Main Content

PRE TIPUJÚCICH: APOEL Nikózia - FK Senica (19.7., analýza)

štvrtok, 19. júl 2012 10:58 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: APOEL Nikózia - FK Senica (19.7., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: APOEL Nikózia - FK Senica (19.7., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po minulotýždňovom postupe cez MTK Budapešť pokračuje Senica v pohárovej Európe rýchlym tempom. Dnes na predstaví na horúcej pôde minuloročného prekvapenia Ligy majstrov APOEL-u Nikózia.

APOEL Nikózia - FK Senica

19.7.2012 o 19:00, rozhoduje Pawel Gil (Poľsko)

Senica po zvládnutej odvete 1. predkola Európskej ligy proti MTK Budapešť, keď víťazný gól strelil Kalabiška tesne pred koncom zápasu, vstúpila aj do bojov v domácej súťaži. Doma v 1. kole nestačila na Banskú Bystricu, ktorá jej predviedla lekciu z efektivity. Za stavu 0:3 sa síce vrátila do zápasu, ale vyrovnať už nestihla, hoci mohla. V tomto zápase bola radikálna zmena v zostave oproti pohárovým zápasom. Senica totiž mohla využiť všetky nové posily, ale nezohratosť bola ešte evidentná. Veď Varadi a Koutný prišli do mužstva ešte iba počas minulého týždňa a v základnej zostave bolo s nimi až 7 nových hráčov, z ktorých ani jeden nenaplnil očakávania.

Teraz bude musieť tréner Psotka veľmi rozmýšľať, ako poskladať základnú zostavu na horúcej pôde, keď ich čaká nielen kvalitný súper, ale aj tropické teplo v ovzduší. Minulý rok tam v pohárovej Európe neprehrali iba 3 kluby. Po Slovane Bratislava to bol Šachťar Doneck a krásnu rozprávku ukončil až Real Madrid. APOEL navyše veľmi dobre drží loptu, čo ešte viac núti súpera behať bez lopty a tým ho unavuje. Jedinou nevýhodou domácich bude to, že ešte neodohrali ani len jeden prípravný zápas, pretože sú iba na začiatku prípravy, keďže liga im začína až 1. septembra. Lenže skúsený srbský tréner Ivan Jovanovič aj minulý rok dokázal, že jeho mužstvo je vždy dobre pripravené.

Oproti minulej sezóne odišlo zopár dobrých hráčov, ale zarobené milióny sa investovali aj do hráčskeho kádra, keď prišla opäť kvalita. Obranu vystužili portugalský pravý obranca Mário Sérgio, angolský reprezentant Zuela a španielsky stopér Borda. Najväčšou posilou je zrejme tuniský reprezentačný tvorca hry Benachour, ktorý má skúsenosti aj s PSG, či Malagy. Do útoku prišiel robustný chorvátsky hrot Budimir. Z minulej sezóny zostali obaja kvalitní brankári, keď Grék Chiotis a Belgičan Pardo sa v bráne striedali. Zostali aj traja Brazílčania a to obranca  Marcelo Oliveira, krídelník Gustavo Manduca a predovšetkým najlepší strelec Aílton. Stred poľa aj naďalej tvoria Portugalčania Hélio Pinto, Nuno Morais a Hélder Sousa. Z Južnej Ameriky je to Paraguajčan Adorno a argentínsky útočník Esteban Solari. Mužstvo dopĺňajú domáci reprezentanti Satsias, Charalambides, Alexandrou, Elia, Aloneftis, Solomou, Kissas a Antoniades.



Priamy prenos zo zápasu zatiaľ ohlásený nie je. Ale ak bude, tak live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/

Predpokladané zostavy
APOEL: Pardo – Sérgio, Borda, Zuela, Sousa – Pinto, Morais – Charalambidis, Benachour, Manduca – Aílton
Senica: Švenger – Krajčík, Brabec, Pavlík, Frýdek – Križko, Wijlaars – Jar. Diviš, Kóňa, Blackburn – Masaryk

Ako tipovať
Senicu dnes čaká naozaj zrejme najťažšia skúška v jej krátkej pohárovej histórií. Kombinácia vysokej teploty a skvelého držania lopty súpera bude veľmi ťažká. Pre APOEL to bude prvý zápas v novej sezóne vôbec, a tak ešte hlavne na začiatku nebudú jeho hráči zrejme takí dominantní. Senica bude predovšetkým brániť a hoci bude veľké teplo, tak minimálne v prvom polčase vydrží behať a tým nebudú vznikať diery v jej obrane. Preto odporúčane tip na remízu v prvom polčase, na ktorú je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 3,12.