Main Content

Hokejové topky: Hviezdou dňa Juraj Mikuš, Višňovský posilní Slovan! (18.9.)

utorok, 18. september 2012 11:09 | Autor: Dávid Lech

Hokejové topky: Hviezdou dňa Juraj Mikuš, Višňovský posilní Slovan! (18.9.)
Hokejové topky: Hviezdou dňa Juraj Mikuš, Višňovský posilní Slovan! (18.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Sezóna je v plnom prúde a my sme tu s ďalším pokračovaním noviniek zo sveta hokeja, ktoré tradične dopĺňame o informáciu o bodoch slovenských hokejistov v zahraničných súťažiach.

Slovenskou hviezdou dňa Juraj Mikuš
Slovenskou hviezdou dňa v zahraničných  elitných ligách sa stal reprezentačný útočník a držiteľ striebornej medaily z MS 2012 Juraj Mikuš. Slovenský reprezentant dopomohol mužstvu HC Lev Praha k víťazstvu na ľade Dinama Minsk (0:4) gólom a dvoma asistenciami.

Ľubomír Višňovský na mesiac do Slovana!
36-ročný obranca New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský sa dohodol na mesačnej zmluve so Slovanom Bratislava. Bek, ktorý v NHL odohral 771 duelov podpísal mesačný kontrakt. V prípade, že sa situácia v NHL nezlepší, mal by pokračovať naďalej v drese slovenského účastníka KHL.

Alexander Ovečkin začal rokovať s Dinamom Moskva
Ruský hviezdy útočník Alexander Ovečkin, ktorý je kmeňovým hráčom Washingtonu Capitals by sa počas prestávky v NHL rád objavil vo svojom domovskom klube Diname Moskva. Informoval o tom Ovečkinov agent Valerij Matvejev, ktorý povedal, že prioritou Ovečkina je hrať v Diname, ak by však nedošlo k zhode poobzeral by sa aj po iných ponukách. Medzi najväčších záujemcov o služby 27-ročného hokejistu patrí CSKA Moskva.

Chystá sa veľká senzácia: Zahrá si Crosby s Malkinom v Magnitogorsku?
Po tom, čo Metallurg Magnitogorsk posilnia dve veľké hviezdy ruského hokeja Jevgenij Malkin a Sergej Gonchar by sa ďalšou posilou Magnitogorsku mohla stať ikona kanadského hokeja Sidney Crosby. Podľa najnovších informácií Crosbyho agenti oslovili Magnitogorsk s tým, či by sa kanadský center nemohol stať posilou ruského klubu. Predstavitelia Magnitogorsku by touto možnosťou nepohrdli, ku konkrétnej dohode však nedošlo. Aby toho nebolo málo, možnou posilou Metallurgu by sa mohol stať aj Nikolaj Kuljomin z Toronta Maple Leafs.

Pavel Datsyuk napokon nepodpísal zmluvu s Kazaňou
Svetom obletela správa o tom, že sa Pavel Datsyuk dohodol na zmluve s AK Bars Kazaň. Túto správu však dementovalo vedenie klubu na svojom oficiálnom webe. Kazaň nechce rokovať s hráčmi NHL dokiaľ nebude situácia v zámorí jasnejšia. Ruský klub nechce podpisovať s hráčmi NHL krátkodobé zmluvy a tak má príležitosť „uloviť“ ruského stredného útočníka Jekaterinburg, ktorý sa netají tým, že by rád 34-ročného hokejového kúzelníka videl vo svojom tíme.

Joe Thornton s Rickom Nashom predsalen v Davose
Hoci letné špekulácie o tom, že v prípade výluky sa Rick Nash stane posilou Davosu kanadský krídelník poprel. Spoločne so stredným útočníkom Joeom Thorntonom si zopakujú ročník 2004/2005, keď si počas výluky v sezóne 2004/2005 podmanili celú švajčiarsku ligu a dopomohli Davosu k zisku titulu.

Ilja Kovalchuk podpíše kontrakt s Petrohradom v utorok
29-ročný krídelník New Jersey Devils by mal po príchode SKA Petrohrad z Bratislavy podpísať s vedením klubu kontrakt a mal by sa pripojiť k ruského tímu. Informoval o tom klubový web SKA.

Jussi Jokinen do Fínska
Hráč Caroliny Hurricanes Jussi Jokinen neposilní žiaden tím z KHL. 29-ročný útočník sa predstaví v domácej fínskej lige, keď sa dohodol na krátkodobej zmluve s Kärpätom Oulu. Jokinen podpísal zmluvu, vďaka ktorej stihne odohrať deväť stretnutí.

Milan Michálek mesiac mimo hry
Český útočník Ottawy Senators bude minimálne mesiac nútene pauzovať, keď podstúpil operáciu natrhnutého brušného svalu a zotaviť by sa mal v priebehu štyroch až šiestich týždňov. O služby tohto hráča mali záujem České Budějovice.

HC Lev sa posilnil o Voráčka a Hudlera
HC Lev Praha sa predbežne dohodlo na pôsobení dvoch českých útočníkov z NHL. V drese HC Lev sa objaví útočník Philadelphie Jakub Voráček a taktiež forward Jiří Hudler, ktorý naposledy hral v Detroite Red Wings, v lete sa však stal hráčom Calgary Flames. Pražský klub musí vyriešiť pár formalít a spomínaná dvojica sa stane oficiálne novými posilami českého účastníka KHL.

Množstvo českých hokejistov z NHL do českej Tipsport extraligy
Po tom, čo sa posilami Kladna stali Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec sa objavila ďalšia správa o posile „rytierov.“ Do Kladna prichádza aj Jiři Tlustý. V Kladne by sa mohli objaviť aj Tomáš Kaberle s Marekom Židlickým, o týchto dvoch bekov však má záujem aj HC Lev Praha. Dočasne sa v Slavii ukáže tandem útočníkov Roman Červenka – Vladimír Sobotka. Třinec sa dohodol na spolupráci s Rostislavom Kleslom a do svojich radov by chceli priviesť Michaela Frolíka, brankára Ondřeja Pavelca a aj Kanaďana Wojteka Wolskiho. V Třinci by sa mohol objaviť aj mladý zadák Jakub Kindl. Oceliari zvedú súboj aj o Dávida Krejčího, o ktorého mali eminentný záujem Pardubice, ktoré sa už dohodli s rýchlonohým Alešom Hemským. Zlín by sa mal posilniť o Martina Erata. Za Vítkovice budú hrať Pavel Kubina a Roman Polák. Libereckým „tigrom“ sa stane Ladislav Šmíd.

Dinamo Riga sa posilnila o Daugavinša
Dinamo Riga sa dohodlo na spolupráci s hokejistom Ottawy Senators Kasparsom Daugavinšom. 24-ročný útočník by sa mal prvýkrát objaviť v drese lotyšského klubu 21. septembra.

Hráčmi týždňa KHL Pöpperle, Belov a Klimenko
Hráčmi týždňa v KHL sa stali český brankár HC Lev Praha Tomáš Pöpperle, ktorý v troch zápasoch vychytal dvakrát čisté konto. Obranca Avangardu Omsk Anton Belov získal tri kanadské body v troch zápasoch a v tabuľke pravdy mu svietilo kladné číslo 4. Útočník Gleb Klimenko z SKA Petrohrad sa stal najlepším útočníkom a nováčikom Danil Anaľkov z Jaroslavle.

Tréner Belousov sa zapísal do histórie ruského hokeja
Súčasný tréner Čeľjabinsku Valerij Belousov odkoučoval svoj 1175. zápas v najvyšších ruských a sovietskych hokejových súťažiach a o jeden zápas tak predstihol doterajšieho rekordéra Viktora Tichonova. Belousov doposiaľ trénoval Magnitogorsk, Omsk a momentálne trénuje Traktor Čeľjabinsk.

Evander Kane stihol s Winnipegom podpísať kontrakt
Evander Kane, hokejová budúcnosť Winnipegu Jets stihla podpísať kontrakt s „tryskáčmi“ pred koncom kolektívnej zmluvy a podpísal šesťročný kontrakt v hodnote 31,5 milióna dolárov.

Dnes oficiálne štartuje slovenská Tipsport extraliga 2012/2013
Dnes (utorok) o sedemnástej hodine oficiálne začne nová sezóna najvyššej slovenskej súťaže, v ktorej sa predstaví 10 klubov, ktoré budú doplnené o slovenskú reprezentáciu do dvadsať rokov. Analýzu ku všetkým dnešným zápasom nájdete tu >>>

Ako sa darilo Slovákom?


KHL

V desiatich pondelňajších zápasoch KHL sa opäť darilo viacerým slovenským hokejistom. Do brány nastúpili traja slovenskí ochrancovia svätyne, z toho dvaja si na svoje kontá pripísali víťazstva. Podarilo sa to Jaroslavovi Janusovi a Rastislavovi Staňovi. Ich kolega Ján Lašák taký úspešný nebol.

Hráčom v poli sa taktiež darilo. Hokejisti Slovana Bratislava sa postarali o senzáciu a porazili SKA Petrohrad 4:2 aj vďaka štyrom slovenským gólom, keď sa presadil Bližňák, Mikuš, Šatan a Bartovič. Gólovo sa presadili vo svojich zápasoch aj Štefan Ružička, Marcel Hossa a Michal Sersen. Najviac sa však darilo slovenskému forwardovi Jurajovi Mikušovi, ktorý sa výraznou mierou pričinil o výhru HC Lev Praha 0:4 na ľade Dinama Minsk, keď zaznamenal 1 gól a pri ďalších dvoch góloch asistoval.

Štefan Ružička (Spartak Moskva) – 1 gól
Mário Bližňák (Slovan Bratislava) – 1 gól
Miroslav Šatan (Slovan Bratislava) – 1 gól
Tomáš Mikuš (Slovan Bratislava) – 1 gól
Milan Bartovič (Slovan Bratislava) – 1 gól
Roman Kukumberg (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Andrej Šťastný (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Martin Štajnoch (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Ivan Ďatelinka (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Juraj Mikuš (HC Lev Praha) – 1 gól, 2 asistencie
Marcel Hossa (HC Lev Praha) – 1 gól, 1 asistencia
Michal Sersen (HC Lev Praha) – 1 gól
Tomáš Surový (HC Lev Praha) – 1 asistencia
Ján Lašák (Amur Chabarovsk) – 33 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 94,2% úspešnosť zásahov
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 22 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 84,6% úspešnosť zásahov
Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) – 42 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 95,4% úspešnosť zásahov