Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (25.7.)

streda, 25. júl 2012 16:49 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (25.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (25.7.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

20-ka začala prípravu
Slovenská reprezentácia do 20 rokov sa pripravuje na tradičný turnaj U20 Summer Hockey Challange v nemeckom Fussene. Zverenci Ernesta Bokroša naplno zarezávajú na zápasy so Švajčiarskom, Nemeckom a Českom.  Nemci ich čakajú aj v základnej skupine majstrovstiev sveta.

Webber s famóznou zmluvou
Kanadský obranca Shea Webber sa dohodol s Nashvillom na neuveriteľne výhodnej zmluve. Oficiálny web Predators informuje, že 26-ročný hokejista sa dohodol s klubom na 14-ročnom kontrakte v celkovej výške 110 miliónov dolárov. Podobné podmienky ponúkali Webberovi aj v Philadelphii, no Nashville ich ponuku prekonal.

Skaličania pôjdu o týždeň na ľad
Skaličania začali po dovolenkách ďalšiu fázu prípravy na novú sezónu extraligy. Po prvýkrát vstúpia do sezóny ako rezervný tím klubu KHL – Slovana Bratislava. Prvý tréning na ľade absolvujú 29. júla. Ešte nie je známe koľko a ktorí hráči Skalice budú pôsobiť striedavo aj v drese Slovana.

Nash bude hrať za Rangers

Marián Gáborík sa môže tešiť na novú výraznú posilu. Rangers totiž ulovili na prestupovom trhu Ricka Nasha, hviezdneho útočníka, ktorý prichádza do New Yorku z Colombusu Blue Jackets.  Rangers okrem Nasha získali aj obrancu S. Delislea a voľby v treťom kole draftu. Z klubu naopak odchádza na výmenu Anisimov, Dubinsky, Erixon a výber v prvom kole draftu.

Trenčanov posilní Hála

Významnou posilou Dukly Trenčín pred začiatkom novej sezóny sa stáva skúsený brankár Miroslav Hála, ktorý sa vracia do mekky slovenského hokeja po trojročnom pôsobení v Európe. Trenčín posilňuje aj obranca Juraj Ďurkech.

Podkonický sa možno vráti domov

Andrej Podkonický by sa mohol vrátiť do slovenskej extraligy. Podľa najnovších informácií ho lanári KHM Zvolen, čo priznal aj manažér Zvolena Milan Čanky.

Gašparovič do Třinca

Slovenskú ligu naopak opúšťa perspektívny útočník Jakub Gašparovič. 22-ročný forvard potvrdil v rozhovore pre hokejportal.net svoje sťahovanie do českého tímu HC Oceláři Třinec. Rovnakým smerom možno napokon zamieri aj Radoslav Tybor.