Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (24.8.)

piatok, 24. august 2012 17:33 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (24.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (24.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Jaroslav Janus podpísal skúšobný kontrakt so Slovanom
Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus, ktorý sa rozhodol opustiť zámorie a vrátiť sa do Európy, podpísal skúšobný kontrakt so Slovanom Bratislava vďaka ktorému môže nastúpiť do akéhokoľvek prípravného zápasu Bratislavčanov. Janus môže v drese „belasých“ nastúpiť už dnes v zápase European Trophy proti JYP Juväskylä. Janus mal záujem hrať v Slovane Bratislava, no práva na neho v rámci KHL vlastnil Lokomotiv Jaroslavľ, ten sa slovenského brankára nechcel zriecť. Kluby sa však napokon dohodli a Jaroslavľ na budúcu sezónu „požičal“ práva na 22-ročného gólmana bratislavskému Slovanu.

KHL sa vyjadrila – HC Lev musí splatiť svoje dlhy
Viceprezident KHL pre marketing a komunikáciu Iľja Kočevrin odobril návrh hokejistov a zamestnancov, ktorým bývalý klub HC Lev Poprad nevyplatil výplaty za posledné mesiace, a tak je manažment bývalého HC Lev povinný vyplatiť všetky svoje záväzky voči svojím bývalým zamestnancom. Podľa Kočevrina bude hokejistom pri vymáhaní peňazí pomáhať samotné vedenie KHL, aby sa dočkali svojich peňazí.

Ľubomír Višňovský ešte nevie, kde bude pôsobiť v NHL
Slovenský obranca Ľubomír Višňovský ešte presne nevie, v ktorom klube NHL bude v budúcnosti pôsobiť. Ak 4. septembra zvíťazí na arbitráži, stane sa opätovne hráčom Anaheimu Ducks, ktorý ho vymenil do New Yorku Islanders. Ak sa však vráti do Anaheimu je viac než isté, že Višňovský bude vymenený. 36-ročný zadák sa vyjadril, že sa pôsobeniu v New Yorku Islanders nebráni a s ochotou by hájil farby „ostrovanov.“

O týždeň sa stretne „veľká štvorka“
Rozhovory o novej kolektívnej zmluve sa neuskutočnili ani včera. Preložilo sa to na budúci týždeň na utorok, kde sa za jedným stolom stretne „veľká štvorka“ – zo strany NHL Gary Bettman a Bill Daly. V mene NHLPA si za jeden stôl sadnú bratia Donald a Steve Fehrovci.

Jednotka draftu 2012 sa zranila
Jednotka draftu 2012, Nail Jakupov, ktorého si z prvého miesta vybral Edmonton Oilers, sa pri tréningu zranila a do rany sa mu dostala infekcia. Dátum jeho návratu do prípravy na novú sezónu nie je známy. Nail Jakupov už taktiež vie, kam budú jeho kroky smerovať v prípade výluky. Ak sa totižto NHL s NHLPA nedohodnú na novej kolektívnej zmluve a sezóna 2012/2013 sa neuskutoční kvôli výluke, Nail Jakupov posilní mužstvo KHL
Neftechimik Nižnekamsk.

Cieľom Donbassu Doneck play-off
Tréner nováčika KHL Donbassu Doneck Július Šupler sa vyjadril, že cieľom Donbassu v KHL je dostať sa do play-off. Momentálne má slovenský kouč k dispozícii 34 hráčov, do KHL môže nastúpiť maximálne s 25 hráčmi.

Extraligovú licenciu majú schválenú zatiaľ 4 kluby
Vedenie SZĽH sa vyjadrilo, že extraligovú licenciu zatiaľ dostali len 4 kluby a to HC Košice, HC ‚05 Banská Bystrica, ŠHK 37 Piešťany a HK 36 Skalica. SZĽH taktiež potvrdil, že 20 zápasov (systémom doma-von) aj SR „20.“

Na Tatranskom pohári sa darilo Popradu a Košiciam
V zápasoch o Tatranský pohár zvíťazili Košice nad slovenskou „dvadsiatkou“ 4:0, keď sa dvakrát presadil Róbert Huna, ďalšie dva góly pridali Jenčík so Svitanom. Domáci Popradčania sa stretli s Trenčínom. V divokej hokejovej prestrelke dotiahli zápas do víťazného konca a „vojakov“ porazili 6:5. V popradskom drese sa presadili Tomas a Gríger dvakrát, Koskinen a Šterbák skórovali raz. V drese Trenčína sa gólovo presadili Adamec, Lelkeš, Tybor, Pardavý a Sojčík.

Spišský pohár: Domáci opäť víťazne
Spišský pohár včera pokračoval ďalšími dvoma zápasmi. Hokejisti Liptovského Mikuláša opäť prehrali, tentoraz s maďarským Miškolcom 3:5. Domáca Spišská Nová Ves si zmerala sily s GKS Tychy. Poľský klub zdolala až po samostatných nájazdoch 2:0, keď v riadnom hracom čase sa zrodil nerozhodný stav 3:3.

Igor Murín žilinským trénerom brankárov
39-ročný slovenský brankár Igor Murín sa stal trénerom brankárov v mužstve extraligového klubu MŠHK Žilina. Igor Murín bude mať na starosti prípravu brankárov dorastu, juniorky a rovnako aj „Ačka“ Žiliny.

V Nitre na skusoch mladý Bratislavčan
21-ročný odchovanec bratislavského hokeja Juraj Hollý sa vo štvrtok pripojil k extraligovému tímu HK Nitra. Hollý hrá na pozícii brankára a v minulosti chytal v juniorke českého Třinca či v minulej sezóne hájil farby klubu MHL Tatranskí vlci.

Prípravné zápasy extraligistov:
Skalica – Zlín 2:5
Góly Skalice: Pálffy, Školiak
Banská Bystrica – Sanok 4:3
Góly Banskej Bystrice: Češík, Hvila, Šimun, Kubka