Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 7. kola Corgoň ligy - sobota (25.8.)

sobota, 25. august 2012 13:49 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 7. kola Corgoň ligy - sobota (25.8.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 7. kola Corgoň ligy - sobota (25.8.) | zdroj: Filip Chudý pre Šport 7

Po včerajšej predohrávke, v ktorej Myjava zaznamenala historicky prvé víťazstvo v najvyššej súťaži pokračuje Corgoň liga ďalším ligovým kolom. V dnešnom programe sa odohrá zvyšných päť zápasov. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 7. kola Corgoň ligy.



AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava

Sobota 25. augusta o 17:30 h, rozhodujú Vnuk - Benko, Tomčík


V šlágri kola privíta Trenčín lídra tabuľky. Slovan sa po sérií troch tesných víťazstiev prepracoval na čelo tabuľky, ale jeho výkony sa budú musieť zlepšiť. Trenčín v minulom kole rozdrvil domácu Trnavu, ktorej nadelil trojku a tým iba potvrdil svoju nevyspytateľnosť. Všetky tri vzájomné zápasy dnešných súperov patrili v minulej sezóne medzi ozdoby súťaže. V každom padli štyri góly a každý zápas mal iný priebeh. Do Trenčína sa dnes vracajú, ale už v drese Slovana jeho dva nedávne opory. Hlohovský je v posledných zápasoch najlepším hráčom Slovana a Peltierovi patril tento honor v prvých zápasoch sezóny, ale najdrahší hráč súťaže v poslednom čase naskakuje do zápasov iba z lavičky, ale dnes to bude zrejme do začiatku zápasu.

Predpokladané zostavy

Trenčín: Volešák – Mondek, Da Silva, Kleščík, Mazáň – Godál – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris

Slovan: PutnockýBagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Kopúnek – Peltier, Milinkovič, Halenár, Hlohovský – Šebo

Ako tipovať

Trenčínu bude dnes chýbať Baéz, ktorý aj tento ročník zbiera veľmi rýchlo žlté karty. To bude citeľná strata pre domácich, lebo tento Argentínčan drží celú hru Trenčína. Slovan hrá momentálne veľmi účelne a to bude na Trenčín platiť. Kurz na víťazstvo hostí v našej tipovacej lige je 2,13. 



MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava

Sobota 25. augusta o 17:30 h, rozhodujú Chmura - Chládek, E. Weiss 

Keďže včera Myjava vyhrala, tak Trnava dnes bude musieť vyhrať tiež, ak nechce byť opäť posledná. Cez týždeň v dohrávke 2. kola uchmatla v Žiline bod, keď vyťažila z minima maximum. Po sérií desiatich inkasovaných gólov v rade sa zamerala predovšetkým na defenzívu a hoci dostala gól ako prvá, tak prelomila 392 minútovú sériu bez ligového gólu. Aj Ružomberok odohral svoj posledný zápas v Žiline a tiež si odtiaľ odviezol bod a ďalším spoločným menovateľom je, že aj on predovšetkým bránil. Lenže dnes budú musieť obe mužstvá ukázať rozhodne viac. Pred začiatkom sezóny sa skôr čakalo, že pred týmto zápasom budú mať dnešní súperi vymenené pozície v tabuľke, na ktorých momentálne sú.

Predpokladané zostavy

Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – Lupták, Serečin, Ďubek, Pekár  – Mulumba

Trnava: Filipko – Janečka, Gross, Koubský, Hanzel – Karhan, Kaščák – Schranz, Vlasko, E. Sabo – Nikolič

Ako tipovať

Trnave sa v Ružomberku moc nedarí, ale dnes potrebuje vyhrať. Lenže na to, aby Trnava svojho súpera futbalovo prehrala dnes zrejme mať nebude. Zápas prinesie skôr taktickú bitku s maximálne dvoma gólmi. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,70.



FC Nitra - MFK Košice

Sobota 25. augusta o 19:30 h, rozhodujú Ježík - R. Sluk, Kubačka

Nitra sa predstaví doma, kde sa jej nedarí, ale po týždni bude chcieť ďalšieho súpera z východu Slovenska už poraziť. V Prešove odohrala Nitra nešťastný zápas, keď mala síce prevahu, lenže jej útočný aktivita bola slabá a ešte si strelila aj vlastný gól. Bol to už druhý nešťastný gól po sebe, ktorý inkasoval jej brankár Chudý, lebo kolo predtým mu tiež jeden z brániacich spoluhráčov tečoval strelu do brány. Lenže dnes si bude musieť aj na vlastných spoluhráčov dať pozor Kopecký, pretože Chudý pre zranenie nenastúpi, čím sa zaradil do početného zoznamu nitrianskych maródov. Hosťom bude chýbať kapitán Šinglár, ktorý už stihol v sezóne nazbierať štyri žlté karty.

Predpokladané zostavy

Nitra: Kopecký – Szabó, Struhár, Kolmokov, Mičic – Šimončič, Gajdoš –  Čery, Soumah, Cleber – Šimone

Košice: Tofiloski – Viazanko, Ostojič, Bašista, Sekulič – Hovančík – Novák, K. Kuzma, Karaš, Matič – Škutka

Ako tipovať

Bude to vyrovnaný zápas, čo ukazujú aj posledné vzájomné zápasy. Nitra prehrala doma naposledy s Košicami pred takmer šiestimi rokmi. Nitrania si dávku smoly vybrali v Prešove a preto aj s dávkou šťastia dnes vyhrajú. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 2,02.

ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina

Sobota 25. augusta o 19:30 h, rozhodujú Samotný - Bednár, Žákech

Zlaté Moravce stále zaostávajú za očakávaniami. Noví hráči totiž nedokážu zatiaľ nahradiť tých starých. Dnes proti Žiline budú mať určite zvýšenú motiváciu, pretože tú ešte nikdy v najvyššej súťaži neporazili, pričom si pripísali iba dve remízy. Lenže obe dosiahli v minulej sezóne a v treťom vzájomnom zápase mali k víťazstvu snáď najbližšie, hoci nakoniec prehrali 1:0. Vtedy totiž spálili množstvo šancí, keď niektoré bolo väčšie umenie nepremeniť. Žilina doma dvakrát zaváhala a nespokojnosť nielen s výsledkami sa dala krájať. Majtán za hlúpe vylúčenie dostal aj klubový trest, ale ešte horšie sa zachoval Deza, ktorý svojvoľne odišiel predčasne do šatne, keď sa urazil, že nešiel na ihrisko.  

Predpokladané zostavy

Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Žilák, Janič, Škvarka, Candrák – Hodek

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič – Pečovský – Káčer, Barčík, Paur,  Pich – M. Ceesay

Ako tipovať

Na oboch stranách dnes nastúpi viac hráčov, ktorí hrali za oboch dnešných súperov. To síce zvyšuje motiváciu, ale kvalita je stále na strane hostí a domáci nemajú takú formu ako v minulej sezóne. Kurz na víťazstvo hostí v našej tipovacej lige je 1,97.



Dukla Banská Bystrica - 1. FC Tatran Prešov

Sobota 25. augusta o 19:30 h, rozhodujú Valášek - Brendza, D. Hrčka

Oba celky doteraz nazbierali až prekvapivo veľa bodov, ale ich výkony majú klesajúcu tendenciu. Na začiatku sezóny išli o oboch tímoch len dobré referencie, lenže teraz tomu už tak nie je. Obaja síce vyhrali svoje posledné zápasy zhodne 1:0, ale z ich výkonom skôr oči boleli. Obe mužstvá prakticky iba bránili a dosiahli šťastné góly. Preto treba dúfať, že sa vrátia na úplný začiatok sezóny, keď sa na ich hru dalo s radosťou pozrieť. Prešov vonku ešte nezískal ani bod a strelil dva góly. Presne toľko isto gólov strelila aj Banská Bystrica doma, lenže tá pre zmenu doma ešte neprehrala. Oproti poslednému kolu je na oboch stranách zopár otáznikov, čo sa týka zdravotného stavu hráčov.

Predpokladané zostavy

Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Chrappan, Hučko – Hlinka, Gyömbér – Brašeň, Považanec, Rejdovian – Slančík

Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas – Lipták – Papaj, Katona, Adam, Pribula – Kostadinov

Ako tipovať

Prekvapil hlavne Prešov, ktorý sa doma zabetónoval pred vlastnú šestnástku a niečo také predvedie zrejme aj dnes. Banská Bystrica s tým má problémy, čo nedáva signál na gólovú prestrelku. Preto v zápase padnú maximálne dva góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,68.Obe mužstvá hrali v posledných zápasov viac na