Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (18.8.)

sobota, 18. august 2012 16:24 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (18.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (18.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Aféra HC Lev pokračuje – stopka pre český klub v KHL?
Bývalí tréneri a hráči HC Lev Popradu sa spojili a začali intenzívne pracovať na tom, aby boli dlhy predchodcu HC Lev Praha – popradského HC Lev, vyplatené hráčom a rovnako aj trénerom. HC Lev má totižto pozdĺžnosti voči trénerom Róbertovi Pukalovičovi a Danielovi Makonimu a o nevyplatené mzdy boli ochudobnení aj hráči Ján Laco, Martin Štrbák, Karl Fabricius, Emil Lundberg, Rastislav Špirko, Rudolf Huna, Jonathan Sigalet, Václav Nedorost, Grant Lewis a Branislav Mezei. V mene spomínaných hráčov je na ceste list, v ktorom poškodení členovia bývalého HC Lev Poprad požadujú od prezidenta KHL Alexandra Medvedeva zákaz štartu HC Lev Praha v budúcom ročníku KHL.

Jamie Benn jedná o novej zmluve s Dallasom
23-ročný talentovaný útočník Jamie Benn sa prvého júla stal chráneným voľným hráčom a naďalej je bez zmluvy. Útočník, ktorý v minulej sezóne nazbieral 63 bodov a bol ťahúňom Dallasu jedná o novej zmluve. Podľa informácií Benn požaduje podobný kontrakt ako Jeff Skinner (6 rokov, 35 miliónov dolárov).

Ktorý obranca opustí Columbus?
V zámorí sa objavili ohlasy o tom, že jeden z bekov Columbusu Blue Jackets opustí „modrokabátnikov.“ Columbus má vo svojej zostave hromadu kvalitných obrancov. V tíme pôsobia obrancovia Fedor Tyutin, Jack Johnson, James Wisniewski či Nikita Nikitin, ktorý vo vlaňajšej sezóne zažiaril. Columbus navyše draftoval tento rok obrancu Ryana Murrayho. Columbus tak disponuje piatimi veľmi kvalitnými obrancami, zatiaľ čo ofenzívu nemajú tak dobre obsadenú. Pre to sa dá očakávať, že sa Columbus bude snažiť získať posily do útoku práve výmenou za niektorého z menovaných obrancov. Problémy s obranou majú predovšetkým Philadelphia a Detroit. Môžeme tak očakávať, že sa tieto tímy začnú zaujímať o dianie v defenzíve Blue Jackets.

Rick Nash poprel pôsobenie v Davose
Útočník Rick Nash vyvrátil informácie o tom, že by v prípade výluky posilnil švajčiarsky tím Davos. Túto správu dementoval agent Nasha Joe Resnick.

Scott Hannan novou posilou Nashvillu
Nashville sa snažil zaplátať dieru za Ryanom Suterom, ktorý ako voľný hráč odišiel do Minnesoty a čiastočne sa to „predátorom“ podarilo. Do mužstva prichádza obranca Scott Hannan. S 33-ročným bekom sa dohodli na ročnom kontrakte v hodnote jedného milióna dolárov. Hannan odohral v NHL 908 zápasov.

Slovan Bratislava s ďalšou prehrou v European Trophy
Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase European Trophy na ľade švédskeho klubu Linköpings HC 4:2, keď sa Slovan gólovo dokázal presadiť až v poslednej desaťminútovke a to už bolo neskoro. Desať minút pred koncom zápasu zaznamenal prvý bratislavský gól v zápase Vladimír Dravecký. O šesť minút Draveckého napodobnil Kytnár. Najbližšie sa Slovan predstaví na European Trophy v nedeľu na ľade ďalšieho švédskeho tímu HV 71.

Stanislav Gron putuje do talianskej ligy
Talianska liga sa každý rokom zlepšuje a tímy sa každým rokom posilňujú a vďaka tomu stúpa kvalita tejto ligy. Po tom, čo do Talianska putovali bývalí brankári z NHL – Andrew Raycroft či Justin Pogge smeruje do talianskej ligy aj slovenský útočník so skúsenosťami zo zámoria Stanislav Gron. 33-ročný stredný útočník sa dohodol na spolupráci s SG Hafro Cortina.

Rudolf Huna oficiálne hráčom Vítkovíc
Rudolf Huna podpísal zmluvu s Vítkovicami a naplnil tak dohady o jeho pôsobení vo Vítkoviciach po tom, čo sa zapojil do prípravy tohto českého klubu. Huna podpísal kontrakt na nasledujúcu sezónu 2012/2013. Po tejto sezóne sa stane opäť voľným hráčom.

Slovensko „18“ na Memoriáli Ivana Hlinku poslední
Slovensko „18“ sa predstavilo na Memoriáli Ivana Hlinku v poslednom zápase o siedme miesto v ktorom podľahli americkým hokejistom 3:5. Do finále postúpili Kanaďania a Fíni. Kanadský výber v semifinále porazil Česko 5:2 a Fíni zdolali svojho rivala zo Švédska 5:4 po predĺžení.

Memoriál Pavla Zábojníka: V derby zvíťazili Banskobystričania
Na Memoriáli Pavla Zábojníka si zmerali sily domáci Zvolenčania so svojim rivalmi z Banskej Bystrice. Hosťujúci celok zvíťazil 1:3. Za Zvolen skóroval opäť Andrej Podkonický, Banská Bystrica zvíťazila vďaka gólom Sýkoru, Česíka a Jankoviča.  Donbass Doneck si poľahky poradil s HK Sanok 5:1 a v treťom zápase zvíťazil ďalší ukrajinský celok Berkut Kyjev nad českou Kadaňou 2:4. Tabuľu zatiaľ vedie Donbass Doneck o skóre pred Kyjevom.

Rona Cup: Košičania naďalej bez výhry
Košice vo svojom druhom vystúpení na Rona Cupe po remíze 2:2 s Třincom prehrali so Zlínom 3:5 (góly Košíc: Macejko, Róbert Huna, Deyl). Skalica si poradila s českým Litvínovom 5:2, keď gól v drese Záhorákov strelili Školiak, Trška, Vyrúbalík a Višňovský skóroval dvakrát. Český Třinec aj v druhom zápase remizoval, tentoraz s Trenčínom a opäť 2:2. Za Trenčín sa presadili Tybor a Lelkeš.

So Spišskou Novou Vsou sa bude pripravovať aj Nádašdi
Po dvojici skúsených hráčov Ľubomír Vaic a Miroslav Vantroba sa do prípravy Spišskej Novej Vsi pripojil ďalší skúsený harcovník Tomáš Nádašdi, ktorý naposledy hral v dánskom Aalborgu. Či Nádašdi ostane v Spišskej Novej Vsi je neisté. Zatiaľ sa s tímom len pripravuje.

Prípravné zápasy extraligistov:
Žilina – GKS Tychy (POL) 4:0
Góly Žiliny: Valášek, Troliga, Drábek, Hriňa
Poprad – Spišská Nová Ves 8:0
Góly Popradu: Wesselényi 2, Takáč 2, Sabolič, Malina, Kramár, Vokulič
Nitra – Graz(AUS) 5:3
Góly Nitry: zatiaľ nezverejnené