Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (12.8.)

nedeľa, 12. august 2012 18:56 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (12.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (12.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Čo bude s Hašekom?
Dominik Hašek je naďalej odhodlaný pokračovať vo svojej kariére v NHL. Podľa jeho slov sa na nič iné neorientuje, odmieta akékoľvek iné ligy a chce sa vrátiť do NHL. O jeho služby však už nie je veľký záujem, predovšetkým kvôli jeho pokročilému veku. 47-ročný gólman sa však naďalej nevzdáva a verí, že sa v NHL budúcu sezónu objaví v bránkovisku tímu NHL. Ohlasy na to sú rozdielne, väčšiu prevahu však majú tie, ktoré hovoria o tom, že Hašek na NHL už nemá a mal by skúsiť šťastie v Európe.

Medzi záujemcov o Bouwmeestra sa zaradil aj Detroit
Detroit Red Wings sa naďalej snaží priviesť náhradu do tímu za Nicka Lidströma a Brada Stuarta. V kuloároch sa skloňovalo predovšetkým meno Keith Yandle. Detroit sa však začal orientovať na iného beka. Vedenie „červených krídel“ zaujal zadák Calgary Flames Jay Bouwmeester, ktorý v kanadskom klube nepodáva výkony hodné svojho talentu a potenciálu. Medzi záujemcov o Bouwmeestra patria však aj iné kluby, mimo Detroitu sú to aj Philadelphia, Edmonton, Carolina a St. Louis.

Pittsburgh naďalej hľadá krídelníka
Pittsburgh Penguins sa naďalej snaží priviesť do svojich radov šikovného krídelníka a nájsť tak kanoniera pre megahviezdy hrajúce v drese „tučniakov“ Sidneyho Crosbyho resp. Jevgenija Malkina. Pittsburghu sa nepodarilo priviesť Zacha Pariseho ani Rusa Alexandra Semina, naďalej sa snaží o príchod Shanea Doana a taktiež sa usiluje zjednať pomocou výmeny príchod nemenovaných atraktívnych hráčov, ktorých si vedenie Pens vyhliadlo.

Cristobal Huet nakoniec ostáva vo Švajčiarsku
Francúzsky hokejový gólman Cristobal Huet sa snažil po pôsobení vo švajčiarskej lige o návrat do NHL. Nakoniec sa však upísal účastníkovi najvyššej švajčiarskej ligy Lausanne, kde bude pôsobiť do konca sezóny. 

Mike Zibanejad ostane v zámorí
Ottawa Senators sa rozhodla, že svojho talentovaného stredného útočníka Mikea Zibanejada ponechá v zámorí a nechá ho zabojovať už túto sezónu o miestenku v NHL. Ak by sa však Zibanejad nepresadil v NHL, takmer s určitosťou by plnil rolu prvého centra na farme v AHL. Šikovný Švéd sa tak do Európy vracať nebude.

Generálka pred Ivan Hlinka Memorial Cup 2012 neúspešná
SR „18“ neuspela v generálke pred turnajom Ivan Hlinka Memorial Cup 2012, keď slovenskí reprezentanti inkasovali od hráčov USA „18“ 6 gólov a nedokázali vsietiť ani jeden.

SR „17“ na turnaji v Česku v konečnom poradí štvrtý
Slovenská reprezentácia do 17 rokov sa predstavila na turnaji v Česku, kde sa uskutočnil turnaj piatich krajín. V poslednom zápase Slováci podľahli víťazom turnaja USA 2:4, keď za nás dvakrát skóroval Holešinský. Slovensko obsadilo v konečnom poradí predposledné štvrté miesto. Domáci Česi skončili na druhom mieste, švajčiarski hokejisti skončili tretí a posledné miesto patrilo Nemcom.

Ani SR „16“ sa v sobotu nedarilo
Slovenská „šestnástka“ v dvoch sobotňajších dueloch nedokázali pripísať víťazstvo a podľahla českému tímu Piráti Chomutov „18“ 2:5, v našom drese sa dvakrát presadil Pataky. V druhom zápase si naši hokejisti zmerali sily s rakúskym EC Red Bull Salzburg „18“ na ktorý nestačili a prehrali 4:6. V zápase so Salzburgom skórovali Lešťan, Sádecký, Zvara a Laurenčík.

Rudolf Huna do Vítkovíc
Najstarší z bratom Hunovcov, 32-ročný útočník Rudolf Huna, sa pravdepodobne po ročnej prestávke, ktorú strávil v HC Lev Poprad, vráti do českých Vítkovíc, kde pôsobil v sezóne 2010/2011. Huna sa zatiaľ pripravuje s Vítkovicami a tak sa dá očakávať, že sa s klubom spoločne dohodnú na zmluve.

Radoslav Suchý prehovoril o jeho budúcnosti
Slovenský hokejový bek Radoslav Suchý sa vyjadril, že ak popradský klub dokáže vyrovnať všetky svoje dlhy ostane hrávať pod Tatrami. Ak sa však dlhy Popradu neurovnajú, začne si hľadať nový angažmán.

V Nitre ďalšie čistky
V hokejovom klube spod Zobora sa uskutočnila v poradí druhá čistka v kádri. Po prvom odchode brankára Šimbocha, obrancu Tonhausera a útočníkov Kluka s Jasinským mužstvo opúšťajú ďalší hráči. S tímom sa rozlúčil Kanaďan Shane Heffernan a taktiež dvaja mladíci Tomáš Lipták a Edmund Piačka. V tíme naďalej na skúške ostávajú Stanislav Gaviac a navrátilec Erik Čaládi.