Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Sligo Rovers - Spartak Trnava (26.7., analýza)

streda, 25. júl 2012 13:44 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Sligo Rovers - Spartak Trnava (26.7., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: Sligo Rovers - Spartak Trnava (26.7., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po pohárovom nezdare Žiliny sa pokúsia uspieť naši zástupcovia v Európskej lige. Najvýhodnejšiu štartovaciu pozíciu má Trnava, pretože so Sligom Rovers vyhrala prvý zápas 3:1.

Sligo Rovers - Spartak Trnava

26.7.2012 o 20:00, rozhoduje Maxim Lajuškin (Rusko)

Trnava odohrala v novej sezóne zatiaľ dva domáce zápasy, ale výsledky v nich boli lepšie ako predvedená hra. Jej herný prejav nepôsobí ľahkým dojmom, ale je veľmi upracovaný. Proti Sligu jej vyšiel skvele záver prvého polčasu, keď v tejto fáze strelila svoje jediné doterajšie góly v sezóne, ale z toho dva jej súper doslova daroval svojimi chybami. Oba tieto góly strelil Mikovič, ktorý aspoň takto nahradil Vyskočila, ktorý je podľa trénera Hoftycha pre súčasnú Trnavu veľmi dôležitý. Ofenzíva Trnavy totiž nie je dobrá, keď krídla Gašparík a Bicák zrejme spia a tiež chýba mužstvu útočník, ktorý by dával góly stále a nie iba v určitom sezónnom období.

Trnava ešte nemá vyriešené ani zloženie obrany, keď ešte hľadá optimálne zloženie. Háči Sliga to ale nedokázali využiť, hoci boli Trnave vyrovnaným súperom. Práve herné vyznenie zápasu trochu prekvapilo, pretože sa skôr čakala trnavská dominancia. Sligo Rovers totiž nie je klubom, ktorý by mal naším zástupcom v pohárovej Európe robiť nejaké väčšie starosti. Vedúci celok írskej najvyššej súťaže, ale trochu ťaží z toho, že on sa nachádza v polovici sezóny, keďže v Írsku sa hrá systémom jar - jeseň. Trnava cez víkend odpočívala, ale Sligo doma iba remizovalo s 8. mužstvom tabuľky Cork City 2:2 a to prehrávalo už 0:2. Oba góly strelil Quigley, ktorý v Trnave nehral a teraz môže byť tromfom írskeho zástupcu.

Trnava má síce dobrú východiskovú pozíciu, ale ani ona určite nechce inkasovať prvý gól zápasu, ktorý by Sligo vrátil do hry o postup. Preto sa dá očakávať, že Trnava sa nebude nikam ponáhľať a bude čakať na prípadnú šancu z protiútoku. Hrať totiž musia domáci, ale ani tí to zbytočne neotvoria a už vôbec si nemôžu dovoliť robiť také hrubé nevynútené chyby ako v prvom zápase. Zrejme až do posledného okamihu budú hostia čakať, či budú môcť do zápasu zasiahnuť jej otázni hráči Hanzel, Koubský a Vyskočil, ktorí by mali do trnavskej hry priniesť skúsenosti, aké sú v takýchto zápasoch potrebné.



Live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/


Predpokladané zostavy
Sligo: Rogers – Conneely, Peers, McGuinness, Gaynor – Millien, Ventre, N'Do, Boco– North, Quigley
Trnava: Filipko – Habánek, Janečka, Čvirik, Hanzel – Gross, Karhan – Gašparík, Mikovič, Stožický – Vyskočil

Ako tipovať
Sligo Rovers vyhralo a postúpilo v histórií svojich pohárových vystúpení iba raz, ale odvtedy už uplynulo 18 rokov. Sligo sa po dlhšej odmlke vrátilo do pohárovej Európy až v poslednom období a vždy vypadlo na prvej prekážke, keď jeden zápas prehralo a druhý remizovalo. Vzhľadom na všetky okolnosti je to najpravdepodobnejšia alternatíva aj teraz. S remízou budú spokojní ako hostia, pretože im prinesie postup. Na ňo je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 3,26.