Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.8.)

piatok, 17. august 2012 15:45 | Autor: Ladislav Both

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.8.) | zdroj: Ladislav Both pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Nečakaným záujemcom o služby ofenzívneho stredopoliara Kaká sa stal turecký Galatasaray Istanbul. Okrem tohto klubu sa o Brazílčana zaujíma aj AC Miláno či LA Galaxy.

REAL MADRID: Podľa najnovších správ sa záložník Nuri Sahin bude na rok sťahovať do Liverpoolu. Podľa anglických médií má dobrú šancu získať tohto 23- ročného Turka, pretože tréner Realu Mourinho sa vyjadril, že radšej pošle svojho zverenca do liverpoolskeho celku ako do Arsenalu.

VALENCIA: 27-ročný útočník Roberto Soldado odmietol ponuku londýnskych kohútov na prestup na White Hart Lane a zotrvá vo Valencií. Ako sa sám hráč vyjadril, dodrží svoju nedávno podpísanú zmluvu do roku 2017 a pomôže klubu aj vo svojej 3. sezóne na Mestalle. Tottenham ponúkal za tohto Španiela sumu 30 mil. €.  Strelec celkovo 17 gólov v minulej sezóne patrí k najkľúčovejším hráčom mužstva Mauricia Pellegrina.

VALENCIA: O obrancu Lyonu Alyho Cissokha sa údajne zaujímajú dva kluby, medzi ktorými figuruje aj Valencia. Tým druhým klubom by mal byť liverpoolsky Everton.

MÁLAGA: Ako je dlhodobejšie známe, španielsky klub má ťažké finančné problémy, no podľa stredopoliara Joaquína by sa to na výsledkoch klubu prejaviť nemalo, pretože hráči sa budú sústrediť len na futbal.

ATLETICO MADRID: Kolumbijský forvard Radamel Falcao sa vyjadril, že v blížiacej sa novej sezóne chce vyhrať trofej Pichichi pre najlepšieho strelca španielskej ligy. V minulej sezóne nastrieľal úctyhodných 24 gólov, no na Lionela Messiho (50) a Cristiana Ronalda (46) to zďaleka nestačilo. 26 – ročný futbalista v minulej sezóne prestúpil z FC Porto, a hneď vystrieľal Atléticu víťazstvo v Európskej Lige, keď v tejto súťaži nastrieľal spolu 12 gólov.

LEVANTE: Po zostupe Auxerre z Ligue 1 odišiel z klubu poľský záložník Dariusz Dudka. V kariére bude pokračovať v Levante.

OSASUNA: 28- ročný Masoud Shoajei z Iránu sa vracia do tréningového procesu Osasuny po viac ako ročnej prestávke spôsobenej zranením, počas ktorej absolvoval 6 operácií. Trápila ho zlomenina prsta na nohe.

SEVILLA: Turínsky Juventus hľadá posily do svojho útoku najmä v Španielsku. Ako druhá voľba je pre nich útočník Seville, Álvaro Negredo. Ako sme vás nedávno informovali, tou prvou voľbou je Llorente z Bilbaa.

ATHLETIC BILBAO: Pre svalové problémy bude chýbať opora baskického klubu Iker Muniaín v nedeľňajšom úvodnom zápase proti Betisu.

BETIS: Paraguajčan Roque Santa Cruz sa snaží rozviazať svoj kontrakt s anglickým Manchestrom City. Ak sa mu to podarí, tak bude aj v budúcej sezóne hájiť farby sevillského Betisu.

GRANADA: Brazílsky ľavý obranca v službách Granady Guilherme Siqueira, ktorý podpísal so svojím klubom novú zmluvu do roku 2017, poprel všetky špekulácie o jeho prestupe do Valencie. Tá potrebuje po odchode Jordiho Albu novú posilu na kraj obrany a 26- ročný Siqueira mal byť vhodnou náhradou.