Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Dánskom

štvrtok, 16. august 2012 11:04 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Dánskom
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Dánskom | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou generálku na kvalifikáciu MS 2014, v ktorej sme porazili domácich Dánov 3:1. Náš výkon bol v oboch polčasoch rozdielny. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

Ján Mucha (6) – V zápase si obhájil svoju pozíciu reprezentačnej jednotky. Za gól nemohol, navyše predviedol dva dobré zákroky, pri ktorých mužstvo podržal. Celý čas dobre dirigoval obranu a pôsobil pokojným dojmom. Určite nie je horší ako tímová jednotka Howard a už vôbec nie, ako minimálne polovica brankárskych jednotiek v anglickej lige.

Peter Pekarík (3) – Opäť nepredviedol výkon, ktorý by mu garantoval pevnú pozíciu v základnej zostave reprezentácie. Smerom dopredu prakticky nič neukázal a vzadu vyrobil tri chyby, po ktorých mali Dáni dve nebezpečné strely tesne vedľa. Treba veriť, že ďalší hráči, ktorí prichádzajú do úvahy na kraje obrany na dajú rýchlo dokopy.

Martin Škrtel (6) – Ako obranný líder má najväčšiu zodpovednosť za defenzívnu kvalitu a proti Dánom rozhodne naša obrana nepôsobila dojmom, že je nepriepustná. V osobných súbojoch bol opäť neporaziteľný a mierne sa zlepšil aj v rozohrávke. Pri druhom našom góle narazil Stochovi, ktorý gólovo odcentroval na Hamšíka.

Tomáš Hubočan (3) – Na začiatku zápasu sa hľadal a občas aj tápal. Zbytočne faulom daroval Dánom štandardnú situáciu a potom hlavne gól, keď nepodareným odkopom pripravil Mikkelsenovi gól ako na podnose. Od tohto momentu sa prebral a hral dobre. Lenže hrubá chyba zráža výslednú známku nadol.

Lukáš Pauschek (4) – Jeden z debutantov a zároveň najmladší člen slovenskej reprezentácie výkonom rozhodne nesklamal, ale ani neukázal, že toto miesto je už definitívne jeho. Všetky svoje ofenzívne akcie riešil ako pravák dovnútra ihriska. Práve Pauschek vybojoval štandardnú situáciu, z ktorej padol vyrovnávajúci gól. Z krajných obrancov bol ten lepší.

Marek Sapara (7) – Hral na pozícií defenzívneho stredopoliara a v prvom polčase bol aj on neviditeľný. Mal problémy v defenzíve, ale keď Dáni stiahli z trávnika svojich najlepších hráčov, už ho bolo vidieť. Asistoval pri dvoch našich góloch, čím ukázal skvelú kopaciu techniku a jeho futbalovosť nám môže v budúcnosti ešte pomôcť.

Juraj Kucka (3) – Ďalší reprezentačný zápas, ktorý mu nevyšiel. Tentoraz nedokázal byť prospešný ani len vo vyhrávaní osobných súbojov a Dáni si z neho občas urobili kužeľ. Zrejme ešte nebol úplne v zdravotnom poriadku. Lenže do budúcna budeme potrebovať starého dobrého Kucku a nie tohto z posledného obdobia.

Vladimír Weiss ml. (3) – Podobne, ako jeho kolega zo Serie A Kucka, odohral iba prvý polčas a aj jemu sa nedarilo. Bolo na ňom vidieť, že ešte nemá v nohách ani len poriadny prípravný zápas. Treba dúfať, že do začiatku kvalifikácie sa rozohrá, lebo jeho schopnosti budeme potrebovať hneď od prvého zápasu.

Marek Hamšík (6)
– Výkon celého mužstva sa rapídne zlepšil, keď sa prebral Hamšík. Ale aj dovtedy to bol jediný náš hráč, ktorý vedel, čo má s loptou urobiť, keď zrýchľoval hru kolmými prihrávkami. Čo je dôležité, tak strelil v reprezentácií gól, čo môže mať v kvalifikačných zápasoch veľmi pozitívny psychologický efekt.

Miroslav Stoch (4) – Aj na jeho výkone sa ukázalo, že ešte nie je v zápasovej kondícií. Hoci krásne nacentroval na Hamšíkov gól, tak už dávno nebol v reprezentácií, tak málo viditeľný. Lenže, aj tak sme v jeho výkone zaznamenali jeden veľmi dôležitý moment vzhľadom do budúcnosti. Stoch totiž poctivo bránil, čo sme doteraz u neho nevídali.

Marek Bakoš (3) – Dostal priestor, ktorý si zaslúžil, ale rozhodne ani teraz nepresvedčil, že on je náš útočný záchranca. Síce nedostával veľa lôpt, ale reprezentačný útočník musí lepšie naložiť aj z toho mála, čo dostane. Jeho pohyb bol neúčelný a podal svoj najhorší reprezentačný výkon. Bolo vidieť, že s Ďurišom sú zohratí, ale aj tak to bolo málo.

Viktor Pečovský (4) – Rozhodne pôsobil na ihrisku lepšie ako Kucka, ktorého striedal. Krátko po svojom príchode sa prezentoval strelou z diaľky, ale to bol jeho jediný ofenzívny výpad. Vyčítať mu možno hlavne zbytočný faul v nebezpečnom priestore, aké sa nemôžu na medzinárodnej scéne robiť, ale svoju nomináciu si obhájil.

Michal Ďuriš (5) – Prišiel do druhého polčasu a bolo na ňom vidieť, že má momentálne dobrú fazónu. Snažil sa niečo v zápase vymyslieť a celkovo oživil našu hru. Prihrával do šance Bakošovi a sám dostal skvelú prihrávku od Hamšíka, len škoda, že do ofsajdu. Mal aj jednu veľkú šancu, aká sa musí v takýchto zápasoch premieňať.

Martin Jakubko (7) – Hurá, máme útočníka! Nielen preto, že hneď po svojom nástupe pretrhol našu sériu bez gólu, ale hlavne preto, že riešil všetky veci tak, ako sme potrebovali. Ani on síce nedostal veľa lôpt, ale každý dotyk  s ňou premenil na niečo futbalové. Bol pri našom treťom góle a Breznaníkovi skvelým sklepnutím ponúkol aj náš štvrtý.

Ľubomír Guldan, Michal Breznaník, Kornel Saláta (bez známky) – Všetci odohrali skôr iba epizódne role, ale Guldan si pripísal na svoje konto premiérový reprezentačný gól, ktorý mal na kopačke aj Breznaník. Saláta si pripísal iba ďalšiu reprezentačnú čiarku, ale takto dostal dôležitý signál, že on je aj naďalej prvá stopérska alternatíva.

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?

Odporúčané články