámorí ho neodrádza a ak bude nutné počká si na NHL aj celú sezónu.

V pondelok sa zástupcovia NHL a NHLPA stretnú v Toronte
Dnes bude stredobodom pozornosti kanadské mesto Toronto, v ktorom sa stretnú zastupitelia NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Nebude sa však rokovať o novej kolektívnej zmluve, ale pôjde o finančné uzavretie minulej sezóny, ktoré je však potrebné zrealizovať pre dohodu na novej kolektívnej zmluve.

Viceprezident Detroitu zinkasoval pokutu od NHL
Viceprezident klubu NHL Detroitu Red Wings Jim Devallano dostal od NHL pokutu za svoje výroky smerované k výluke a predovšetkým k hráčom, keď  majiteľov prirovnával k farmárom a hráčov k dobytku. Podľa zástupcu komisára NHL Billa Dalyho tieto slová nepomohli k zlepšeniu vzťahov medzi NHL a NHLPA a ani zďaleka nezlepšia situáciu v NHL a možnú dohodu na novej kolektívnej zmluve.

Kanadská reprezentácia sa ocitla na Chodníku slávy
Na Chodníku slávy sa bude vynímať hviezda kanadskej reprezentácie z roku 1972, v ktorej sa odohrali pamätné zápasy medzi ZSSR a Kanadou. V týchto súbojoch zvaných Summit Series boli úspešnejší práve hráči Javorových Listov.

MODO po povolení expanzie hráčov NHL do Švédska aktívne
Najaktívnejším mužstvom švédskej Elitserien sa po povolení príchodu hráčov z NHL do Elitserien stal tím z MODA, za ktorý by mali už v najbližšom zápase nastúpiť posily Tobias Enström z Winnipegu a Alexander Steen zo Saint Louis Blues. Obaja hráči so švédskym tímom už trénujú.

Vo švajčiarskej lige sa Nash s Thorntonom „vybláznili“ na Rapperswile
Švajčiarsky tím HC Davos rozdrvil na domácom ľade Rapperswil 9:2. Strojcami víťazstva boli hviezdni útočníci Rick Nash z New Yorku Rangers a Joe Thornton zo San Jose Sharks. Hviezdy krídelník Rick Nash zaznamenal v zápase hattrick a pridal jednu asistenciu, center „žralokov“ Thornton sa prezentoval štyrmi gólovými prihrávkami.

V extralige žien Spišská Nová Ves s Martinom naďalej bez straty bodu
Cez víkend sa tradične odohrala aj ženská slovenská extraliga. Ani v treťom kole nenašli hokejistky Spišskej Novej Vsi premožiteľa a tabuľke kraľujú so získanými deviatimi bodmi a skvelým skóre 28:1. Hokejistky Martina im však dýchajú na chrbát, keď im patrí v tabuľke druhá priečka s rovnakým počtom bodov, no s horším skóre 12:3.

Výsledky 3. kola extraligy žien:
Spišská Nová Ves – Poprad 6:0
Zvolen – Banská Bystrica 2:0
Martin – Prešov 7:1

Extraliga dorastu a juniorov pokračovala v nedeľu ďalším kolom
Štvrtým kolom pokračovala extraliga juniorov a dorastencov. V zápasoch dorastu padlo 49 gólov, juniori dokázali nastrieľať 23 gólov v šiestich zápasoch. Darilo sa predovšetkým nádejam Slovanu Bratislava, keď dorastenci zvíťazili 5:0 nad Považskou Bystricou a juniori si tesne poradili s Liptovským Mikulášom 2:3. Zahanbiť sa nedali ani východniari z Košíc, košickí dorastenci deklasovali Piešťany 7:0, juniori najtesnejším rozdielom 1:0 zvíťazili na ľade Žiliny.

Výsledky 4. kola extraligy dorastu:
Zvolen – Žilina 2:3
Banská Bystrica – Martin 5:1
Slovan Bratislava – Považská Bystrica 5:0
Nitra – Prešov 5:4gws
Košice – Piešťany 7:0
Spišská Nová Ves – Dubnica 2:3
Liptovský Mikuláš – Trenčín 3:1
Poprad – Skalice 3:5

Výsledky 4. kola extraligy juniorov:
Martin – Spišská Nová Ves 1:2
Žilina – Košice 0:1
Skalica – Zvolen 4:2
Trenčín – Banská Bystrica 0:2
Liptovský Mikuláš – Slovan Bratislava 2:3
Poprad – Nitra 4:2

V nedeľňajších zápasoch extraligy gólová prestrelka medzi Košicami a Piešťanmi
V zápasoch tretieho kola extraligy padlo množstvo gólov, napriek shutoutu banskobystrického brankára Slipčenka. Na góly najúrodnejším zápasom bol zápas medzi Košicami a nováčikom z Piešťan. Piešťany inkasovali od slovenského vicemajstra deväť gólov, košický brankár Hylák pustil z hokejok piešťanských hráčov päť striel. Súhrn všetkých zápasov nájdete tu >>>


Ako sa darilo Slovákom?


KHL

Štyri nedeľňajšie zápasy KHL nepriniesli ani jeden kanadský bod Slovákov, hoci v týchto zápasoch sa ich predstavilo až päť (Obšut, Podhradský, Ružička, Radivojevič, Graňák).

Švédsko - Elitserien

V šiestich zápasoch švédskej ligy sa Slovákom taktiež nedarilo a na svoje konto si nepripísali ani jeden bod.

Švajčiarsko

Vo švajčiarskej lige dali o sebe vedieť predovšetkým dve najväčšie hviezdy ligy Rick Nash a Joe Thornton, ktorí sa postarali o výhru Davosu nad Rapperswilom 9:2. V drese hostí sa zviditeľnil Peter Sejna, ktorý raz skóroval.

Peter Sejna (Rapperswil)
– 1 gól

Česká Tisport Extraliga

Najviac sa darilo slovenským hokejistom v českej extralige. Slováci nastrieľali v českej najvyššej súťaži v nedeľu 3 góly a pridali 7 asistencií. Skvelým výkonom sa blysol Miroslav Zálešák, ktorý sa postaral o víťazstva Chomutova v Liberci troma asistenciami. Gólovo sa presadil opäť Juraj Majdán, ktorý má perfektnú fazónu, no ani jeho gól nestačil na víťazstvo Litvínova, ten podľahol na domácom ľade Zlínu 1:2. Gól zaznamenali aj Jakub Suja, Patrik Lušňák a Marek Hovorka. Hovorka sa dokáže presadiť v zostave Kladna napriek tomu, že v tíme pôsobia viaceré hviezdy z NHL – vo včerajšom zápase sa presadili v drese Kladna dvakrát Plekanec a raz Tlustý. 

Peter Galamboš
(HC Bíli Tygři Liberec) – 1 asistencia
Peter Cebák (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 asistencia
Miroslav Zálešák (HC Piráti Chomutov) – 3 asistencie
Patrik Lušňák (HC Piráti Chomutov) - 1 gól
Jakub Suja (HC Mountfield České Budějovice) – 1 gól
Juraj Majdán (HC Verva Litvínov) – 1 gól
Jozef Balej (HC Škoda Plzeň) – 1 asistencia
Tomáš Slovák (HC Škoda Plzeň) – 1 asistencia
Marek Hovorka (HC Rytíři Kladno) – 1 gól