Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (27.8.)

pondelok, 27. august 2012 16:40 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (27.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (27.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Čada počíta s Olveckým a Janusom
Kormidelník bratislavského Slovana je spokojný  s výkonmi brankára Jaroslava Janusa a útočníka Petra Olveckého, teda dvojice hráčov, ktorí podpísali so Slovanom skušobný kontrakt. Podľa Čadu majú obaja veľkú šancu na to, aby zostali v prvom tíme Slovana aj na nadchádzajúcu sezónu KHL.

Slovan v predĺžení pokoril Kuopio

Slovan Bratislava v zápase European Trophy porazil fínsky klub KaIpa Kuopio 3:2 po predĺžení. O góly slovenského tímu sa postarali Štajnoch, Kukumberg a Kytnár. Posledný menovaný vsietil v druhej minúte predĺženia víťazný gól stretnutia. V bráne „belasých“ sa objavil opäť Jaroslav Janus, ktorý si na svoje konto pripísal druhú výhru.

Stane sa Plekanec obeťou montrealského pretlaku na pozícii centrov?

V zámorských kuloároch sa čoraz viac skloňuje meno českého stredného útočníka Tomáša Plekanca. Podľa istých špekulácií by sa mal 29-ročný center Montrealu Canadiens stať obeťou pretlaku na jeho poste. V minulej sezóne sa David Desharnais katapultoval svojimi výkonmi do prvej formácie Canadiens a tak nastal v tíme Marca Bergevina pretlak. V Montreale pôsobia na poste centra momentálne spomínaní David Desharnais, Tomáš Plekanec, Scott Gomez a taktiež aj Lars Eller, ktorý je univerzál hrajúci na poste krídla aj centra. Do zostavy sa taktiež bude chcieť pretlačiť ofenzívny mega talent Alex Galchenyuk, ktorého draftoval kanadský klub tento rok z celkového tretieho miesta. Ak by sa Galchenyuk v prípravnom kempe dokázal presadiť a dostať sa tak do A tímu Montrealu, niekto z menovaných by musel klub opustiť. „Obetným baránkom“ by sa mal stať práve Plekanec, o jeho služby by malo mať údajne záujem Chicago Blackhawks.

Evander Kane chce ostať vo Winnipegu
Útočník Evander Kane, ktorý už dlhodobo rokuje o svojej novej zmluve so svojím klubom z Winnipegu poprel všetky špekulácie o jeho prestupe. 21-ročné ľavé krídlo chce ostať vo Winnipegu  a naďalej sa bude usilovať o to, aby sa s „tryskáčmi“ dohodol na novej zmluve.

V prípade výluky Kronwall s Murrayom do Djurgardenu

Ak by sa budúci ročník NHL neuskutočnil kvôli výluke, obrancovia Niklas Kronwall a Douglas Murray majú vo svojom potencionálnom pôsobisku jasno. Kronwall hrajúci v Detroite a Murray, ktorý háji farby San Jose, by sa stali posilami švédskeho Djurgardenu, ktorý tento rok zostúpil z najvyššej švédskej súťaže. Obaja beci sa zhodli, že by chceli tímu pomôcť dostať sa späť do Elitserien.

Kristian Huselius zrejme do Švédska

Po tom, čo sa Kristian Huselius rozhodol opustiť zámorskú NHL a okúsiť konkurenčnú európsku KHL ďalšie špekulácie hovoria o príchode 33-ročného krídelníka do Švédska. Dvojnásobný bronzový medailista z MS by sa mal stať novým hráčom účastníka Elitserien AIK Stockholm. Huselius v poslednej sezóne v drese Columbusu odohral len 2 zápasy kvôli zraneniu, teraz je však zdravotne v poriadku a tak by sa mal stať ťahúňom štokholmského mužstva.

SR „16“ porazila v závere turnaja olympijských nádejí domácu reprezentáciu

Slovenská „šestnástka“ obsadila na turnaji olympijských nádejí tretie miesto zo štyroch tímov, keď vo svojom poslednom zápase porazili maďarskú reprezentáciu do 18 rokovať 3:1 po dvoch góloch Martina Andrisíka a jednom góle Radovana Bondru. Slováci obsadili tretie miesto na turnaji. Posledné miesto patrilo domácej „osemnástka“ Maďarska. Víťazom turnaja sa stali slovinskí hokejisti do 18 rokov, „strieborní“ skončili poľskí „osemnástkári.“ Slovenskí hokejisti na turnaji absolvovali 3 zápasy z toho dvakrát vyšli zo zápasu víťazne, keď v riadnom hracom čase porazili Maďarsko „18“, po shootoutoch Slovinsko „18.“ Raz prehrali s Poľskom „18.“

Liberec v budúcej sezóne aj s Netíkom v zostave

Český hokejový klub sa dohodol na spolupráci s bývalým hráčom HC Lev Popradu Tomášom Netíkom, ktorý sa s vedením klubu dohodol na zmluve do prvej reprezentačnej prestávky. Ak však Netík obdrží zahraničnú ponuku, Liberec bude môcť opustiť aj pred vypršaním zmluvy. Netík v minulosti pôsobil aj vo švédskom Växjö.

Lukáš Komárek na skusy do Nemecka

Slovenský hokejový obranca Lukáš Komárek sa pokúsi o presadenie sa v tretej najvyššej nemeckej hokejovej lige v tíme ERV Chemnitz 07. 30-ročný bek pôsobil päť rokov na Slovensku v drese Skalice, počas svojej kariéry hral aj v Česku za Kolín a Hodonín. Legionársky chlebík okúsil aj vo Walese v Cardiffe.

V Žiline na skúške Erik Weissmann

34-ročný krídelník Erik Weissmann sa pripravuje na novú sezónu s extraligovým klubom MsHK DOXXbet Žilina. Žilinský klub sa s Weissmannom dohodol na kontrakte na dobu určitú, počas ktorej by sa mal Weissmann prezentovať  a zaradiť sa tak do kádra „vlkov.“