Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (19.8.)

nedeľa, 19. august 2012 17:53 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (19.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (19.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Ľubomír Višňovský havaroval
Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský sa zúčastnil motoristických pretekov na okruhu Slovakia ring a nešťastne havaroval. 36-ročný obranca nezvládol riadenie svojho Ferrari v jednej zo zákrut a čelne sa zrazil s jednou z bariér. Našťastie slovenský bek vyviazol bez vážnejších zranení.

Kam poputuje Andrei Kostitsyn?

 Vedenie Nashvillu Predators sa rozhodlo s Kostitsynom nepredĺžiť zmluvu a tak je starší z bratov naďalej bez zmluvy. Už dávnejšie obdržal ponuku od Pittsburghu Penguins v dĺžke jedného roku s platom 2 miliónov dolárov. Túto ponuku však odmietol, pretože požaduje minimálne taký plat, aký poberal minulú sezónu, teda 3,25 milióna dolárov. Je dosť možné, že sa poberie do KHL, kde by mu mohli splniť jeho platové požiadavky.

Vancouver Canucks začne jednať s Burrowsom a Edlerom
Generálny manažér Vancouveru Canucks začne rokovať o nových zmluvách s útočníkom Alexandrom Burrowsom a obrancom Alexandrom Edlerom. Obom hráčom skončia angažmány vo Vancouveri budúci rok. Alexandre Burrows by si mohol podľa zámorských informácií platovo prilepšiť o dvojnásobok súčasnej mzdy (2 milióny dolárov).

Ottawa Senators si chce do budúcna poistiť Turrisa
Ottawa Senators je odhodlaná podpísať dlhodobý kontrakt so svojím útočníkom Kyleom Turrisom, ktorý sa k „senátorom „ pripojil vo vlaňajšej sezóne, keď do Ottawy zavítal ako súčasť trejdu.

Hokejisti rátajú s výlukou
Podľa vyjadrení šéfa hráčskej asociácie NHLPA Donalda Fehra sa hráči najprestížnejšej hokejovej ligy pripravujú na výluku. Napriek tomu, že sa hráči pripravujú na novú sezónu, je veľmi pravdepodobné, že sa ročník 2012/2013 neuskutoční, pretože sa vedenie NHL nedokáže dohodnúť s hráčskou asociáciou na novej kolektívnej zmluve. Hráči by sa tak rozutekali po európskych ligách ako sú nadnárodná KHL, švédska Elitserie a fínska SM-liga. Na svoje by si prišli aj priaznivci menej atraktívnych líg ako švajčiarska či nemecká, keďže by aj tímy z týchto líg posilnili hráči z NHL. Príchod hviezdnych hráčov do slovenskej ligy sa príliš neočakáva. Reálnejšie je, že sa do českej Tisport extraligy vrátia niektorí českí hokejisti.

Kanaďania víťazmi Memoriálu Ivana Hlinku
Kanadskí reprezentanti do osemnásť rokov zvíťazili na prestížnom Memoriáli Ivana Hlinku, kde sa predstavilo osem reprezentácií do 18 rokov. Kanaďania vo finále porazili Fínov 4:0, keď sa hattrickom blysol MacKinnon. Bronz si z turnaja odviezli Švédi, keď porazili český výber 2:1. Ďalšie poradie turnaja: 5. Rusko, 6. Švajčiarsko, 7. USA a posledné ôsme miesto patrilo slovenským hokejistom.

Memoriál Pavla Zábojníka: Víťazom sa stal favorit Donbass Doneck
Memoriál Pavla Zábojníka sa tento rok stal korisťou ukrajinského nováčika KHL Donbassu Doneck. Ten vo svojom poslednom vystúpení na turnaji porazil domácich Zvolenčanov hladko 5:2, keď za slovenský tím strelili gól len Huňady s Michalom Chovanom. Donbass Doneck si za turnaj pripísal tri víťazstvá a so skóre 16:5 vyhral tento turnaj. V ďalšom zápase poľský HK Sanok porazil českú Kadaň 7:5. V drese Sanoku sa gólom a asistenciou prezentoval Peter Bartoš.
V poslednom zápase prehrala Banská Bystrica s ukrajinským Berkutom Kyjev 2:0, gólom sa prezentoval Martin Kuľha. 

Konečné poradie turnaja: 1. Donbass Doneck, 2. Berkut Kyjev, 3. HK Sanok, 4. HKM Zvolen, 5. HC 05 Banská Bystrica, 6. SK Kadaň.

Rona Cup: Víťazmi Rona Cupu Skaličania
Aj druhý turnaj, ktorý sa odohral na Slovensku skončil. Prvenstvo získali hokejisti Skalice, ktorí v poslednom zápase s českým Třincom remizovali 1:1 po góle Kudrnu. Remízu prinieslo aj meranie síl Dukly Trenčín so Zlínom. Zápas skončil 4:4, keď žiadny tím nedokázal v závere stretnutia strhnúť zápas na svoju stranu. V drese Trenčína sa presadili Tybor, Sojčík, Nemčík, Šišovský. V poslednom hracom dni Rona Cupu sa Košičania predstavili na ľade s českým Litvínovom. Vďaka bratskej dvojici Hunovcov zvíťazili 5:4, keď sa hattrickom zaskvel Róbert Huna. Jeho brat Richard za ním o veľa nezaostával, keď Litvínovu strelil zvyšné 2 góly. Prvýkrát v drese Litvínova sa gólovo presadil Slovák Vladislav Baláž, ktorý k svojmu gólu pridal aj jednu asistenciu.

Konečné poradie turnaja: 1. HK 36 Skalica, 2. PSG Zlín, 3. HC Oceláři Třinec, 4. HC Košice, 5. HC Verva Litvínov, 6. Dukla Trenčín.

Individuálne ocenenia si odniesli Adam Trenčan (Skalica, najlepší brankár), Marek Biro (Trenčín, najlepší obranca) a Petr Čajánek (Zlín, najlepší útočník).

Ivan Fedor posilní Prešov
31-ročný slovenský brankár Ivan Fedor posilní prvoligový Prešov. V minulosti Fedor pôsobil na slovenskej hokejovej scéne v Trebišove, Poprade, Nitre, Spišskej Novej Vsi či Banskej Bystrici. V zahraničí sa prezentoval v srbskej a maďarskej lige.

Prípravné zápasy

Piešťany – Graz (AUS) 3:6
Góly Piešťan: Kolník, J. Ručkay a H. Ručkay