Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (25.8.)

sobota, 25. august 2012 11:51 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (25.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (25.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.



Slovan si poľahky poradil s Juväskylou, Šatan žiaril
Slovenský majster zo sezóny 2011/2012 a nováčik v KHL Slovan Bratislava si poradil s fínskou JYP Juväskylä bez problémov 5:0, keď sa v drese domácich dokázal vo svojom prvom zápase v sezóne presadiť aj Miroslav Šatan, ktorý strelil gól a na dva ďalšie prihral. K Šatanovi sa pridal Lipiansky, ktorý skóroval dvakrát a Daňo s Bartovičom, ktorí zaznamenali po jednom góle. Do brány „belasých“ sa postavila nová akvizícia, ktorá je na Slovane na skúške, 22-ročný brankár Jaroslav Janus, ktorý si pripísal na svoje konto čisté konto. Najbližší zápas European Trophy Slovanistov čaká v nedeľu, keď na domácom ľade privítajú ďalší fínsky celok KaiPa Kuopio. 

Shane Doan opäť prehovoril, klub však vybraný naďalej nemá
Shane Doan prostredníctvom svojho agenta Terryho Brossa uviedol definitívny termín, dokedy je ochotný ostať bez zmluvy. Momentálne voľný hráč Shane Doan chce mať ohľadom svojho budúceho zamestnávateľa jasno pred 15. septembrom. Hráč sa rozhodol čakať, ako dopadnú jednania o novej kolektívnej zmluve. Zrejme tak ešte pár týždňov ostane bez tímu.

Detroit Red Wings predložil Colaiacovi ponuku kontraktu
Detroit Red Wings oficiálne predložil ponuku na angažmán voľnému hráčovi Carlovi Calaiacovi. Pred vyše týždňom Colaiacovo obdržal ponuku na kontrakt od Phiadelphie Fylers, ktorá sa, rovnako ako Detroit, snaží do svojho tímu priviesť obrancu. Philadelphia ponúkla Colaiacovi dvojročnú zmluvu v hodnote 4,5 milióna dolárov. Detroit prišiel s ešte lepšou zmluvou v znení dva roky, 5 miliónov USD. Detroit sa snažil o zisk Keitha Yandlea z Phoenixu či Jaya Bouwmeestra z Calgary. Tieto špekulácie o trejde však stroskotali na požiadavkách Phoenixu resp. Calgary.

Tatranský pohár: Prvenstvo priebežne patrí domácim hokejistom
V piatkových zápasom Tatranského pohára zvíťazili domáci hokejisti z Popradu nad slovenskou „dvadsiatkou“ 2:0, keď víťazstvo „kamzíkov“ zariadil dvoma gólmi Sabolič. V druhom piatkovom zápase sa stretli Košice s Trenčínom. Slovenský vicemajster podľahol Dukle 2:4, keď v drese Košíc skórovali len bratia Róbert a Richard Hunovci. V drese Trenčíne sa gólmi prezentovali Sojčík a Lelkeš – obaja strelili dva góly. Na čele tabuľky je zatiaľ Poprad s plným počtom bodov (6), za ním nasledujú trojbodové Košice a Trenčín. Posledným tímom v tabuľke je SR „20.“

Spišský pohár: Víťazmi sa stali domáci
V záverečných zápasoch Spišského pohára si medzi sebou zmerali sily dva domáce slovenské kluby a dvaja zahraniční hostia. V prvom zápase si maďarský Miškolc poradil s poľským GKS Tychy 5:3 vďaka čomu obsadil druhú priečku. Tretie miesto patrilo Poliakom. Posledným celkom turnaja sa stal prvoligový Liptovský Mikuláš, ktorý v poslednom zápase turnaja podľahol víťazom turnaja, domácim Spišiakom jednoznačne 7:1. Individuálne ocenenia si odniesli Krisztián Budai (Miškolc, najlepší brankár), Tomáš Nádašdi (Spišská Nová Ves najlepší obranca), Matúš Leskovjanský (najlepší útočník, GKS Tychy) a Ľubomír Vaic (Spišská Nová Ves, najproduktívnejší hráč).

Halás vo Feldkirche končí, prichádza však Cútt
Rakúsky celok pod vedením slovenského trénera Ivana Dorniča sa rozlúčil so slovenským útočník Igorom Halásom, ktorý svojimi výkonmi Rakúšanov neoslnil. Namiesto neho však prichádza 22-ročný útočník Radovan Cútt, ktorý naposledy pôsobil v Trebišove.

Prípravné zápasy extraligistov:
Zvolen – Sanok 6:3
Góly Zvolena: Podkonický 3, Mucha, Čanky, Méry
Martin – Nitra 3:2
Góly Martina: Hruška, Hús, Markovič
Góly Nitry: Ordzovenský, König
Piešťany – Székesfehérvár 1:1
Gól Piešťan: Cuník