Main Content

Hokejové topky: Tatar a Sekera možno za Slovan, Kovalčuk podpísal v KHL (19.8.)

streda, 19. september 2012 12:03 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Tatar a Sekera možno za Slovan, Kovalčuk podpísal v KHL (19.8.)
Hokejové topky: Tatar a Sekera možno za Slovan, Kovalčuk podpísal v KHL (19.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Sekera a Tatar nevylučujú Slovan
Slovenskí reprezentanti Andrej Sekera a Tomáš Tatar nevylučujú, že sa v tejto sezóne objavia v drese Slovana Bratislava v KHL. Andrej  Sekera sa nechal počuť, že v prípade dlhotrvajúceho lockoutu pôjde hrať výhradne do KHL, alebo švajčiarskej ligy. Pôsobeniu v Slovane sa nebráni ani Tomáš Tatar, o ktorého služby má však záujem aj Dukla Trenčín. Viac informácií tu >>>

Rozšíria HC Košice mapu tímov KHL?
V budúcnosti by sa v KHL mohol objaviť ešte jeden slovenský tím. Prezradil to prezident KHL Alexander Medvedev, ktorý sa vyjadril, že derby slovenských tímov v KHL by si vedel živo predstaviť. Podľa jeho slov má skvelé zázemie na pripravenie podobného projektu, ktorý uskutočnil Slovan Bratislava, aj východoslovenský klub HC Košice. Prezident KHL tak dal jasne najavo, že by mu účasť ďalšieho slovenského tímu v KHL problém nerobila.

Višňovský nastúpi na svoj prvý zápas KHL v drese Slovana v sobotu

V sobotu na ľad s hokejistami Slovana Bratislava vykorčuľuje aj 36-ročný slovenský zadák Ľubomír Višňovský. Ten sa v bratislavskom drese naposledy predstavil v roku 2005 a tak zažije spoločne s fanúšikmi bratislavského klubu veľkú nostalgiu. Podľa slov trénera SKA Petrohrad Miloša Říhu mal český expert zálusk na slovenského beka, vedenie tímu však príchod Višňovského zmietlo pod koberec.

Milan Jurčina v Žiline zatiaľ bez zápasovej praxe

Slovenský obranca Milan Jurčina naďalej trénuje so Žilinou, no do zápasov so svojimi dočasnými spoluhráčmi nenastúpi. Problémom je vysoké poistné za tohto obrancu a taktiež situácia ohľadom výluky v NHL – nie je jasná dĺžka prestávky v zámorskej profilige.

V prípade angažovania Ovečkina musia kluby rátať s jeho vysokou poistkou

Kluby, ktoré majú záujem angažovať ruského krídelníka Alexandra Ovečkina počas výluky v NHL, budú musieť okrem platu 27-ročnej hokejovej hviezdy hradiť aj jeho vysokú poistku. Kluby si musia mesačne pripraviť na poistku pre Ovečkina 100 tisíc amerických dolárov. Medzi najväčších záujemcov o Ovečkina patria moskovské kluby CSKA a Dinamo.

Ilja Kovalčuk podpísal zmluvu s Petrohradom

Ilja Kovalčuk sa stal definitívne hráčom SKA Petrohrad, keď podpísal kontrakt s týmto tímom. Ruská krídelník New Jersey Devils by sa tak mal stať ťahúňom mužstva a mal by vykonávať aj funkciu kapitána tímu, čo potvrdil aj generálny manažér Petrohradu Alexej Kasatonov.

Michal Neuvirth pravdepodobne do Sparty Praha

Český hokejový brankár by sa podľa zámorských médií mal stať posilou českého extraligového tímu Sparta Praha. 24-ročný gólman celú svoju kariéru v NHL odohral zatiaľ vo Washingtone Capitals, za ktorý odchytal 108 stretnutí a ďalších deväť štartov pridal v play-off.

Donbass Doneck posilnia Fedotenko s Ponikarovským

Novými akvizíciami v tíme ukrajinského nováčika KHL sa stanú Ruslan Fedotenko a Alexej Ponikarovskij. Obaja hráči majú bohaté skúsenosti z NHL, keď Fedotenko odohral v NHL 816 zápasov. Ponikarovskij si na svoje konto pripísal 636 stretnutí.

Andrew Ference z Bostonu pravdepodobne do Budějovíc

Obranca Bostonu Bruins Andrew Ference by sa spoločne s Radekom Martínkom mohol objaviť v českej Tipsport extralige. Obaja zadáci by mali posilniť juhočeský klub. Ference v Českých Budějoviciach už pôsobil a tak je jeho príchod reálny.

Michail Grabovskij počas výluky v Minsku

28-ročný stredný útočník Toronta Maple Leafs bude počas prestávky v NHL hrať nadnárodnú európsku KHL. Bieloruský reprezentant sa dohodol na spolupráci s tímom Dinamo Minsk.

Langnau by mohol získať veľkú „rybu“

Švajčiarsky klub by mohol do svojich radov prilákať útočníka Davida Backesa. Informoval o tom denník Bernet Zeitung.

Lokomotiv Jaroslavľ jedná s Anisimovom, brúsi si zuby aj na Kulikova

Hokejista Artem Anisimov by mohol posilniť Lokomotiv Jaroslavľ. Podľa viacerých informácií ruský klub rokuje o zmluve s týmto šikovným ruským útočníkom Columbusu Blue Jackets. Do kádru ruského tímu by mohol byť dopísaný aj Dmitrij Kulikov, ktorý prejavil záujem hrať za AK Bars Kazaň. Ruský tím však s posilami z NHL nepočíta a tak sa otvára možnosť pre ostatné tímy na čele s Lokomotivom.

Varlamov do Jaroslavľu, Bäckström do Minsku

Dinamo Minsk mimo Grabovského získalo ďalšiu posilu do svojich radov. Mužstvo Dinama posilní fínsky brankár Minnesoty Wild Niklas Bäckström. V KHL sa objaví aj ďalší gólman so skúsenosťami z NHL. Semjon Varlamov, brankár Colorada Avalanche, posilní Lokomotiv Jaroslavľ. Obaja brankári budú v KHL pôsobiť do konca skončenia lockoutu.

Jakub Voráček oficiálne v HC Lev, Hudler ešte nie

Hokejista Philadelphie Flyers bude pôsobiť v českom tíme KHL HC Lev Praha do konca výluky v NHL. Informoval o tom zámorský klub českého forwarda, ktorý informáciu o príchode Voráčka do Prahy potvrdil. Otázne však je či pražský tím posilní aj Jiří Hudler. Ten s nováčikom KHL už trénoval, oficiálne stanovisko o Hudlerovi však vydané nebolo.

Christian Ehroff sa predstaví v domovskej lige

Obranca Buffala Sabres Christian Ehroff sa stal na obdobie výluky posilou nemeckého klubu Krefeld Pinguine. V mužstve Krefeldu odohral v dávnej minulosti tento 30-ročný bek už 181 zápasov.

Do švajčiarskej ligy mieri Streit s Yannickom Weberom

Švajčiarski obrancovia Mark Streit a Yannick Weber budú počas lockoutu naháňať puk po švajčiarskych klziskách. Hráč New Yorku Islanders Mark Streit sa dohodol s SC Bern. Obranca Montrealu Yannick Weber uprednostnil Servette Ženevu.

Jason Demers do SM-ligy

Kanadský bek hrajúci v NHL v San Jose Sharks sa stal na obdobie počas lockoutu v zámorskej profilige novou akvizíciou fínskeho mančaftu Kärpät Oulu. Demers v NHL odohral už 183 zápasov so ziskom 58 bodov.

Výluka sa prejavila vo Floride, tá začína prepúšťať

Výluka sa prejavila hneď po pár dňoch v tíme Florida Panthers, tá začína prepúšťať svojich zamestnancov, zatiaľ však nebol zverejnený ich počet a pozície. Taktiež nie je jasné, či po rozohraní NHL sa zamestnanci vrátia späť do svojich pozícií.

Peter Fabuš sa dohodol na zmluve s Trenčínom

„Vojakov“ posilní útočník Peter Fabuš. Trenčiansky klub sa s týmto skúseným matadorom dohodlo na zmluve, ktorá mu v prípade zahraničného angažmánu umožňuje kedykoľvek opustiť tím Dukly. Fabuš by tak mal vypomôcť Trenčanom minimálne v úvode sezóny.

V utorok 18.9. odštartovala úvodným kolom slovenská Tisport extraliga

Utorok bol oficiálnym začiatkom novej sezóny 2012/2013 slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. V úvodnom kole si zmerali sily všetky extraligové tímy s výnimkou slovenskej „dvadsiatky.“  Súhrn zápasov nájdete tu >>>

Ako sa darilo Slovákom?


V zahraničných elitných európskych ligách sa bodovo presadila len dvojica z Pardubíc Martin Bartek a Radovan Somík, ktorí nastúpili v jedinom včerajšom zápase českej Tisport Extraligy. Prvý menovaný strelil v stretnutí s Chumutovom (3:4sn) gól, Somík mu naň prihrával. Bartek sa presadil aj v samostatných nájazdoch, no ani to Pardubiciam na víťazstvo nestačilo. 

Radovan Somík
(Pardubice) 0+1
Martin Bartek (Pardubice) 1+0

V KHL bola včera prestávka a tak do zápasov nezasiahol žiadny slovenský hokejista.