Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (21.8.)

utorok, 21. august 2012 15:58 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (21.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (21.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.



Ľubomír Višňovský pozná dátum svojej arbitráže
Slovenský obranca Ľubomír Višňovský predstúpi pred arbitráž 4. septembra. Prejednávať sa bude jeho nedobrovoľný prestup, keď ho Anaheim Ducks vymenil do New Yorku Islanders, pričom Višňovský má vo svojej zmluve „no-trade“ klauzulu, takže ho Anaheim bez jeho vlastného súhlasu nemôže vymeniť. NHL však tvrdí, že prestupom Višňovského z Edmontonu do Anaheimu sa táto klauzula zrušila, NHLPA však tvrdí opak. Všetko sa to vyrieši v arbitráži, ak ju Višňovský vyhrá stane sa opätovne hráčom Anaheimu Ducks. Tam by sa však dlho nemal ohriať – Višňovský potom predloží zoznam desiatich klubov, kde by bol ochotný prestúpiť.

Scott Hartnell vo Philadelphii do roku 2019
30-ročný krídelník Scott Hartnell predĺžil svoj platný kontrakt do 30. júna 2013 o ďalších šesť rokov. Nový kontrakt tak vstúpi do platnosti 1. júla 2013 a počas šiestich rokov si Hartnell zarobí 28,5 milióna dolárov. Hartnell v profilige odohral 843 zápasov, v ktorých si pripísal 474 bodov. V poslednej sezóne si v drese Flyers vylepšil svoje osobné maximum, keď v základnej časti pozbieral 67 bodov v 82 zápasoch.

Mike Fisher predĺžil kontrakt s Nashvillom
32-ročný stredný útočník Mike Fisher sa dohodol na predĺžení spolupráce s Nashvillom Predators, s ktorým má platnú zmluvu pre nasledujúci ročník. S „predátormi“ sa dohodol na dvojročnom kontrakte v hodnote 8,4 milióna dolárov. Táto zmluva začne platiť 1. júla 2013.

San Jose Sharks pozvali do prípravného kempu Samsonova
Vedenie San Jose Sharks sa rozhodlo pozvať do prípravného kempu na novú sezónu Sergeja Samsonova, ktorý minulú sezónu premarodil kvôli nepríjemnému zraneniu. Ak sa 33-ročný Rus osvedčí, „žraloci“ mu ponúknu plnohodnotnú jednocestnú zmluvu.

Antero Niittymäki v zámorí končí
Fínsky brankár, ktorý naposledy pôsobil v San Jose Sharks, no celú sezónu pôsobil v AHL v tímoch Worcester a Syracuse sa vracia do rodného Fínska. 32-ročný brankár sa vracia do klubu TPS Turku, kde v minulosti pôsobil.

HC Lev v príprave naďalej bez prehry
HC Lev Praha je v príprave na svoju premiérovú sezónu v KHL naďalej bez porážky, keď si v prípravnom zápase so švajčiarskym Bielom s ktorým si hladko poradili 9:1. Po 2 góly vsietili Tomáš Surový, Marcel Hossa a Erik Christensen .Gól si na svoje konto pripísali Hunkes, Novotný a Bartečko.

Poľská reprezentácia s novým trénerom
Poľskú reprezentáciu povedie na tréningovom kempe nový tréner Igor Zacharkin. Zacharkinovi bude pomáhať ako konzultant Viačeslav Bykov. Hlavnou úlohou tohto ruského tandemu by mala byť príprava  mládeže a seniorov, keďže by sa Poľsko rado dostalo na ZOH 2018 – tréneri by tak mali pôsobiť pri poľskej reprezentácii šesť rokov.

Piešťany posilní Ondrej Otčenáš
Nováčik slovenskej Tipsport extraligy do svojho mužstva priviedol nového hráča. Posilou Piešťan sa stal 25-ročný útočník Ondrej Otčenáš, ktorý naposledy pôsobil v HKM Zvolen. Otčenáš podpísal s Piešťanmi ročnú zmluvu s následnou opciou. S piešťanským dresom sa rozlúčilo aj trio Andrej Mrázik, Marek Mihálik a Miroslav Bobocký, ktorí boli preradení do prvoligových Topoľčian, ktoré sú neoficiálnou farmou ŠHK 37 Piešťany.

Poprad má zmluve viazaných už trinástich hráčov
Extraligový Poprad začína riešiť svoje problémy s kádrom a zmluvne má viazaných už trinásť hráčov. Medzi nimi figuruje brankár Dušan Sidor ml., štyria obrancovia Radoslav Suchý, Dominik Kramár, Marcel Ščerbák a Sabahudin Kovačevič a osem útočníkov Samuel Takáč, Ondrej Homa, Peter Klouda, Roman Tomas, Dávid Buc, Robert Sabolič, Joonas Koskinen, Dávid Skokan. S tímom by mali zmluvy podpísať aj Michael Vandas a Fín Atte Päntikainen.

MHC Mountfield posilní chorvátsky útočník
Novou akvizíciou v mužstve MHC Mountfield Martin sa stal chorvátsky útočník Dominik Kanaet. 21-ročný Kanaet na Slovensku už pôsobil v juniorských súťažiach a do Martina sa sťahuje z chorvátskeho klubu Medveščak Záhreb.

Martin naďalej bez mestských peňazí
O MHC Mountfield sa dočítate ešte jednu správu. Hokejový klub Martin je naďalej bez mestských peňazí, hoci poslanci Martina v máji schválil čiastku 150 tisíc eur pre martinský hokejový klub. Mesto Martin poskytne financie pre klub až po tom, čo si hokejový klub splní všetky svoje záväzky voči mestu – MHC Mountfield tak doposiaľ nespravil.

Richard Smotrila trénuje so Spiašiakmi
24-ročný útočník Richard Smotrila s ktorým predčasne ukončila spoluprácu Žilina sa na novú sezónu pripravuje v Spišskej Novej Vsi. Smotrila je zatiaľ bez zmluvy, no dostal už pár ponúk z extraligy a z prvej ligy. Všetko nasvedčuje tomu, že Smotrila ostane vo svojom rodnom klube a v nasledujúcej sezóny bude obliekať dres Spišiakov.