Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (15.8.)

streda, 15. august 2012 17:26 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (15.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (15.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Šatan už neoficiálne hráčom Slovana
Miroslav Šatan by mal podpísať bližšie nešpecifikovanú zmluvu so Slovanom Bratislava. Potvrdil to tréner Slovana Rostislav Čada, ktorý povedal, že sa vedenie mužstva so Šatanom ústne dohodlo a dohodu by mali obe strany spečatiť budúci týždeň podpisom zmluvy. Pred tým sa však Slovan musí sústrediť na ďalšie vystúpenia v European Trophy, keď sa v piatok stretnú s HC Linköping a v nedeľu si zmerajú sily s HV 71.

O kolektívnej zmluve začnú vyjednávať aj hviezdy NHL

Do posledného kola vyjednávaní o novej kolektívnej zmluve sa zapoja aj hviezdni hráči samotnej ligy ako Sidney Crosby, Alexander Ovechkin či Steven Stamkos s Jasonom Spezzom. Slávni hokejisti by mali predniesť taktiež svoje návrhy na vyriešenie problémov. Presne o mesiac, 15. Septembra, vyprší terajšia kolektívna zmluva ak sa hráčska asociácia NHLPA nedohodne s NHL, najlepšej hokejovej lige sveta hrozí výluka.

Mike Fisher chce ostať v Nashville

Útočník Mike Fisher chce ostať v Nashville Predators a jeho agent začal rokovať s „predátormi“ o predĺžení jeho zmluvy, ktorá mu vyprší v júni 2013. Podľa zámorských médií by mal kanadský rodák podpísať dlhodobú zmluvu počas tohto týždňa.

Vancouver Canucks sa dohodol s Gaunceom

Vancouver Canucks podpísal nováčikovský kontrakt so svojím 26. výberom v prvom kole tohtoročného draftu. S Brendanom Gauncem sa dohodli na nováčikovskom kontrakte.

Steffan Matteau „diablom“

Americký krídelník Steffan Matteau sa dočkal svojho prvého angažmánu v NHL. S New Jersey Devils podpísal klasický trojročný nováčikovský kontrakt, ktorý mu zaručí ročný príjem 842 500 dolárov. Ak sa Matteau nepresadí v NHL, jeho plat klesne na farme New Jersey v AHL na 70 000 dolárov.

Gilbert Brule napokon putuje do Švajčiarska

Špekulácie o kanadskom útočníkovi Gilbertovi Bruleovi sa potvrdili a Brule to má namierené do Švajčiarska. Brule však nedchádza do Zugu, ale podpísal kontrakt s „levmi“ z Zurichu. Brule naposledy pôsobil vo Phoenixe.

Slovan v treťom zápase European Trophy kapituloval

Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali vo svojom treťom vystúpení na prestížnom turnaji European Trophy na domácom ľade so Spartou Praha 3:5. Gólovo sa v drese Slovana presadili Kukumberg, Vondrka a Ölvecký. Je to prvá prehra Slovana Bratislava v príprave, keď predtým dokázali hokejisti Slovana poraziť v rámci European Trophy Chomutov a Viedeň Capitals a v prípravnych zápasoch porazili dvoch účastníkov KHL a to SKA Petrohrad a Spartak Moskva.

V KHL minimum zahraničných rozhodcov

Jediným zahraničným rozhodcom v KHL bude Fín Jyri-Petteri Rönn, meno slovenského rozhodcu Vladimíra Balušku, ktorý pískal minulú sezónu v KHL na zozname rozhodcov pre budúci ročník nefiguruje. Rozhodcovské zastúpenie bude mať aj Lotyšsko vďaka Eduardovi Odiňšovi.

Rudolf Huna blízko podpisu zmluvy

Nedávno sme vás informovali o tom, že najstarší hokejista z rodiny Hunovcov Rudolf trénuje spoločne s Vitkovícami, kde pred dvoma rokmi pôsobil. Vedenie českého klubu sa vyjadrilo, že podpis zmluvy je na spadnutie a na najdôležitejších bodoch zmluvy sa už dohodli. Rudolf Huna je tak už jednou nohou vítkovickým hráčom.

Vo štvrtok štartujú na Slovensku dva turnaje

Vo štvrtok sa začínajú dva turnaje na Slovensku a to Rona Cup (18.ročník) a Memoriál Pavla Zábojníka (14. ročník). Dejiskom Rona Cupu bude Dubnica nad Váhom. Memoriál Pavla Zábojníka sa tradične uskutoční vo Zvolene.

Dávid Skokan naďalej bez angažmánu

Slovenský útočník, ktorý vo vlaňajšej sezóne pôsobil v drese Slovana Bratislava, s ktorým získal majstrovský titul ostáva naďalej bez zmluvy a čaká na ponuky zo zahraničia. Podľa jeho vlastných slov, ho domáca extraliga neláka, hoci momentálne trénuje s Popradčanmi.

Jozef Škrak nie je spokojný s popradským tímom

Mužstvo Popradu trénuje a pripravuje sa na novú sezónu s množstvom hráčov. Zverenci trénera Jozefa Škraka absolvujú taktiež pár prípravných zápasov do ktorých však hráči nastupujú len dobrovoľne – väčšina z nich totižto nemajú podpísané s Popradom zmluvy. Tréner Jozef Škrak spoločne s asistentom Martinom Klempom nie sú spokojní so zložením kádra a radi by do tímu priviedli viacerých skúsených hráčov. Hrať pod Tatrami však nikoho neláka, pretože „kamzíci“ majú nevysporiadané dlhy.

Prípravné zápasy extraligistov:


Zvolen – Žilina 2:0

Góly Zvolena: Huňady, Šúrek

Poprad – Martin 0:4

Góly Martina: Vartovník 2, Kentoš, Beran

Nitra – Piešťany 3:2

Góly Nitry: Tománek 2, T. Chrenko
Góly Piešťan: Melichárek, Mišura

Trenčín – SR „20“ 6:3

Góly Trenčína: Hlinka, Mravík, Bokroš, Broska, Homer, Filo
Góly SR „20:“ Klimčík, Fujerík, Tóth