Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Steaua Bukurešť – Spartak Trnava (2.8., analýza)

streda, 1. august 2012 15:08 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Steaua Bukurešť – Spartak Trnava (2.8., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: Steaua Bukurešť – Spartak Trnava (2.8., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

V pohárovej Európy nás bude zastupovať už iba Spartak Trnava. Ako dlho, to môže ukázať už prvý zápas 3. predkola Európskej ligy v Bukurešti. Nebude sa hrať v domovskom stánku Steauy, ale na národnom štadióne.

Steaua Bukurešť – Spartak Trnava

2.8.2012 o 19:45, rozhoduje Kevin Blom (Holandsko)

Trnava po postupe cez írske Sligo Rovers pokračuje v lige s nepresvedčivými výkonmi. Po Košiciach doma nedokázala poraziť ani Myjavu a to ešte môže byť rada aj za bod v súboji s nováčikom, ktorý bol v zápase lepší. Aj preto siahli Trnavčania po svojom kmeňovom hráčovi Erikovi Sabovi, ktorý v Myjave hosťoval a Trnavčanom robil veľké problémy. Teraz by mal byť tento ľavý krídelník tajnou trnavskou zbraňou. Trnave totiž nezaberajú podľa očakávaní Gašparík a Bicák, ktorí nastupujú na pozíciách, na ktorých je doma aj Sabo. V Trnave veria, že práve táto zmena preberie celú trnavskú hru, ktorá nemá atribúty z minulej sezóny, v ktorej hrala Trnava na hranici svojich možností.

A zmena musí prísť okamžite, lebo Steaua Bukurešť nebude takým ľahkým orieškom, aký predstavovalo írske Sligo. Steaua je najznámejší rumunský klub, ale v poslednom čase nedosahuje očakávané výsledky. Veď na titul čaká už 6 rokov a počas tohto obdobia sa vo veľkom menili nielen tréneri, ale aj hráči, či funkcionári. Za všetkým stojí aj pre nás známy kontroverzný majiteľ klubu George Becali, ktorému hovoria Gigi. On je vlastne v súčasnosti najväčšou klubovou hviezdou, ktorá ako prvá po zápase poskytuje rozhovory. Pred sezónou angažoval mladého 36-ročného trénera Reghecampfa a popri tom sa opäť vo veľkom menil aj káder. 

Nie je to tak dávno, čo v ňom mali prevahu legionári, ale teraz sa Steaua orientuje skôr na domácich hráčov. Je medzi nimi aj viacero rumunských reprezentantov, ale kedysi silná reprezentácia išla výkonnostne prudko dole. Sú to brankár Tatarusanu, stopérska dvojica Gardos – Chiriches, ľavý obranca Latovlevici, dvojica defenzívnych stredopoliarov Bourceanu – Pintilii a ofenzívni univerzáli Chipciu, Balan, Tanase. V rumunskej „21“ sú dvaja ľaví obrancovia Lupu a Filip. Z domácich hráčov treba spomenúť ešte Rusesca, ktorému to strelecky v minulej sezóne išlo. Mužstvo v obrane dopĺňajú macedónsky reprezentant Georgievski a Srb Martinovič. A v útoku Čiernohorec Nikolič s Brazílčanom Adim.

Live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy.

Predpokladané zostavy

Steaua: Tatarusanu – Dumitras, Gardos, Chiriches, Filip – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Rusescu, Tanase – Nikolič

Trnava: Filipko – Stožický, Janečka, Čvirik, Hanzel – Gross, Karhan – Gašparík, Mikovič, Bicák – Vyskočil

Ako tipovať
Trnava nepredvádza momentálne dobré výkony. Írske Sligo Rovers je európsky trpaslík, ale aj tak nebola Trnava taká dobrá, ako ukázali výsledky. Rumunská Steaua bude úplne iný súper, ale netreba sa jej báť. Svoje silné roky má za sebou a jej mužstvo nepredstavuje niečo extra. Zápas sa tipuje ťažko, ale prvé zápasy vo vyraďovacích súbojoch väčšinou veľa gólov neprinášajú. A aj Trnava bude spokojná, ak v zápase padnú maximálne 2 góly. Na to je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,95.