Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (14.8.)

utorok, 14. august 2012 15:40 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (14.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (14.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Slovan Bratislava podpísal ďalšiu kvalitnú posilu
Slovenský účastník KHL Slovan Bratislava podpísal ročnú zmluvu, ktorej platnosť skončí v apríli 2013, s českým útočníkom Kamilom Krepsom. 27-ročný útočník má bohaté skúsenosti z NHL, v ktorej absolvoval 232 zápasov v klube Florida Panthers. Po angažmáne za morom pôsobil vo Fínsku v klube Kärpät Oulu a neskôr putoval do kazašského Barysu Astana. Odtiaľ jeho cesty smerujú do Slovana, kde by sa mal stať platnou posilou. Prvý zápas by mal Kreps  odohrať v drese Slovana už dnes proti Sparte Praha.

Montreal sa dohodol s Paciorettym

Montreal Canadiens sa dohodol s útočníkom Maxom Paciorettym na predĺžení zmluvy do roku 2019. Montreal s Paciorettym podpísal šesťročný kontrakt v hodnote 27 miliónov dolárov. Zmluva na ktorej sa dohodli vstúpi do platnosti 1. júla 2013.

Edmonton sa snaží o podpis Halla

Edmonton Oilers začal rokovať o novej zmluve s Taylorom Hallom, ktorému zmluva končí v júni 2013. Hall sa stal v roku 2010 draftovou jednotkou a v drese Edmontonu odohral 126 zápasov so ziskom 95 bodov.

Giguere naďalej v Colorade

Brankár Jean-Sebastien Giguere bude vo svojej kariére pokračovať v Colorade Avalanche. Giguere, ktorý má v súčasnosti kontrakt platný do 30. júna 2013, predĺžil platný angažmán o ďalšie dva roky a v klube bude pôsobiť do roku 2015.

Štefan Ružička pokračuje v Moskve

Slovenský útočník Štefan Ružička predĺžil kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom zo Spartaku Moskva. V Moskve tento šikovný dvadsaťsedemročný útočník pôsobí od roku 2008. S účastníkom KHL sa dohodol na predĺžení kontraktu o ďalšie tri roky. V minulosti Ružička pôsobil v zámorí, keď sa predstavil v 55 zápasoch na klziskách NHL v drese Philadelphie Flyers.

Michal Macho uspel v Karagande

Slovenský 30-ročný stredný útočník Michal Macho uspel na skúške v klube Sary-Arka Karaganda a s kazašským klubom sa dohodol na novom kontrakte. Najbližšiu sezónu tak Macho odohrá vo Vyššej lige.

Prvý zápas Slovákov na Ivan Hlinka Memorial Cupe neúspešný

Slovensko „18“ vo svojom úvodnom vystúpení na Ivan Hlinka Memorial Cupe kapitulovalo, keď naši chlapci nestačili na švédskych hokejistov a podľahli im 3:7. Góly za náš reprezentačný výber strelili Kasanický, Lantoši a Beták. V druhom zápase prehrali Švajčiari s Kanadou 1:4. 

Borisa Valábika si upísalo Brno

Vyše dvojmetrový slovenský obranca bude vo svojej kariére pokračovať v Česku. 26-ročný zadák podpísal s Brnom ročný kontrakt.

Marek Laco ostáva v Žiline

Účastník najvyššej hokejovej slovenskej súťaže MsHK Žilina predĺžila spoluprácu o jeden rok so svojím odchovancom a oporou klubu Marekom Lacom, ktorý posledné dva roky pôsobil v Žiline.

Halás a Pinka do Rakúska

20-ročný útočník Igor Halás a 21-ročný Igor Pinka sa sťahujú do druholigového rakúskeho mužstva FBI VEU Feldkirch, kde plní funkciu trénera slovenský tréner Ivan Dornič.