Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (20.8.)

pondelok, 20. august 2012 18:02 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (20.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (20.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Michael Del Zotto odmieta ponuky NY Rangers na predĺženie kontraktu
22-ročný obranca Michael Del Zotto je naďalej na trhu s voľnými hráčmi ako chránený hráč, pretože sa s New Yorkom Rangers nedohodol na novej zmluvy. Napriek tomu, že jednania s Del Zottovým agentom naďalej pretrvávajú, kanadský zadák, ktorý je oporou zadných radov tímu ostáva naďalej bez zmluvy. New York Rangers sa snaží s Del Zottom podpísať dlhodobý kontrakt s ročným príjmom v rozmedzí 2,2 až 2,5 milióna dolárov. Del Zotto je jeden z najperspektívnejších obrancov ligy a tak sa suma 2,5 milióna dolárov ročne, ktorú by mal poberať dlhodobo, zdá smiešna.

Colorado bude v najbližších dňoch rokovať s O’Reillym
Colorado Avalanche sa naďalej nedohodlo na novej zmluve s Ryanom O’Reillym, ktorý sa stal od júla chráneným voľným hráčom. Jednania o novej zmluve 21-ročného hokejistu by mali prebiehať v nasledujúcich dňoch. O’Reilly je druhá voľba Colorada Avalanche z draftu 2009, keď si ho „lavíny“ vybrali z celkového 33. miesta. V drese Avs stihol kanadský útočník nazbierať 107 bodov.

Ottawa si chce upísať aj Daugavinša
Ottawa Senators si do zoznamu hráčov, s ktorými chce podpísať resp. predĺžiť zmluvu, pripísala ku Kyleovi Turrisovi aj lotyšského forwarda Kasparsa Daugavinša, ktorý v drese Ottawy odohral 66 zápasov.

Sven Baertschi by mal v nasledujúcej sezóne hrať v NHL
Ofenzívny švajčiarsky megatalent Sven Baertschi by sa mal takmer s určitosťou stať v nasledujúcej sezóne stabilným členom kádra Calgary Flames a pravidelne nastupovať v tomto tíme. Baerschi má za sebou fenomenálnu sezónu. Hoci ho vo vlaňajšej sezóne vo WHL zbrzdilo zranenie, napriek tomu stihol nazbierať v 47 zápasoch ťažko uveriteľných 94 bodov t.j. 2 body na zápas. V play-off neskôr nazbieral v 22 zápasoch skvelých 34 bodov. Predpokladá sa tak, že Baerstschi sa prebojuje do zostavy Calgary a svoj talent začne predvádzať na klziskách tímov NHL.

Slovan Bratislava tretíkrát po sebe v European Trophy neúspešný
Slovan Bratislava prehral nedeľňajší zápas European Trophy na ľade švédskeho klubu HV 71 2:0, keď ani jedna z 27 striel, ktoré vyslali hokejisti bratislavského Slovana. Zápas odchytal Branislav Konrád, ktorý inkasoval góly z hokejky Karlssona a Sandberga. Najbližší zápas odohrá Slovan doma vo svojej Samsung Arene, keď privíta fínsky klub JYP Juväskylä. V tomto zápase by sa mal predstaviť aj Miroslav Šatan, ktorý v Slovane zatiaľ pôsobí iba na skúške.

SR „16“ so zmenami v kádri
Slovenskú reprezentáciu do šestnásť rokov čaká Turnaj olympijských nádejí, ktorý sa uskutoční v Budapešti. Pred tým sa však zverenci trénera Martina Hrnčára presunú do Trnavy, kde ich čaká krátke sústredenie. Na sústredenie pocestuje aj 8 nových tvárí, ktoré sa na turnaji v Ostrave nepredstavili.

Druholigová Prievidza sa chce posilniť
Tréner mužstva MŠHK Prievidza Eduard Hartmann sa po prípravnom zápase so Senicou (prehra Prievidze 2:3) vyjadril, že by rád do svojho druholigového mužstva priviedol hráčov so skúsenosťami z extraligy. V mužstve Prievidze zatiaľ figurujú len odchovanci klubu s výnimkou Ivana Račeka, ktorý je odchovancom nitrianskeho hokeja.