Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Videoton Fehervár - Slovan Bratislava (26.7., analýza)

streda, 25. júl 2012 15:07 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Videoton Fehervár - Slovan Bratislava (26.7., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: Videoton Fehervár - Slovan Bratislava (26.7., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po pohárovom nezdare Žiliny sa pokúsia uspieť naši zástupcovia v Európskej lige. V najzaujímavejšej pozícií je Slovan, ktorý remizoval v prvom zápase 1:1, čo je zradný výsledok pre oboch.

Videoton Fehervár - Slovan Bratislava

26.7.2012 o 20:35, rozhoduje Antony Gautier (Francúzsko)

Minulý týždeň v prvom zápase to bol typický úvodný pohárový zápas. Ani jedno mužstvo nechcelo urobiť chybu, ale nakoniec aj tak inkasovali gól obaja. Slovan mal síce počas celého zápasu územnú prevahu, ale do výrazných šancí sa dostať nedokázal, pretože Fehervár ukázal veľmi dobrý koncentrovaný výkon. Úvodný gól strelil skvelým zakončením Šebo, keď využil dobrý center Peltiera, ktorý je na začiatku sezóny najlepším hráčom belasých. Ale už o malú chvíľu prišlo vyrovnanie, keď sa snáď jedinú chybu Slovana skúsene využil Portugalčan Filipe Oliveira, ktorý využil svoje skúsenosti, keď seniorskú kariéru začínal v Chelsea a do Feherváru prestupoval z Parmy.

Práve zloženie základnej zostavy ukázalo, že Fehervár nie je maďarské, ale skôr multinárodné mužstvo. Všetkých sedem legionárov z celého sveta má zaujímavú hráčsku minulosť a ešte útočník N. Nikolič je pôvodom Srb, ale už s maďarským pasom. Prakticky celá defenzívna zložka mužstva, ktorá tak dobre hrala v prvom zápase je zmeskou rôznych národností. Fehervár sa snažil každú príležitosť premeniť na rýchly protiútok, keď taktovku nad hrou drží Srb Mitrovič. Ale Slovan až na gól zastavil takmer každý náznak šance, okrem fázy v závere zápasu, keď už evidentne riskoval a hru otvoril, aby dosiahol víťazný gól.

Bolo to zapríčinené aj tým, že kapitán mužstva Kladrubský musel pre zranenie brušného svalstva striedať a jeho štart je otázny aj v odvete, čo môže mať na zápas značný vplyv. Slovan totiž bude musieť podať kompaktný výkon a práve Kladrubský prepája defenzívu s ofenzívou. Lenže výrazne budú musieť zabrať aj ofenzívni hráči, ktorí sú až na Peltiera doteraz sklamaním. Slovan hrá totiž na troch útočníkov, ale ich pasívny výkon už belasých stál ligový zápas v Košiciach a ďalšie takéto prípadné zakopnutie ich nepustí do nasledujúcich bojov v pohárovej Európe.



Live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/

Predpokladané zostavy
Fehervár: Božovič – Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira – Tóth – Gyurcsó, Mitrovič, Sándor, Oliveira, – N .Nikolič
Slovan: P. Kováč – Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Lukšík – Grendel, Kladrubský, Milinkovič – Peltier, Šebo, Halenár

Ako tipovať
Výsledok prvého zápasu 1:1 síce hovorí, že v lepšej pozícií je Fehervár, ale môže to byť preň aj veľmi zradný výsledok, ak sa bude spoliehať, že doma uhrá remízu 0:0. Slovan vie, že musí dať gól a ani prípadný inkasovaný prvý na tom nič nemení. Slovan vie hrať na súperových ihriskách v pohárovej Európe veľmi rozumne a to bude potrebovať aj v Maďarsku. Domáci už v prvom zápase ukázali, že tiež vedia hrať pohárovo a preto to bude hlavne taktická bitka. V nej padnú maximálne 2 góly, pretože hra vabank od jedného, či druhého by prišla iba pred koncom zápasu. Na to je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,79.