Main Content

V Trenčíne sa môže začať sezóna, ľad je hotový

štvrtok, 30. august 2012 17:00 | Autor: TASR

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne je už pripravený na začiatok novej hokejovej sezóny. Dokončili tu nevyhnutné opravy za 55-tisíc eur a hotový je aj ľad.

“Zimný štadión sa spustil v stredu 29. augusta podľa rozpisu, hoci bol sviatok. O desiatej ráno začali prvé hokejové triedy korčuľovať na ľade. Mrazenie ľadu sme spustili zo soboty na nedeľu v noci, keď sa naštartoval systém chladenia, ktorý sa predtým dva týždne intenzívne opravoval,” informoval správca trenčianskeho zimného štadióna Robert Buchel.

Na zimnom štadióne zrekonštruovali kondenzačnú časť chladenia, kde bolo potrebné po otvorení oboch kondenzátorov opraviť aspoň jeden z nich, na ktorom vymenili všetkých 460 rúr.

Stále však pokračujú najmä administratívne práce, ktoré sa týkajú revízie elektrickej energie, skončiť by sa mali podľa Buchela do mesiaca a pol. Chladiarenské zariadenie na štadióne opravovala firma Frost, s. r. o.

“Teraz to vyzerá tak, že túto sezónu to vydrží bez problémov a čo bude v ďalšej, ťažko povedať, lebo tam ani nejde o strojovňu, ale o plochu, ktorá už má vyše 20 rokov a už má po životnosti,” povedal konateľ spoločnosti Frost Peter Slabý. V budúcnosti by sa mal stav ľadovej plochy podľa neho riešiť. “Patrilo by sa s tým niečo robiť, tie trubky môžu buchnúť a môže byť problém,” dodal.

Dukla musela asi päť týždňov trénovať mimo Trenčína, a to na štadiónoch v Brumove a v Dubnici nad Váhom. Podľa šéfa predstavenstva klubu Andreja Kollára predstavovali náklady na tréningy asi 20-tisíc eur. To, či to bol pre hokejistov problém, závisí podľa neho od uhla pohľadu. “Myslím, že najmenší problém je cestovať niekde hore-dolu, aj keď potom to lezie trošku na mozog, ale vždy sa dá prispôsobiť a ja verím, že to, čo sme obetovali, sa nám vráti v sezóne,” povedal.

Ďalšie problémy na zimnom štadióne by už nemali byť, Dukla Trenčín odohrá svoj prvý domáci zápas 21. septembra. “Ľad je urobený a ja verím, že už nebude žiadny problém,” dodal Kollár.

© WEBNOVINY