Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (28.8.)

utorok, 28. august 2012 14:59 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (28.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (28.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

NHL.com zostavilo rebríček top 30 najlepších centrov
Šesť hokejových expertov pripravilo pre internetovú stránku NHL.com rebríček 30 najlepších stredných útočníkov. V ankete zvíťazil Rus Jevgenij Malkin pred druhým Stamkosom a tretím Crosbym. Do rebríčku sa dostal aj český útočník Bostonu Bruins David Krejčí.

Dnes sa bude rokovať o kolektívnej zmluve
Dnes v New Yorku by sa mali stretnúť štyri najvýznamnejšie osoby zo strany NHL a NHLPA. V New Yorku o novej kolektívnej zmluve budú rokovať Gary Bettman a Bill Daly, ktorí budú zastupovať NHL a Donald a Steve Fehrovci zo strany NHLPA.

Malkin má v prípade výluka jasno
Najužitočnejší hráč minulej sezóny NHL ruský hokejisti Jevgenij Malkin je rozhodnutý, kde bude pôsobiť počas výluky. Predčasne sa totižto dohodol s jeho bývalým klubom, v ktorom pôsobil pred odchodom do NHL s Metalurgom Magnitogorsk.

Alex Pietrangelo pod skalpel
22-ročný obranca Alex Pietrangelo bude musieť podstúpiť operáciu svojho bližšie nešpecifikovaného zranenia v dolnej časti tela. Operačný zákrok však nie je náročný a opora zadných radov „bluesmanov“ by mala stihnúť začiatok prípravného kempu svojho tímu.

Vancouver sa dohodol na zmluve s gólmanom Läckom
Vancouver Canucks podpísal dvojročný kontrakt so švédskym brankárom Eddiem Läckom. Prvý rok zmluvy je dvojcestný, o rok neskôr však Lack bude pôsobiť vo Vancouveri. Ak sa 24-ročný Läck prebojuje túto sezónu do prvého tímu Vancouveru zarobí si 650 tisíc dolárov, o rok neskôr bude poberať o 200 000 viac.

Vancouver dáva jasne najavo – s Luongom už nepočítame
Generálny manažér Vancouveru Canucks podpísal kontrakt s mladým brankárom Läckom a tak sa opäť v zámorí vyskytla otázka, čo sa stane s Robertom Luongom. Läckovi v júli 2013 vojde v platnosť jednocestná zmluva a tak bude určite pôsobiť v NHL. Luongo sa stal v tíme „kosatiek“ nadbytočný a tak si vedenie Canucks stanovilo definitívny termín – 33-ročný brankár bude vytrejdovaný do leta 2013. Ak Luongo neopustí Vancouver túto sezónu, brankári Canucks budú poberať 9-33 miliónov USD.

Ivan Dornič nasleduje svojho otca a mieri do Feldkirchu
Slovenský hokejový útočník Ivan Dornič pokračuje v šľapajach svojho otca, ktorý sa toto leto stal trénerom rakúskeho hokejového klubu z Feldkirchu a s druholigovým mužstvom sa dohodol 27-ročný stredný útočník na ročnej zmluve.

Juraj Senko mení dres
27-ročný Slovák Juraj Senko mení dres. Zo svojho súčasného pôsobiska v Telforde sa bude sťahovať do tímu Slough Jets. Bek, ktorý si v sezóne 2003/2004 zahral na MS do dvadsať rokov, pôsobil na Slovensku v tímoch Žiliny, Považskej Bystrice a Banskej Bystrice. Má početné skúsenosti zo zahraničných líg, keď hral v Maďarsku, Francúzsku, Severnom írsku a Anglicku.

V Nitre na skúške Jáchym
V príprave hokejistov spod Zobora sa objaví nový hráč - mladý český obranca Miloslav Jáchym, ktorý naposledy pôsobil v MHL v drese Tatranských vlkov a nastúpil aj v extraligovom Poprade. Nitra sa snažila priviesť do svojho tímu obrancu, pretože množstvo hráčov Nitry má zdravotné problémy.

Žilinčania redukujú svoju širokú súpisku
Vedenie extraligového klubu MŠHK DOXXbet Žilina sa rozhodla uvoľniť poltucet hráčov do prvoligových mužstiev. Hráči Jakub Kubiš, Tomáš Benko, Jakub Loydl, Ján Šeliga, Jakub Linet a Martin Juríček opustia káder Žiliny a budú sa môcť pripojiť k prvoligovým tímom z Považskej Bystrice, Prešova, Prievidze či Michaloviec. Žilinčania tak majú vo svojom kádri momentálne 28 hráčov a po ďalších dvoch prípravných zápasoch mužstvo opustia opäť ďalší hokejisti.