Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Spartak Trnava - Sligo Rovers (19.7., analýza)

štvrtok, 19. júl 2012 11:01 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Spartak Trnava - Sligo Rovers (19.7., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: Spartak Trnava - Sligo Rovers (19.7., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Do pohárovej Európy vstupuje prvým zápasom aj Spartak Trnava. Domáci dúfajú, že aj tento rok budú hrať minimálne tak ako v minulej sezóne. Ale najprv musia preskočiť prvú prekážku, ktorou je írsky Sligo Rovers.

Spartak Trnava - Sligo Rovers

19.7.2012 o 19:00, rozhoduje Tommy Skjerven (Nórsko)

Trnava začala novú sezónu rozpačito, keď doma nedokázala poraziť Košice. Navyše jej herný prejav bol veľmi zlý, keď hlavne smerom dopredu nedokázala nič vymyslieť. Jej ofenzívni hráči totiž neukázali takmer žiadnu kvalitu. Hlavne od Gašparíka sa čakalo výrazne viac. Bolo to tiež dôsledkom zmien v zostave, keď jednotlivé formácie mali nové zloženie. Brankár Filipko asi ako jediný z nových hráčov potvrdil oprávnenosť nominácie. Trnava si vypracovala v zápase iba jednu šancu, o ktorej môžeme hovoriť, že bola gólová, lenže Tomaček z veľkej frustrácie, že ju nepremenil následne nezmyselne kopol protihráča a rozhodca oboch vylúčil.

Problémy s disciplínou mali Trnavčania aj v minulej sezóne. Veď na to aj teraz ešte doplácajú. Pre vylúčenia z minulej pohárovej sezóny dnes nebudú môcť hrať brankár Raška a tiež aj najtrestanejší hráč minuloročnej edície Európskej ligy P. Čarnota. Pre zranenie bude chýbať najlepší strelec mužstva z minulej sezóny Vyskočil. Navyše je otázne, či dnes budú môcť hrať aj ďalšie opory mužstva. Ľ. Hanzel nedohral zápas proti Košiciam, Kaščák a Koubský majú problémy ešte z minulej sezóny a Tomaček s Ciprysom sa zrejme tiež v základnej zostave neobjavia. Preto budú musieť zabrať nové posily a tiež menej využívaní hráči.

Sligo momentálne vedie írsku najvyššiu súťaž. Klub na prelome rokov 2006 a 2007 viedol aj Angličan Rob McDonald, ktorý vzápätí prišiel trénovať Trenčín. Po ňom prevzal kormidlo ďalší Angličan Paul Cook, ktorý viedol tím až do začiatku tohto roka. Vo februári ho nahradil krajan Ian Baraclough. Ten má v kádri väčšinou domácich Írov, ale tí nemajú žiadne väčšie medzinárodné skúsenosti. Iba stopér McGuinness, ľavák Gaynor a nová posila Conneely odohrali aspoň jeden zápas za tím Írska do 21 rokov. Preto sa hlavne spoliehajú na legionárov, kde hrajú hlavnú úlohu Angličania. Brankár Brush, obranca Henderson, stredopoliari Ventre s Dillonom a hlavne najlepší strelec mužstva North. Ďalšími strelcami sú reprezentant Haiti Millien a Ír Cretaro V strede poľa majú dvoch Afričanov. Boco reprezentuje Benin a 36-ročný N'Do naposledy pred 10 rokmi Kamerun.

Priamy prenos
zo zápasu zrejme nebude. Ale ak sa niečo na poslednú chvíľu zmení, tak live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/

Predpokladané zostavy
Trnava: Filipko – Habánek, Janečka, Čvirik, Stožický – Kaščák, Karhan – Gašparík, Mikovič, Bicák – Pavelka
Sligo: Rogers – Keane, Peers, McGuinness, Davoren – Ventre, Boco – Millien, N'Do, Gaynor – North

Ako tipovať
Sligo Rovers vyhralo a postúpilo v histórií svojich pohárových vystúpení iba raz. Bolo to v roku 1994 proti maltskej Floriane. Aj preto je Trnava jasným favoritom a nič iné ako hladký postup neprichádza do úvahy. Trnava má hlavne doma dobrý prvý polčas a aj teraz musí svojho súpera dusiť už od začiatku zápasu. Preto odporúčane tipovať, že Trnava vyhrá prvý polčas. Na to je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 2,12.