Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (11.8.)

sobota, 11. august 2012 19:02 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (11.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (11.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Slovan Bratislava sa snaží o príchod ďalších posíl
Napriek šírke kádra Slovana Bratislava sa vedenie „belasých“ snaží o príchod ďalších hráčov – potvrdil to tréner Rostislav Čada, ktorý sa vyjadril, že Slovanisti okrem Pálffyho a Šatana rokujú s ďalším veľmi zaujímavým a skúseným hráčom.

Slovan zvládol ďalší duel na European Trophy
V druhom stretnutí prestížneho turnaja European Trophy dokázali hokejisti Slovana opäť zvíťaziť a porazili rakúsky klub UPC Viedeň Capitals 2:1 po samostatných nájazdoch. V riadnom hracom čase sa gólovo presadil Bližňák. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil český forward Michal Vondrka.

Cingeľ novou tvárou v HC Lev
Žilinský odchovanec Lukáš Cingeľ sa dokázal presadiť na skúške v HC Lev Praha. 20-ročný krídelník sa tak s veľkou pravdepodobnosťou stane kmeňovým hráčom HC Lev a pravidelne bude nastupovať v KHL. Naposledy hrával v QMJHL.

Detroit poslal svoje dve nádeje späť do Európy
Útočníci Teemu Pulkinen a Calle Järnkrok opúšťajú zámorie a vrátia sa do svojich rodných klubov (Jokerit Helsinki resp. Brynäs Gävle). Rozhodlo tak vedenie Detroitu Red Wings, ktoré sa nechalo počuť, že nechajú týchto dvoch talentovaných hokejistov dozrieť v domácej súťaži.

Nové tváre v zostavách „starých gárd“
Do zápasu „starých gárd,“ ktorý bude predchádzať zápasu Winter Classic medzi Detroitom a Torontom nastúpia ďalší šiesti hviezdni hráči. Zo strany Detroitu prisľúbili účasť Paul Coffey, Martin Lapointe a Mathieu Dandenault. V drese Toronta okrem iných nastúpia aj Gary Roberts, Lanny McDonald a Bryan McCabe.

Bobby Butler do New Jersey
Vedenie New Jersey Devils podpísalo nový ročný dvojcestný kontrakt s útočníkom Bobbym Butlerom. Plat Butlera, ktorého toto leto vykúpila Ottawa Senators zo zmluvy bude 550 tisíc dolárov.

Eric Perrin ostáva vo Fínsku
Skúsený kanadský útočník Eric Perrin, ktorý v NHL pôsobil v Atlante Thrashers a Tampe Bay Lightning bude vo svojej kariére naďalej pokračovať vo fínskej Juväskylä. S Fínmi sa dohodol na dvojročnej zmluve, ktorá vyprší v lete 2014.

Milan Staš do Poľska
Bývalý tréner hokejistov Banskej Bystrice Milan Staš odchádza za hranice, k nášmu susedovi do Poľska, kde bude viesť hokejovými tím HK Sanok.

Prípravné zápasy extraligistov:
Žilina – Zvolen 2:8
Góly Žiliny: M. Kokavec, T. Varga
Góly Zvolena: Škvaridlo 2, M. Chovan 2, Zuzin, Zábranský, Mucha, Méry
Košice – Donbass Doneck 2:3 po samostatných nájazdoch
Góly Košíc: Šeda, Kuběna
Piešťany – Trenčín 1:2
Gól Piešťan: Melichárek
Góly Trenčína: Jakúbek, Šišovský