Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (22.7.)

nedeľa, 22. júl 2012 16:56 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (22.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (22.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Švédska Frölunda sa snažila o angažovanie oboch Hudáčkovcov
Švédsky hokejový klub hrajúci v najvyššej švédskej lige Frölunda sa pri angažovaní slovenského gólmana Júliusa Hudáčeka snažila aj o príchod jeho mladšieho brata Libora. Ten je však pod zmluvou so Slovanom Bratislava a tak vo Frölunde bude pôsobiť len 24-ročný Július.

Carolina Hurricanes sa snaží naďalej posilniť

Po zisku Jordana Staala z Pittsburghu Penguins sa Carolina Hurricanes snaží o zisk ďalších hviezd. Vedenie Hurricanes má záujem o dvoch útočníkov, ktorí sú voľnými hráčom - ruského krídelníka Alexandra Semina a Kanaďana Shanea Doana.

Shane Doan na „púti“ po Východnej konferencii

35-ročný kanadský voľný hráč sa vybral na „výlet“ po kluboch Východnej konferencie, ktoré majú záujem o jeho služby. Nedávno navštívil New York a mal sa údajne stretnúť s vedením Rangers. Podľa zámorských informácií to má Doan namierené ešte do Philadelphie a Pittsburghu. Nevylučuje sa ani cesta do Caroliny.

Prvá previerka Slovana Bratislava už v utorok

V utorok sa nováčik KHL slovenský mančaft Slovan Bratislava predstaví na domácom ľade v prvom prípravnom zápase. Slovan bude hostiť jeden z najsilnejších klubov KHL SKA Petrohrad. Duel sa uskutoční 24. júla o 18 hodine. V tomto zápase sa Slovan bude musieť zaobísť bez Milana Bartoviča, ktorý sa na prvom tréningu zranil.

Keith Aucoin mení dres

33-ročný bek Keith Aucoin odchádza do Toronta Maple Leafs. Napriek tomu, že v médiách sa objavila správa o dohode medzi Aucoinom a Washingtonom, nakoniec to bola iba jedna zo zámorských kačíc. Keith Aucoin podpísal ročný dvojcestný kontrakt. Aucoin väčšinu kariéry odohral v AHL a jeho plat v nižšej zámorskej súťaži bude 350 tisíc dolárov, ak si zahraje v NHL jeho plat bude 650 000 ročne.

Mark Fistric bez arbitráže

26-ročný kanadský obranca Mark Fistric sa vyhol arbitrážnemu konaniu a podpísal s Dallasom Stars nový ročný kontrakt s platom 1,475 milióna dolárov. Fistric doteraz odohral v NHL 257 zápasov so ziskom 23 bodov (3+20).

K arbitráži pôjde aj Mark Fayne

Ďalším obrancom, ktorý sa dohodol na zmluve a vyhol sa arbitráži, ktoré sa tento rok bude konať v Toronte je 25-ročný Američan Mark Fayne, ktorý s New Jersey Devils podpísal dvojročný kontrakt s v hodnote 2,6 milióna dolárov. Fayne odohral v profilige počas dvoch sezón 139 zápasov a na svojom konte má 31 bodov.