Main Content

Bratislavská polícia musela upokojovať maďarských fanúšikov

piatok, 20. júl 2012 08:30 | Autor: TASR

Polícia už krátko pred začiatkom štvrtkového bratislavského futbalového zápasu 2. predkola Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava a Videoton Fehérvár predviedla prvých výtržníkov.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, stalo sa tak počas presunu fanúšikov z Vajnorskej ulice. Medzi predvedenými bolo 16 Poliakov a osem Maďarov, dôvodom bolo podozrenie z trestného činu výtržníctva.

Jedného občana Maďarska predviedli policajti z parkoviska pred štadiónom na Trnavskej ulici, kde neznámym predmetom poškodil zaparkované auto Audi, ktoré patrilo inému Maďarovi. „Vec riešime ako podozrenie z priestupku proti majetku,“ dodala Kurucová.

Krátko pred 20:00 bol nahlásený na linku 158 incident v kaviarni v blízkosti štadióna, kde sa nahrnula väčšia skupina fanúšikov maďarského mužstva. Personál požiadal políciu o asistenciu z obavy možného protiprávneho konania.

Po príchode polície sa skupina upokojila a fanúšikovia sa presunuli na štadión. Na štadióne do približne 23:00 podľa Kurucovej nezaznamenali žiadne narušenie verejného poriadku ani iné protiprávne konanie. Situáciu v okolí štadióna polícia aj v noci naďalej monitorovala.

Bratislavská polícia v súvislosti so zápasom na štadióne Pasienky prijala bezpečnostné opatrenia, stretnutie organizátor označil za rizikové. Bolo nasadených niekoľko desiatok policajtov z radov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície, spolupracovali s mestskou políciou.

© WEBNOVINY