Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (26.8.)

nedeľa, 26. august 2012 17:51 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (26.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (26.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Andrej Meszároš podstúpil operáciu achilovky
Slovenský obranca v službách Philadelphie Flyers sa vo Philadelphii podrobil operácii zranenej achilovky na pravej nohe. Zranenie si privodil počas letnej prípravy na Slovensku. Doba pauzovania je ešte naďalej nejasná. Napriek tomu, že sa objavili hlasy o tom, že 26-ročný bek si v nasledujúcej sezóne nezahrá, jeho návrat na ľad v nadchádzajúcej sezóne sa zdá byť reálny. 

Dennis Seidenberg v prípade výluky do Nemecka alebo do AHL
31-ročný nemecký obranca Bostonu Bruins Dennis Seidenberg sa zamyslel nad svojím ďalším pôsobiskom v prípade hroziacej výluky. Podľa najnovších informácií by sa mal Seidenberg objaviť v domácej DEL lige, prípadne by posilnil nejaké mužstvo AHL, ako tomu bolo v poslednej výluke v sezóne 2004/2005, keď nastupoval za farmu Philadelphie Flyers.

HC Lev má dlh takmer 2 milióny eur
HC Lev Poprad, ktorý sa presťahoval do Prahy a v KHL bude v nasledujúcej sezóne hrať pod menom HC Lev Praha má dlhy nielen voči svojim hráčom a bývalým zamestnancom. Majitelia HC Lev majú dlhy aj voči rôznym firmám či fyzickým osobám. Záväzky popradského klubu sa vyšplhali do výšky neuveriteľných 1 939 472 eur.

Mezin späť v bieloruskej reprezentácii
37-ročný bieloruský brankár sa po kontroverznom konflikte na MS 2012 a predčasnom odchode z majstrovstiev sveta sa opäť dostal do širšej nominácie bieloruskej reprezentácie na kvalifikáciu o postup na ZOH 2014, ktorá sa uskutoční vo februári. Mezin je momentálne bez angažmánu a špekulovalo sa o jeho pôsobení v bieloruskej lige. Vylúčený nie je ani koniec jeho kariéry.

Vo finále Svetového pohára dvadsaťročných zámorské kluby
Do finálového súboja Svetového pohára hráčov do dvadsať rokov sa prebojovali dva zámorské kluby  Waterloo Black Hawks a kanadský tím Sudbury Wolwes. V zápase o bronz sa stretne bieloruský tím Dinamo-Šinnik Bobrujsk so Švédmi z Linköpingu HC.

Prípravný zápas skončil hromadnou bitkou
Prípravný zápas medzi Třebíčom a Znojmom sa skončil hromadnou bitkou, keď všetky nepokoje odštartoval nešetrný zákrok voči hráčovi Znojma Tomášovi Komínkovi, ktorý utrpel otras mozgu. V 35. minúte sa na ľade strhla hromadná bitka, do ktorej sa zapojili aj hráči zo striedačky. Hlavný rozhodca zápas prerušil a ukončil. Duel sa tak nedohral. Třebíč pôsobí v prvej českej hokejovej lige, Znojmo je účastníkom nadnárodnej rakúskej EBEL ligy.

SR „16“ na turnaji olympijských nádejí prehrala s Poliakmi
Slovenská reprezentácia do šestnásť rokov prehrala vo svojom druhom vystúpení na turnaji olympijských nádejí v Maďarsku nad poľským výberom do osemnásť rokov 3:1, keď sa v drese dvojkríža dokázal gólovo presadiť len Radovan Bondra. Najbližší zápas odohrajú Slováci dnes o 14.30 s domácou „osemnástkou.“

Tatranský pohár: Víťazmi sa stali domáci hokejisti
 V záverečných zápasoch Tatranského pohára sa stretli „kamzíci“ s Košicami. Vo vyrovnanom zápase však mužstvo spod Tatier zvíťazilo nad svojím rivalom a zvíťazilo 5:4 po shootoutoch. V drese Popradu skórovali Takáč, Tomas, Kovačevič a Buc. Za Košice skórovali Slovák, Spilar, Brejčák a Richard Huna. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Dávid Buc a rozhodol tak o konečnom víťazovi Tatranského pohára. V druhom zápase si sily zmerali trenčianski hokejisti so SR „20.“ Vojaci vďaka dvom gólom Tybora zdolali „dvadsiatku“ 2:1. Individuálne ocenenia si odniesli: Dušan Sidor (Poprad, najlepší brankár), Sabahudin Kovačevič (Poprad, najlepší obranca), Peter Sojčík (Trenčín, najlepší útočník) a Roman Tomas (Poprad, najlepší strelec).