Main Content

PRE TIPUJÚCICH: FK Senica - APOEL Nikózia (26.7., analýza)

streda, 25. júl 2012 13:10 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: FK Senica - APOEL Nikózia (26.7., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: FK Senica - APOEL Nikózia (26.7., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po pohárovom nezdare Žiliny sa pokúsia uspieť naši zástupcovia v Európskej lige. Hoci hrá odvetu doma, tak najťažšiu pozíciu má Senica, pretože s APOEL-om Nikózia prehrala prvý zápas 2:0.

FK Senica - APOEL Nikózia

26.7.2012 o 19:30, rozhoduje Alexandru Dan Tudor (Rumunsko)

Senica zatiaľ vôbec nepresvedčila na domácej scéne, keď ako jediná nemá na konte ani bod. Zatiaľ sa naplno prejavujú veľké zmeny v mužstve. Veľmi dobrá práca trénera Grigu sa prakticky rozpadla a hlavne veľmi dobrá defenzíva je aspoň nateraz nenávratne preč. Senica si ešte nedokázala v sezóne udržať čisté konto, hoci zloženie obrany vyzerá na prvý pohľad lepšie ako to predtým. Lenže nie je tam prakticky žiadna zohratosť, čím potom trpí aj prechod do útoku, ktorý nie je tak rýchly a kolmý ako pri predchádzajúcom trénerovi. Keďže sa zatiaľ nechytili ani útočné posily, tak sa netreba senickým výsledkom ani čudovať.

Prehru v Nikózii 2:0 možno považovať za ešte milosrdnú. Pre APOEL to bol úplne prvý zápas v novej sezóne, keď dovtedy neodohral ani jeden prípravný zápas. Lenže zohratá kostra mužstva v strede poľa zostala pokope, navyše ju ešte vystužil tuniský reprezentačný tvorca hry Benachour, ktorý má skúsenosti aj s PSG, či Malagy a jeho rukopis na zápase bol viditeľný. Prevaha domácich bola miestami drvivá. Slabinou cyperského mužstva je bránenie štandardných situácií, čo sa potvrdilo aj proti Senici, keď Koutný po rohu opečiatkoval brvno. Aj nové zloženie obrany je ešte nezohrané, lenže Senica ho nedokázala viac preveriť, hoci Masaryk robil svojím silovým futbalom protivníkom problémy.

Ak bude chcieť Senica vôbec len pomýšľať na nejakú postupovú nádej, bude musieť hrať odvážne, ale zároveň rozumne. Nemôže si totiž dovoliť bezhlavo útočiť, to by totiž skúsenejší súper bez problémov využil. Ale obranu súpera musí dostať pod tlak a z toho vyťažiť štandardné situácie a potom veriť, že šancu, ktorá určite príde aj premení. Jedine prvý gól zápasu môže Senicu vrátiť do hry. V opačnom prípade, by bolo o postupujúcom definitívne rozhodnuté a zápas by sa zrejme zmenil na verejný tréning cyperského zástupcu.



Live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/

Predpokladané zostavy
Senica: Švenger – Krajčík, Brabec, Koutný, Frýdek – Križko, Wijlaars – Varadi, Kóňa, Blackburn – Masaryk
APOEL: Chiotis – Sérgio, Borda, Zuela, Alexandrou – Pinto, Morais – Charalambidis, Benachour, Manduca – Aílton


Ako tipovať
Ak by Senica dokázala postúpiť, bol by to jeden z futbalových zázrakov. Lenže tie sa rodia a v pohárovej Európe každým rokom stále viac. Na postup bude potrebovať góly. Zo začiatku síce Senica útočiť bezhlavo nebude, ale ak by sa zápas nevyvíjal podľa jej predstáv, tak bude musieť. Preto je v tomto zápase veľký predpoklad, že v ňom padnú nejaké góly. Prekvapením by neboli ani 3. Na to je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,91.