Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (23.8.)

štvrtok, 23. august 2012 15:35 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (23.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (23.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Ak príde výluka HC Lev Praha sa posilní maximálne o dvoch hráčov
Čoraz reálnejšie sa javí názor, že sa najbližší ročník NHL neodohrá a preto sa očakáva veľký prísun hráčov do najprestížnejšej európskej súťaže – KHL. Generálny manažér HC Lev Praha Normunds Sejejs sa vyjadril, že v prípade výluky by sa pražský účastník KHL posilnil maximálne o dve posily hrajúce v NHL.

Taylor Hall s novou zmluvou

Edmonton Oilers  ukončil jednania o novej zmluve s Taylorom Hallom úspešne. 20-ročný kanadský talentovaný útočník patrí medzi najlepších mladých hráčov NHL, ktorým sa predpovedá veľká budúcnosť. S Edmontonom Oilers sa dohodol na sedemročnej zmluve v celkovej hodnote 42 miliónov dolárov. Ročne tak bude Hall poberať 6 miliónov dolárov.

Boston Bruins začalo rokovať s Andrewom Ferencom
Vedenie Bostonu Bruins začalo rokovať s 33-ročným obrancom Andrewom Ferencom o novej zmluve. Kanadský zadák pôsobí v organizácii Bruins od roku 2006 a počas týchto rokov sa vypracoval medzi defenzívne opory „medveďov.“

Kevin Klein začne rokovať s Nashvillom
27-ročnému obrancovi Kevinovi Kleinovi sa končí o rok zmluva. Očakáva sa tak, že Nashville Predators začne s kanadským bekom rokovať o novej. Kevin Klein však brzdí všetky špekulácie, keď sa pre zámorské médiá vyjadril, že je dôležité počkať ako dopadnú jednania o novej kolektívnej zmluve.

Rokovania o novej kolektívnej zmluve už dnes
Ďalšie kolo rokovaní o novej kolektívnej zmluve, ktorej skončí platnosť 15. septembra, sa uskutočnia už dnes. Rokovania sa presunuli z neznámych dôvodov zo stredy na štvrtok.

Fínska reprezentácia s novými asistentmi trénera
Tréner fínskej seniorskej reprezentácie Jukka Jalonen bude mať na najbližších MS nových asistentov. Novými asistentmi sa stali Ari-Pekka Selin a Ari Moisanen, ktorí nahradia dvojicu Pasi Nurminen/Petri Matikainen, ktorí budú pôsobiť pri tíme KHL Avangard Omsk.

Na Spišskom pohári sa darilo domácim
Na medzinárodnom turnaji, kde sa hrá o spišský pohár sa darilo domácim hokejistom zo Spišskej Novej Vsi. Spišiaci porazili mužstvo z Miškolcu 4:2. Druhý slovenský zástupca na turnaji, prvoligový Liptovský Mikuláš, podľahol poľskému tímu GKS Tychy 2:4.

V Žiline na skúške dvaja exŽilinčania
Extraligový klub MŠHK Žilina skúša v príprave dvojicu svojich bývalých hráčov Tomáša Špilu a Róberta Krajčiho. Obranca Tomáš Špila naposledy pôsobil v prvoligovom Prešove, kde patril medzi najlepších obrancov prvej ligy. Útočník Róbert Krajči hral v poslednom ročníku v poľskom Osvienčime, kde taktiež patril medzi najlepších hráčov, keď v 37 zápasoch zaznamenal 41 bodov.

Prípravné zápasy extraligistov:
Žilina – Székesfehérvár  3:6
Góly Žiliny: Jarab, Varga, Škoda