Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (10.8.)

piatok, 10. august 2012 19:57 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (10.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (10.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Janus so Slovanom trénovať nebude
Slovenský hokejový brankár nebude môcť trénovať so Slovanom Bratislava. Klub KHL, ktorý má v rámci tejto nadnárodnej ligy práva na slovenského gólmana mu tréning s jediným slovenským zástupcom v KHL „neodklepol.“ Janus sa tak bude pripravovať naďalej individuálne a čakať na ponuky ostatných klubov.

Jonathan Quick je po operácii

Brankár úradujúceho majstra Stanley Cupu Los Angeles Kings Jonathan Quick sa včera podrobil drobnej operácii chrbtu. Po operácii musí odpočívať minimálne šesť týždňov, potom sa bude môcť naplno venovať aktívnej športovej činnosti. Prípravný kemp „kráľov“ by však mal stihnúť.

Evgeni Kuznetsov uprednostnil KHL pred NHL

Evgeni Kuznetsov, ruský ofenzívny megatalent odmietol podpísať s Washingtonom Capitals nováčikovský kontrakt a nechal sa počuť, že najbližšie dve sezóny chce odohrať ešte v Európe, vo svojom rodnom klube Traktor Čeľjabinsk. To skomplikovalo Washingtonu situáciu, ktorý s Kuznetsovom rátal.

Jeden zápas Slovana s HC Lev v O2 Aréne

Napriek tomu, že domovským stánkom HC Lev Praha je Tisport Arena, niektoré zápasy KHL odohrá HC Lev v O2 Arene, kde hráva svoje domáce duely HC Sparta Praha. V O2 Aréne sa predstaví aj v jednom zápase KHL Slovan Bratislava.

SR „17“ si poradila aj s Nemeckom

Slovenskí reprezentanti do sedemnásť rokov si pripísali ďalšiu výhru na turnaji v Česku, keď porazili nemecký výber 6:3. Gólovo sa presadili Halama 3x, Kratochvíla 2x a Milý.

SR „18“ sa bude musieť zaobísť  bez štyroch hráčov

Slovenská „osemnástka“ sa bude musieť zaobísť na turnaji Ivan Hlinka Memorial Cup 2012 bez kvarteta hráčov. Traja hráči sa turnaja museli zrieknuť nedobrovoľne, pretože ich vyradili zdravotné problémy. Michal Solár zo Žiliny má problémy s kolenom, útočník Trenčína Patrik Koyš má problémy s chrbticou a útočník Ružinova Martin Blaha je chorý. Štvrtým hráčom, ktorý sa na turnaji nepredstaví je Martin Reway zo Sparty Praha, ktorý niekoľkokrát porušil disciplínu. Turnaj sa pre Slovákov odštartuje v pondelok 13.8. o 17.30, keď si naši hokejisti zmerajú sily s rovesníkmi zo Švédska.

Tomáš Halász blízko podpisu zmluvy

Slovenský hokejový gólman sa po tom, čo sa dostatočne nepresadil v nabitom bránkovisku Košíc rozhodol skúsiť šťastie v Česku. Odišiel na skúšku do Olomouca a po troch odchytaných zápasoch sa zdá, že podpis zmluvy je len formalita. S veľkou pravdepodobnosťou sa tak Tomáš Halász stane ďalším Slovákom pôsobiacim v Česku.

Prípravné zápasy slovenských tímov:

HK 36 Skalica – výber Francúzska 3:4
Góly Skalice: Romančík, Konečný, Vyrubalík
HK Nitra – Irtyš Pavlodar 2:3 po samostatných nájazdoch
Góly Nitry: Čaládi, Kadura