Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Spartak Trnava – Steaua Bukurešť (9.8., analýza)

štvrtok, 9. august 2012 13:19 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Spartak Trnava – Steaua Bukurešť (9.8., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: Spartak Trnava – Steaua Bukurešť (9.8., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

V pohárovej Európy nás zastupuje už iba Spartak Trnava. Ako dlho, to ukáže už dnešný odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy. Trnava má mierny náskok, ale prípadný postup je ešte veľmi ďaleko.


Spartak Trnava – Steaua Bukurešť

9.8.2012 o 19:30, rozhoduje Jevhen Aranovskij (Ukrajina)

Trnava v minulom týždni prežila veľmi zaujímavý týždeň. Najprv hrala v Bukurešti a dokázala najtesnejšie vyhrať, ale v zápase mala veľa šťastia. Gól dala už v 5. minúte a to bolo jediný raz, čo v zápase ohrozila bránu domácich. Vo zvyšku zápasu už iba urputne bránila a nakoniec sa dočkala víťazstva, pretože domáci by nedali gól ani do rána. Trnava urobila v zápase zopár školáckych chýb, ale hráči Steauy nemali v daný deň potrebnú medzinárodnú úroveň na ich potrestanie. Trnavčania nabití pozitívnou energiou išli do domáceho derby so Slovanom. V ňom mal Slovan v prvom polčase miernu prevahu, ktorú zúročil na jeho samom konci. Lenže v druhom polčase Trnava podala obdivuhodný výkon, keď pozbierala zvyšky síl, ale ani to na Slovan nestačilo. 

Ak aj dnes bude hrať takto, tak nebude mať s postupom žiadny problém. Steaua totiž nie je mužstvo, ktoré naháňa hrôzu. Má síce vo svojom strede početnú skupinu rumunských reprezentantov, lenže výkonnosť národného tímu Rumunska je najslabšia za posledné roky a momentálne patrí v Európe medzi tú horšiu polovicu. Navyše jedného z nich zdá sa odstavili na vedľajšiu koľaj. Brankár Tatarusanu vyrazil nepodarenú strelu Čarnotu iba pred seba a Mikovič ju upratal do siete. Ďalší reprezentant Tanase neudržal nervy na uzde a bol v prvom zápase vylúčený. Preto sa bude čakať veľa od Brazílčana Rochu, ktorého po prvom zápase veľmi kritizoval prezident Steauy Becali. Ten opäť ukázal svoje slovné maniere a bude veľmi zaujímavé, čo povie po dnešnom zápase. 

V ňom bude Trnava hrať zrejme so zostavou s posledných dní, lebo veľké možnosti na zmeny ani nemá. Obranná zložka sa vykryštalizovala sama, pretože do nej prehovorili zranenia a pokles formy u niektorých hráčov. To isté postretlo aj trnavskú ofenzívu a tá je jalová. Ak nedá gól Mikovič, tak Trnava má veľký problém. Veď v lige hrala tri zápasy doma a dala v nich iba jeden gól, čo je alarmujúce číslo. Teraz musí dúfať, že sa jej ofenzívni hráči konečne preberú inak to bude mať veľmi ťažké. Ale Trnava bude hrať predovšetkým defenzívne a je pravdepodobné, že opäť vystuží stred poľa tromi defenzívnymi stredopoliarmi, ako v prvom zápase, či proti Slovanu.



Live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy.

Predpokladané zostavy
Trnava: Filipko – Stožický, Janečka, Čvirik, Hanzel – Karhan – Gašparík, Gross, Čarnota, Bicák – Mikovič
Steaua: Stanca – Georgievski, Gardos, Chiriches, Parvulescu – Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Rusescu – Nikolič, Rocha

Ako tipovať
Trnava vie, že dnes nemôže prehrať, inak s najväčšou pravdepodobnosťou vypadne. Rumuni majú horúcu krv a pôjdu do toho bez rozmýšľania, buď - alebo. Nič iné ako postup si totiž nepripúšťajú a preto budú útočiť. Trnava aj dnes bude hlavne čakať na protiútoky, ale tiež sa môže stať, že bude musieť hlavne útočiť. Preto je predpoklad, že budú padať v zápase góly a minimálne tri neprekvapia. Na to je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,88.