Main Content

Prestupové špekulácia a novinky zo sveta hokeja (16.8.)

štvrtok, 16. august 2012 17:23 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácia a novinky zo sveta hokeja (16.8.)
Prestupové špekulácia a novinky zo sveta hokeja (16.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Ján Laco nepozná presný termín návratu na ľad
Slovenský reprezentačný brankár, ktorý musel v lete podstúpiť operáciu kľúčnej kosti, nepozná približný dátum svojho návratu na ľad. Je však isté, že sa jeho zdravotný stav zlepšuje a jeho telo sa po operačnom zákroku zotavuje veľmi dobre.

Wayne Simmonds predĺžil kontrakt s Philadelphiou

23-ročný krídelník v službách Philadelphie Flyers predĺžil so svojím klubom kontrakt. Súčasný angažmán mu totižto vyprší 30. júna 2013. S „letcami“ sa tak dohodol na šesťročnej zmluve, ktorá vstúpi do platnosti 1. júla 2013.

Návrat Matthiasa Öhlunda na ľad nejasný

35-ročný švédsky zadák Matthias Öhlund sa naďalej zotavuje po komplikovanej operácii kolena, ktorú podstúpil pred pol rokom. Jeho stav sa zlepšuje, no naďalej však nie je jasné či vo svojej hokejovej kariére bude môcť pokračovať. Öhlund má s Tampu Bay platnú zmluvu do roku 2016.

Mike Zibanejad do Európy nepocestuje

Talentovaný Švéd, ktorého draftovala Ottawa Senators, Mike Zibanejad, späť do švédskej najvyššej ligy nepocestuje. Generálny manažér Ottawy Tim Murray uviedol, že Zibanejad bude bojovať o miestenku v prvom tíme. Ak sa v Ottawe nedokáže presadiť, bude pokračovať na farme v AHL.

Do kempov NHL boli pozvaní aj Begin či Campini

Do prípravných kempov klubov NHL bol pozvaný aj 34-ročný útočník Steve Begin, ktorého do svojho kempu pozvalo Calgary Flames. Steve Begin odohral v NHL 488 zápasov. Montreal Canadiens pozval do svojho kempu 18-ročného Luca Campiniho, ktorý naposledy hrával v QMJHL v Halifaxe a nikým nebol draftovaný.

Kariéra Martina Hujsu bude pokračovať v Kazachstane

32-ročný útočník Martin Hujsa, ktorý naposledy pôsobil v HC Verva Litvínov, putuje do kazašského Ertisu Pavlodar, kde sa stretne s krajanmi Petrom Húževkom a Štefanom Fabiánom. Hujsovi 30. júna skončilo pôsobenie v Litvínove, kde už pokračovať nechcel a dohodol sa tak na zmluve s Pavlodarom.

Martin Ručinský ostáva v Litvínove

Český hokejový útočník Martin Ručinský bude naďalej hájiť farby českého extraligového klubu HC Verva Litvínov. Olympijský víťaz z Nagana z roku 1998 sa s Litvínovom dohodol na ročnej zmluve.

SR „18“ na Memoriáli Ivana Hlinku naďalej bez výhry

Slovenská „osemnástka“ prehrala aj vo svojom treťom vystúpení na Memoriáli Ivana Hlinku, keď podľahla kanadskému výberu 2:3. Góly za Slovensko strelili Horvát a Ambróz. V piatok sa Slováci stretnú v priamom súboji o siedme miesto s USA.

Peter Slimák sa sťahuje z Košíc do Martina

22-ročný obranca Peter Slimák mení na najbližší rok svoje pôsobisko a z Košíc sa sťahuje do Martina na ročné hosťovanie. V minulej sezóne odohral Slimák v drese Košíc 53 duelov.