Main Content

Andy Murray si vo štvrťfinále US Open zmeria sily s Čiličom

utorok, 4. september 2012 08:00 | Autor: TASR

Britský tenista Andy Murray nasadený ako tretí zvíťazil v pondelňajšom zápase osemfinálového 4. kola dvojhry mužov na záverečno turnaji US Open v New Yorku nad kanadským majstrom es Milosom Raonicom, pätnástkou tohto podujatia, za dve hodiny jasne 6:4, 6:4, 6:2. Mal pomer "winnerov" a zlyhaní 31:12, súper 34:27.


Zdolanému napokon nestačilo ani 14 es, zvládol iba 17 z 38 zákrokov pri sieti a po svojom druhom podaní si pripísal len 31 % takto rozohraných loptičiek v porovnaní s 59 %.

Postupujúci stratil iba šesť fiftínov po svojom prvom servise, nečelil žiadnemu brejkbalu. Sám premenil tretinu z tucta príležitostí na príjme.

"Vedel som, že budem musieť dobre returnovarť, zachovať si extrémnu koncentráciu a odovzdať čo najmenej loptičiek pri vlastnom servise. Dnes sa mi darili obhadzovania v okamihoch, keď išlo do tuhého. V podstate som tým súpera udržiaval na dištanc. Potreboval som hrať výnimočne solídne, napokon mi to aj vyšlo," cituje Murrayho internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

"Nedalo sa s tým veľa robiť Skúsil som všetko: najprv to bola hra zozadu, potom vysoké loptičky na telo, napokon časté nábehy k sieti. On ma však odstránil z tohto zápasu," uznal Raonic.

Zverenec Ivana Lendla Murray sa revanšoval za prehru z jediného predchádzajúceho vzájomného súboja, ktorý sa udial tento rok na antuke v Barcelone. Držiteľ zlata z OH 2012 v Londýne sa vo štvrťfinále stretne s osemfinálovým premožiteľom Martina Kližana Marinom Čiličom.

Proti Chorvátovi má povzbudzujúce skóre 6:1 vrátane úspechu v osemfinále tohtoročného Wimbledonu, ale zároveň aj výstrahu v podobe nezdaru práve na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických pred troma rokmi.

Rodák zo škótskeho Dunblane Murray bol na US Open v najďalej vo finále v sezóne 2008, vtedy podľahol Rogerovi Federerovi.

Švajčiara nedávno prekonal v dueli o celkový triumf na olympijských hrách, čím mu práve na tráve All England Lawn Tennis and Croquet Clubu v britskej metropole rýchlo odplatil prehru z finále Wimbledonu 2012.

Ďalší duel prichádza do uvahy už v semifinále US Open. Federer bude vo štvrťfinále hrať s Čechom Tomášom Berdychom, ktorý v pondelok prekonal Španiela Nicolása Almagra.



Výsledok:
Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále):
Andy Murray (V. Brit.-3) - Milos Raonic (Kan.-15) 6:4, 6:4, 6:2 za 120 minút

© WEBNOVINY