Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 7. kola Corgoň ligy - piatok (24.8.)

piatok, 24. august 2012 14:55 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 7. kola Corgoň ligy - piatok (24.8.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 7. kola Corgoň ligy - piatok (24.8.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Dnes sa začne ďalšie kolo Corgoň ligy. Bude to druhý krát v tejto sezóne, čo sa kolo otvorí piatkovou predohrávkou a opäť bude pritom Myjava. Prinášame vám prehľad k dnešnému zápasu 7. kola Corgoň ligy.



FK Senica - Spartak Myjava

Piatok 24. augusta o 20:00 h, rozhodujú Kružliak - T. Somoláni, Vorel

Tento zápas bude mať veľmi špeciálnu príchuť. Ide totiž o historicky prvé derby týchto malých rivalských miest v najvyššej súťaži. Na jednej strane Záhoráci a na druhej Kopaničiari. Hostia z Myjavy budú mať dvojnásobnú motiváciu. Pokúsia sa o historické prvé víťazstvo v najvyššej súťaži a hlavne ukázať, že oni nie sú Záhoráci, ako si ich často ľudia mýlia. Domáca Senica sa bude musieť mať na pozore, lebo Myjava ich už dvakrát za posledné obdobie vyradila zo Slovenského pohára a to hrala vtedy ešte 3. ligu. Obe mestá delí od seba iba 23 km, a tak sa dá očakávať na tribúnach pekná návšteva. Domáci dokonca veria, že bude vypredané, čo by sa stalo na tomto zrekonštruovanom štadióne prvý raz.

Predpokladané zostavy
Senica: Švenger – Krajčík, Koutný, Brabec, Kalabiška – Wijlaars, Križko – Jar. Diviš, Kóňa, Blackburn – Masaryk
Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Pet. Majerník, Marček – J. Petráš, Kuračka, Dian – Sládek


Ako tipovať

Derby nemá favorita, hoci by ním mala byť v tomto prípade Senica. Lenže Myjava už ukázala, že sa proti Senici dokáže motivovať a poraziť ju. Obaja budú chcieť vyhrať a preto musia hlavne útočiť. To dáva predpoklad na aspoň 3 góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,85.