Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (22.8.)

streda, 22. august 2012 15:50 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (22.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (22.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Jozef Stűmpel nevylúčil pôsobenie v slovenskej Tipsport extralige
40-ročný slovenský hokejista s bohatými skúsenosťami z NHL sa vyjadril, že nevylučuje pôsobenie v budúcej sezóne v rodnej Nitre, teda v slovenskej najvyššej súťaži. Stűmpel sa zatiaľ pripravuje na novú sezónu s vedomím, že nemá žiadny angažmán, po jeho slovách by sa to však mohlo zmeniť a Nitra by sa mala snažiť o jeho angažovanie na celú sezónu. Je taktiež možné, že začiatok sezóny odohrá v Nitre, po pár zápasoch však odíde do inej ligy, podobne ako tomu bolo minulý ročník.

Popradský Lev naďalej dlžníkom
Dlhy popradského klubu HC Lev Poprad, ktorý v minulej sezóne hral KHL a následne sa presťahoval do Prahy, ostali naďalej nesplatené. Podľa najnovších informácií má popradský klub dlh voči svojim bývalým hráčom a zamestnancom vo výške takmer 700 tisíc eur.

Brankársky post Flyers naďalej nejasný
Brankári Philadelphie Flyers v minulom ročníku stagnovali a nepodávali výkony aké sa od nich očakávali. Jeden z nich Sergej Bobrovsky odišiel. Jednotkou by sa tak mal stať Ilya Bryzgalov a post dvojky je zatiaľ nejasný. V tíme pôsobí Michael Leighton, ktorý dokázal doviesť tím Philadelphie do finále Stanley Cupu, v NHL však už rok nedostal šancu. O post dvojky sa tak budú s Leightonom biť aj dvaja mladí brankári Niko Hovinen a Etienne Marcoux.

V NHL sa chystá comeback Rangera
27-ročný obranca Paul Ranger patril k defenzívnym pilierom Tampy Bay so stabilnou výkonnosťou. Je to všestranný obranca, ktorý dokázal bodovať a výborne si spĺňal svoje defenzívne povinnosti. V sezóne 2007/2008 zaznamenal prelomový ročník, no o sezónu neskôr odohral len 42 zápasov kvôli zraneniu. Do ročníka 2009/2010 mal nastúpiť stopercentne pripravený a opäť sa zaradiť medzi najlepších obrancov tímu. Ranger však odohral len 8 zápasov a vedenie Tampy Bay požiadal, aby ho uvoľnili z ligových povinností. Naposledy sa Paul Ranger v zápase predstavil 22. októbra 2009. Od tohto obdobia pauzoval kvôli osobným problémom, ktoré doteraz neboli zverejnené. Ranger sa však chystá vrátiť na ľad, no začať musí opäť od začiatku. Podpísal zmluvu s farmou Toronta Maple Leafs Torontom Marlies. Vzhľadom na situáciu v obrane Toronta je dosť pravdepodobné, že ak sa kanadský zadák dokáže vrátiť do svojej pôvodnej formy, opäť sa zaradí medzi najdôležitejších mužov torontskej obrany.

Zajtra štartuje Tatranský pohár
65. Ročník Tatranského pohára uzrie svetlo sveta už zajtra, keď turnaj otvorí zápas medzi slovenskou „dvadsiatkou“ a Košicami. Turnaja sa zúčastnia aj domáci Popradčania a Dukla Trenčín, ktorý odohrajú vzájomný duel po zápase slovenskej dvadsiatky. Tímy sa v rámci turnaja stretnú systémom každý s každým. Víťazom sa stáva vedúce mužstvo konečnej tabuľky.

Ďalší Slovák do Edinburghu
Novou posilou Edinburghu Capitals sa stal slovenský obranca Michal Beňadik. V tíme sa stretne taktiež s ďalším Slovákom, ktorý škótsky klub posilnil len prednedávnom, brankárom Tomášom Hiadlovským.

Kuriozita: Hokejistovi zamedzili vstup do Anglicka
Mike Danton, 31-ročný hokejista sa dohodol tento rok na novej zmluve s tímom Coventry Blaze. Danton sa tak vydal na cestu do anglického mužstva, no pri kontrole jeho pasu vznikol problém a hráča odmietli pustiť do krajiny kvôli jeho minulosti. Danton si totižto odsedel vo väzení trest, keď sa pokúšal v minulosti o vraždu. V roku 2009 bol prepustený z väzenia a v kariére pokračoval vo Švédsku a taktiež obliekal dres Znojma. Danton odohral pred nástupom do väzby 87 zápasov v NHL v tímoch Saint Louis Blues a New Jersey Devils.

Prípravné zápasy extraligistov:
Nitra – Skalica 2:6
Góly Nitry: König, Hamrák
Góly Skalice: Sille, Konečný, Stieler, Barák, Srnec, T. Višňovský
Zvolen – Zlín 1:4
Gól Zvolena: Zuzin