Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.8.)

piatok, 3. august 2012 16:07 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Jaroslav Janus odchádza do Európy
Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus takmer s určitosťou opustí zámorie a svoj tím Tampu Bay Lightning a vráti sa na starý kontinent. Núti ho k tomu momentálny pretlak brankárov v Tampe Bay a taktiež v ich záložnom tíme v Syracuse.

Slovenská dvadsiatka prehrala prvý zápas
Reprezentácia Slovenska do dvadsať rokov absolvovala svoj prvý duel na turnaji U20 Summer Hockey Challenge. Sily si slovenskí reprezentanti zmerali so súperom zo Švajčiarska, ktorému podľahli 3:1. Čestný úspech Slovákov zaznamenal Bruno Mráz.

P.K. Subban obdržal ponuku kontraktu od Montrealu

23-ročný kontroverzný obranca Montrealu Canadiens sa naďalej nedokáže dohodnúť na novej zmluve so svojím zamestnávateľom. Montreal ponúkol dvojročnú zmluvu Subbanovi v celkovej výške 5,5 milióna dolárov, no klub sa s hráčom naďalej nemôže dohodnúť. Rokovania o novej zmluve tak budú pokračovať ešte dlho.

Ryan Kesler sa bude liečiť ešte dlho

Kanadskému tímu Vancouver Canucks bude chýbať ich center Ryan Kesler ešte do decembra. Američan sa zotavuje po operácii ramena a stopercentne fit bude pravdepodobne až v decembri.

Rick DiPietro je zdravotne fit

Po dlhom období sa preplatený brankár New Yorku Islanders uzdravil so všetkých zranení a je pripravený zasiahnuť do bojov o post jednotky. Jeho konkurentom bude ruský gólman Jevgenij Nabokov, ktorý v minulej sezóne predvádzal solídne výkony.

Pittsburgh si upísal talentovaného Megnu

Pittsburgh Penguins podpísal dvojročný dvojcestný kontrakt s amerických útočníkom Jaysonom Megnom, ktorý si mohol vybrať medzi ponukou Pittsburghu a Bostonu. Počas dvoch rokov platného kontraktu zarobí 1,85 milióna dolárov.

Vancouver za Pittsburghom nezaostáva a podpísal Malleta

Vancouver Canucks sa dohodlo na zmluve s univerzálnym útočníkom Alexandrom Malletom. Malleta si vybrali v tohtoročnom drafte z 57. miesta.

Donbass Doneck sa naďalej posilňuje
Po príchode českého útočníka Lukáša Kašpara do Donbassu Doneck, ktorý sa stal novým účastníkom KHL sa na Ukrajinu sťahuje ďalší hráč so skúsenosťami z NHL. Novou posilou Donecku sa stal obranca Kyle Wilson, ktorý v NHL odohral celkovo 36 zápasov so ziskom 8 bodov za 4 góly a rovnaký počet asistencií.

Popradské problémy naďalej pretrvávajú

Napriek tomu, že hokejisti spod Tatier už začali trénovať situácia v Poprade sa naďalej neupokojila a neustálila. Mužstvo má naďalej finančné problémy a aj preto sa v extraligovom kádri „kamzíkov“ objaví množstvo popradských odchovancov a pravdepodobne aj juniorov, ktorí tak budú mať jedinečnú príležitosť presadiť sa pri senioroch.

Na žilinskom ľade aj Lažo, Varga a Hrivík

Žilinskí hokejisti už trénujú taktiež na ľade a do ich prípravy sa zapojilo trio hokejistov. Medzi nimi je aj Miroslav Lažo, ktorý naposledy hrával v druhej švédskej najvyššej lige. Žilinčania sa budú snažiť s Lažom dohodnúť, aby v ich drese odohral pár úvodných zápasov Tisport extraligy. Marek Hrivík sa s tímom Žiliny bude pravdepodobne iba pripravovať a neskôr odletí do zámoria, kde pôsobí už tri roky. S Tiborom Vargom budú Žilinčania ešte rokovať.