Main Content

Elitná zostava 5. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 13. august 2012 15:25 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 5. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 5. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Spoločne s koncom olympiády sa odohralo aj 5. kolo, po ktorom sa na konci tabuľky usadili oba Spartaky, ten trnavský a tiež myjavský. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Kuciak (Zlaté Moravce) – Zlatomoravčania nevstúpili do súťaže najlepšie a doma proti Prešovu túžili po prvom víťazstve. To nakoniec aj dosiahli, ale nebyť zákrokov Kuciaka na konci prvého polčasu, tak by cesta k nemu bola určite oveľa ťažšia. Kuciak sa hlavne vyznamenal pri priamom kope Petráša, ktorý bravúrne vyrazil.

Obrancovia


Lukáš Pauschek (Slovan) – Nový člen slovenskej reprezentácie po výmene trénera na chvíľu vypadol zo zostavy Slovana, ale na začiatku druhého polčasu opäť vybehol na ihrisko. Hneď preveril obranu Myjavy, ale neskôr našiel na ňu kľúč. Po spolupráci s Grendelom padol prvý gól a na druhý, ktorý znamenal víťazstvo už nacentroval na hlavu Hlohovského sám.

Serge Akakpo (Žilina) – Po jednozápasovom treste sa vrátil do žilinskej zostavy a pomohol jej nielen v zadných radoch. Pri prvom góle hostí sa odhodlal k málo vídanému sólu, keď vyviezol loptu cez polovicu ihriska, preniesol loptu do krídla na Picha a pokračoval v behu, ktorý zakončil umiestnenom strelou po Pichovej prihrávke.

Martin Frýdek (Senica) – Kvôli zraneniu vypadol zo senickej zostavy, ale tá mala s jej zložením problémy, a tak nastúpil, hoci nevydržal celý zápas. Lenže dovtedy v zápase neurobil chybu a v prvom polčase to bol práve Frýdek, kto rozbehol akciu pred prvým gólom. Navyše sa na ňom vyfauloval Bicák, ktorý musel ísť predčasne pod sprchy.

Stredopoliari


Lukáš Lupták (Ružomberok) – Až po veľkých letných ružomberských zmenách dostal v prvom mužstve šancu, ktorú zatiaľ využíva. Proti Košiciam si otvoril gólový účet v najvyššej súťaži, keď strelil prvý gól zápasu a bol aj pri tom poslednom, keď nacentroval na Ďubeka, ktorý trafil exportne do šibenice.

Tomáš Kóňa (Senica) – Aj keď Senica nevstúpila do súťaže najlepšie, tak jej kapitán si stále udržiaval vysokú výkonnosť, ktorá sa proti Trnave premietla aj do štatistík. Najprv technickou strelou otvoril gólový účet stretnutia a pred druhým gólom predviedol skvelú individuálnu akciu, ktorú zakončil gólom Diviš.

Erik Grendel (Slovan) – Výkonnosť tohto talentovaného stredopoliara dlhšie obdobie kolísala, ale v tejto sezóne predvádza konštantne  dobré výkony. Jednou z príčin možno bude, že sa v lete stal otcom. Jeho vzorom je Xavi a štýlom hry sa naňho začína podobať, čo ukázal aj proti Myjave a to nielen pri gólovej asistencií.

Michal Škvarka (Zlaté Moravce) – Tento talentovaný stredopoliar prišiel pred sezónou do Zlatých Moraviec na hosťovanie zo Žiliny, aby nabral zápasovú prax v najvyššej súťaži. Proti Prešovu ho bolo na ihrisku vidieť a jeho štandardné situácie priniesli oba zápasové góly. Najprv nacentroval na gól Hodekovi  a v druhom polčase Žilákovi.

Seydouba Soumah (Nitra) –
Tento guinejský futbalista je najlepším loptovým driblérom v našej najvyššej súťaži. Hoci jeho výkony išli oproti minulej sezóne trochu dole, tak paradoxne dáva teraz góly ako na požiadanie. Jedným vyrovnal skóre aj proti Banskej Bystrici a mohol pridať aj druhý, ale po krásnom sóle nezakončil úspešne.

Útočníci


Róbert Pich (Žilina)
– Opäť bol v zápase viditeľný a žilinská ofenzíva stojí momentálne hlavne na ňom. Aj v Trenčíne bol takmer pri každej nebezpečnej akcií hostí, keď síce tentoraz nedal gól, ale na ten víťazný prihral. Obrancovia s ním majú veľké problémy, a tak malá rada pre nich, všetky svoje kúsky stvára výhradne pravou nohou.

Filip Hlohovský (Slovan) – Po týždni opäť priniesol Slovanu víťazstvo, keď tentoraz zostrelil myjavský Spartak. Otvoriť skóre mohol už na konci prvého polčasu, ale úspešný bol až v druhom, keď sa presadil pravačkou a preňho netypicky hlavou. A dokonca mohol dosiahnuť aj hattrick, ale ďalšie sľubné príležitosti na gól nepremenil.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.