Main Content

Hokejové topky: Hviezdou dňa Ján Lašák, Trenčín lanári hviezdy z NHL (20.9.)

štvrtok, 20. september 2012 08:44 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Hviezdou dňa Ján Lašák, Trenčín lanári hviezdy z NHL (20.9.)
Hokejové topky: Hviezdou dňa Ján Lašák, Trenčín lanári hviezdy z NHL (20.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Hviezdou dňa Ján Lašák
Napriek tomu, že včera do hry zasiahlo v elitných zahraničných ligách len mimimum Slovákov nemohli sme prehliadnúť výkon Jana Lašáka, ktorého musíme vyhlásiť za slovenskú hviezdu dňa. Držiteľ troch cenných kovov z MS 2000, 2002 a 2003 prežíva v drese Amuru Chabarovsk fantastický vstup do sezóny, čo potvrdil aj včera, keď doviedol svoj tím k víťazstvu nad Donbassom Donetsk (3:2sn). Lašák inkasoval z 35 striel len dva góly a úspešne čelil aj samostatným nájazdom. Po siedmich zápasoch má vynikajúcu úspešnosť zákrokov 93,6%.

Trenčania by sa chceli posilniť o hviezdy z NHL
Generálny manažér Trenčanov Andrej Kollár sa vyjadril, že by rád do svojho tímu priviedol odchovancov Trenčína, ktorí sú momentálne voľnými hráčmi, kvôli výluke. Vo svojom tíme by rád uvítal Mariána Gáboríka, Mariána Hossu, Zdena Cháru, Tomáša Tatara či Tomáša Kopeckého. Hossa s Gáboríkom však ešte nie sú stopercentne v poriadku, Chára naďalej ostáva za morom. O Tomáša Tatara má záujem aj Slovan Bratislava. Najreálnejší sa zdá byť príchod Tomáša Kopeckého, ktorý je na Floride, no prejavil záujem obliecť si dres Dukly Trenčín.

Andrej Sekera chce hrať vo Švajčiarsku alebo v KHL

Slovenský obranca Buffala Sabres Andrej Sekera sa vyjadril, že sa spoločne s agentom orientuje len na angažmán v švajčiarskej najvyššej hokejovej súťaži NLA. alebo by rád podpísal zmluvu s tímom z KHL. Sekera nevylučuje ani pôsobenie v bratislavskom Slovane.

Tomáš Tatar prejavil záujem o Duklu
Napriek tomu, že o slovenského útočníka Tomáša Tatara má záujem nováčik KHL Slovan Bratislava, mladý útočník prejavil záujem hrať v slovenskej najvyššej súťaži a hájiť farby Dukly Trenčín. Potvrdil to generálny manažér Trenčína Andrej Kollár aj agent 21-ročného talentované forwarda.

Marko Daňo sa po operácii zotavuje
Slovenský hokejový talent v službách Slovana Bratislava sa po operácii menisku zotavuje a prognózy jeho návratu na ľad sú veľmi pozitívne. Podľa informácií by sa mohol v plnej zápasovej záťaži na ľade objaviť už za 7 až 10 dní.

Dominik Graňák spoluhráčom Alexa Ovečkina
Alexander Ovečkin sa dohodol na pôsobení v Diname Moskva a dal tak prednosť rodnému klubu pred ostatnými záujemcami. 27-ročný krídelník bude v ruskom tíme pôsobiť do konca lockoutu v NHL. Dinamo s hviezdnym krídelníkom rokovalo už dlhšiu dobu, najväčší problém robila klubom výška Ovečkinovho poistného, ktorá by sa mala mesačne vyšplhať až na číslo 100 tisíc dolárov. Ovečkin sa tak stane spoluhráčom slovenského beka moskovského Dinama Dominika Graňáka.

CSKA Moskva ukoristila Dacjuka
Po tom, čo ruský krídelníl Alexander Ovečkin dal prednosť Dinamu Moskva, sa rozhodol rival Dinama CSKA Moskva posilniť o iných hráčov. Moskovský tím podpísal podľa viacerých zámorských zdrojov zmluvu s 34-ročným útočníkom Detroitu Red Wings Pavlom Dacjukom. Podľa viacerých médií CSKA Moskva rokuje o zmluve aj s brankárom Iljom Bryzgalovom.

Anze Kopitar počas výluky v More
25-ročný čerstvý víťaz Stanley Cupu s Los Angeles Kings Anze Kopitar už pozná názov svojho nového pôsobiska počas výluky. Slovinský stredný útočník bude pôsobiť vo švédskej More IK, kde si zahrá spoločne so svojím bratom Gašperom.

Jason Spezza sa vo svojom novom klube stretne s Kolníkom a Sejnom
Kanadský center Ottawy Senators Jason Spezza sa stane novým spoluhráčom dvoch slovenských hokejistov. 29-ročná opora „senátorov“ bude spoluhráčom Juraja Kolníka a Petra Sejnu, ktorí pôsobia vo švajčiarskom Rapperswila-Jona Lakers.

Brankár Bostonu Chudobin do Atlant Mytišči
Ruský brankár Bostonu Bruins Anton Chudobin počas výluky posilní tím KHL Atlant Mytišči. 26-ročný brankár v zámorí pôsobil v tímoch Minnesoty a momentálne patrí organizácii „medveďov.“

Rokovania o novej kolektívnej zmluve by sa mali obnoviť
Po tom ako bola v nedeľu vyhlásená výluka v NHL a hráči tímov najprestížnejšej hokejovej ligy sveta sa stali voľnými hráčmi, by sa mali rokovania o novej kolektívnej zmluve obnoviť a v čo najbližšom čase by malo dôjsť k ďalším jednaniam a rozhovorom. Dokiaľ sa nevypracuje nová kolektívna zmluva, zámorská profiliga sa nezačne.

Patrik Berglund sa vracia do Västärasu
Švédsky forward Patrik Berglund počas výluky opustí svoj klub St. Louis Blues a posilní svoj rodný švédsky klub hrajúci druhú najvyššiu švédsku ligu VIK Västäras HK. 24-ročný útočník odohral v NHL už 310 zápasov.

Frölunda je pre Stalberga číslo jedna
Útočník Chicaga Blackhawks Viktor Stalberg sa vyjadril, že by v prípade výluky rád pôsobil vo švédskom tíme z Frölundy. Švédsky hokejista však ešte čaká v zámorí ako sa vyvinie situácia ohľadom kolektívnej zmluvy.

Jesse Joensuu počas lockoutu v Pori
Fínsky útočník, ktorý v zámorí patrí organizácii New Yorku Islanders bude počas nútenej prestávky v NHL obliekať dres fínskeho klubu Ȁssät Pori. 24-ročné krídlo v drese Pori odohral už tri seniorské sezóny.

Lugano posilní Luca Sbisa
Švajčiarsky hokejový obranca Luca Sbisa posilní tím najvyššej švajčiarskej ligy z Lugana. Luca Sbisa odohral v NHL 195 stretnutí a momentálne patrí v zámorí Anaheimu Ducks.

Skončí Maxim Sušinskij s hokejom?
Skúsený 38-ročný ruský útočník Maxim Sušinskij sa nechal počuť, že premýšľa nad ukončením svojej kariéry. Majster sveta z roku 2007 zavesí korčule na klinec, ak si do novembra nenájde zamestnávateľa. Sušinskij je momentálne bez zmluvy a spoločne so svojím agentom rokuje s viacerými klubmi.

Tomáš Jaško prestupuje v rámci kazašskej ligy
Slovenský hokejista Tomáš Jaško prestupuje v rámci kazašskej ligy. Jaško sa stal novou posilou Arystanu Temirtau. V minulosti hral tento 28-ročný krídelník v Sary-Arka Karaganda.

Martin zdolal tesne slovenskú „dvadsiatku“
Martinskí hokejisti získali tri body na ľade slovenskej „dvadsiatky,“ keď Martinčania zvládli zápas a zvíťazili 2:3. Súhrn zápasu nájdete tu >>>

Ako sa darilo Slovákom?

V stredajších zápasoch 19.9. sa odohrali 2 zápasy KHL. Na ľade sa stretli Donbass Doneck s Amurom Chabarovskom (2:3) a Nižnij Novgorod s Neftechimik Nižnekamskom (2:3gws). V súboji Novgorodu s Nižnekamskom sa predstavil Slovák Martin Cibák, ten sa však bodovo nepresadil. Viac sa slovenským hokejistom darilo v druhom zápase, keď sa bodovo presadil Jaroslav Obšut, ktorý zaznamenal v drese Donbassu Doneck jednu asistenciu. Opäť na ľade žiaril slovenský gólman Ján Lašák, ktorý si na svoje konto pripísal ďalšie víťazstvo a svoj tím podržal 35 úspešnými zákrokmi. Stretnutie zakončil s úctyhodnou 94,6% úspešnosťou zásahov a stal sa tak opäť ústrednou postavou zápasu.

Jaroslav Obšut (Donbass Doneck) – 1 asistencia
Ján Lašák (Amur Chabarovsk) – 35 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 94,6% úspešnosť zásahov